+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Csökkent az aktív fertőzöttek száma Keszthelyen
2020. december 18. péntek 16:09 - Keszthely
Csökkent az aktív fertőzöttek száma Keszthelyen
Csökkent az elmúlt héthez képest az igazolt koronavírus-fertőzöttek száma Keszthelyen – számolt be a város polgármestere. Nagy Bálint örömtelinek nevezte, hogy az idősek otthonában és a bölcsődében nincs igazolt fertőzött. Az egészségügy mellett a gazdaságra van különösen negatív hatással a járvány, ezért újabb intézkedéssel segítik a keszthelyi vállalkozásokat.

A hivatalos tájékoztatás szerint Keszthelyen az igazolt COVID-fertőzöttek száma a mai napon, december 18-án 69 fő. Járványügyi megfigyelés alatt 65 fő áll. Keszthely polgármesterénél december 12-én mutatták ki a koronavírust, aki ezért otthonából dolgozik. Videóhíváson keresztül nyilatkozott Nagy Bálint a város járványügyi helyzetéről: „Azt kell mondjam, hogy ezek a számok az elmúlt időszakhoz képest kedvezőbbek, hála a jó Istennek, mert látványosan csökkentek. Viszont nagyon fontos, hogy nem szabad senkinek elbizakodnia magát, mert látjuk, tapasztaljuk, hogy ez azért tényleg egy alattomos betegség ez a vírus és nagyon gyorsan tudnak változni a számok.”

Nagy Bálint hozzátette, örömteli, hogy az idősek otthonában nincsen fertőzött lakó és dolgozó se, csakúgy mint a bölcsődében. Az óvodák kapcsán elmondta a polgármester, külön kérte az intézmények dolgozóit, hogy minél gyakrabban tájékoztassák a szülőket az aktuális helyzetről. Nagy Bálint bejelentette, az önkormányzati ingatlanok bérleti díjkedvezménye mellett újabb gazdaságsegítő intézkedést vezetnek be: „Kifejezetten azoknak a vendéglátó helyiségeknek, ahol nem nyithatnak ki és olyan kültéri felépítményeik vannak, ami után közterülethasználati díjat kellene fizetniük, ott a korábbiakhoz képest még jelentősebb kedvezményt biztosítottunk és ezt fenn fogjuk tartani a veszélyhelyzet alatt a terveink szerint.”

Keszthely polgármestere jól van, tünetei enyhék. Televíziónknak azt mondta, ha ezekkel a tünetekkel megússza a fertőzést, nagyon szerencsésnek vallhatja magát. Vezetői teendőit telefonos és online hívások, videókonferenciák segítségével látja el. 

„Alapvetően gördülékenyen tud menni ez a munka. Nyilván itt a különböző iratkarantént, meg egészségügyi előírásokat betartva nekem is hozzák napi szinten az aláírnivalókat. Fertőtlenítés, iratkarantén és a szabályok betartása után ez megy a maga útján” - nyilatkozta Keszthely polgármestere. 

Nagy Bálint polgármester karanténját várhatóan december 22-én oldják fel.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Már folynak a válogatói a XIII.Országos Mélyrézfúvós Versenynek, amelyen keszthelyi tanuló is indul.
 
Fejér György 255 évvel ezelőtt született, tartalmas életén online előadáson ismerhetik meg az érdeklődők.
 
Várhatóan jövő hét közepén haladja meg a 3,5 milliót a beoltottak száma, akkor nyithatnak a teraszok.
 
Nagyon sokan felháborodtak a fővárosi mentők húsvéthétfői feljelentése miatt.
 
A leégett növényzet helyrejön, a madarak új fészket rakhatnak, de sok hüllő és kétéltű pusztult el.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár