+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Erőn felüli támogatás a keszthelyi sportnak
2020. december 8. kedd 15:59 - Keszthely
Erőn felüli támogatás a keszthelyi sportnak
Több mint hétmillió forinttal támogatta idén a helyi sportegyesületeket az önkormányzat. Az Emberi Erőforrások Bizottságának elnöke elmondta, hogy a gazdasági válság miatt felére kellett csökkenteni a korábban tervezett hozzájárulás összegét. Csótár András mai sajtótájékoztatóján elhangzott, az ingatlanok biztosításával és céltámogatásokkal is segíti az önkormányzat a sportolókat.

A 2020-as év, mint minden más területen, úgy a sport terén is nagy kihívásokat okozott. Keszthelyen is a sport teljes vertikuma megszenvedte a járvány miatt szükséges korlátozó intézkedéseket, gazdasági nehézségeket. Vannak sportágak, melyek szinte lehetetlen helyzetbe kerültek.  

„Az önkormányzat mindemellett kifejezte a kiállását, nem csak a kultúra, nem csak a civil szervezetek, hanem különösképpen a sport mellett is.” A támogatásokat az Emberi Erőforrások Bizottsága nyújtja az egyesületeknek. A bizottság elnöke, Csótár András elmondta, a koronavírus-járvány okozta gazdasági válság nagy nehézséget jelent az önkormányzatnak.

„Keszthely város működési költségvetése körülbelül négymilliárd forint, amelyből az idei év végéig – számításaink szerint – körülbelül 500 millió forint az az összeg, ami nem folyik be. Ennek a hiánynak az áthidalása különösen nehéz feladat, mindemellett azonban nem feledkezhetünk meg a sportegyesületeinkről sem, akik becsülettel és eredményesen teszik a munkájuk a mindennapokban és az önkormányzat erőn felül igyekszik támogatni az egyesületek munkáját” - nyilatkozta a bizottsági elnök. 

Csótár András hozzátette, a hozzájárulásokat idén két ütemben folyósította az Emberi Erőforrások Bizottságon keresztül az önkormányzat. Az utolsó, közel 2,5 millió forintos támogatási összeg a héten érkezik meg az egyesületekhez. A város 20 egyesülete idén összesen 7.150.000 forintot kap az önkormányzattól. A költségvetés összeállításakor ennek az összegnek a dupláját tervezték be, a gazdasági válság miatt csökkentették a felére a dotációt.  

„Mindemellett különösen ki kell emelni, hogy az önkormányzat az ingatlanjainak a biztosításával sok tízmillió forintos támogatást nyújt az egyesületek számára azon a területen is. A bizottságunk pedig céltámogatásként magára vállalt néhány különösen nehéz egyesületnek a segítségét. Így megsegítettük például a Kiscápák Sportegyesületet, hiszen az ő versenyúszóik, akik készültek a bajnokságra, az ő utaztatásukat a bizottság külön keretből magára vállalta” - tette hozzá Csótár András, aki szerint az ismert helyzetben erőn felülinek tekinthető a város által nyújtott sporttámogatás. Hozzátette, a lehetőségekhez képest sikeres és eredményes évet zárt a keszthelyi sport. A bizottsági elnök köszönetet mondott az egyesületek vezetőinek és sportolóinak a 2020-ban végzett áldozatos munkáért.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Németországban népszerű autók tulajdonosai Keszthelyan tartották éves találkozójukat.
 
Pártfogoltaknak és segítőiknek szerveztek közös programot a Nagymezőn.
 
A ROADPOL akció keretében Gyenesdiáson és Keszthelyen is mérték a sebességet.
 
A hívők Keszthelyről Vonyarcvashegyig sétáltak, a zarándoklatot a békéért ajánlották fel.
 
A Híradó Plusz mai vendége: Tóbiás Gábor, az Amazon Ház Látogatóközpont múzeumi menedzsere
 
Újra telt házas koncertet adott a Concerto Budapest Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár