Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Élő Adventi Kalendárium Várvölgyön is
2020. dec. 4. péntek | Várvölgy
Élő Adventi Kalendárium Várvölgyön is
Idén Várvölgy is csatlakozott az Élő Adventi kalendárium programhoz. Minden este más és más utcában látható az ablakokban az aznapi dátum. A lakosság kreatív módon valósítja meg a kivilágított ablakokat és számokat. A programhoz a község testvértelepülése, Gelence is csatlakozott, így közösségi oldalaikon együtt osztják meg a kalendáriumi képeket.

December 3-án a kora délutáni órákban díszítette ki az utcára néző ablakát Kozma Márta. Ő is csatlakozott az idei várvölgyi adventi kalendárium megvalósítói közé. Ablakában mézeskalács falu tekinthető meg, valamint a párkányt is az ünnepi hangulatnak megfelelően díszítette fenyőágakkal, almával és masnikkal. Kreatívan szerette volna kirakni a számára kisorsolt hármast. Korábban sokat foglalkozott mézeskalács készítéssel, így számára egyértelmű volt, hogy ebből fogja megvalósítani a számát. A lehető legnagyobb titokban készült az estére, hiszen a program szabálya szerint nem szabad előre elárulni, hogy hol lesz a következő szám. Várvölgy először csatlakozott a kezdeményezéshez, a meghirdetést követően három nap alatt már el is keltek a számok a jelentkezők körében.

„Már régebb óta terveztem ezt a dolgot. Igazából egy alföldi barátom, Bordán község polgármesterénél láttam már több éven is ezt a programot meghirdetve. Most kapóra jött ez a járványügyi helyzet, hogy egyébként nem tudjuk megtartani a szokásos Mikulás-ünnepségünket, adventi programjainkat, közös karácsonyfa díszítést, karácsonyi ünnepséget, semmit, ezért legalább egy kis életet lehelünk így az adventi várakozásba.” - mondta el Barcza Balázs polgármester.

Hozzátette, a lakosságnak is tetszik az ötlet. Minden nap közösségi oldalukon teszik közzé, hogy melyik utcában kell keresni az aznapi számot. Tapasztalatuk szerint többen jelzik vissza, hogy látták a kivilágított ablakokat és várják a következőt. De nem csak a község fényeit tekinthetik meg az érdeklődők, Várvölgy testvértelepülése, Gelence is csatlakozott a programhoz. Így minden nap elküldik egymásnak az ablakokról készült fényképeket, melyeket közösen osztanak meg közösségi oldalaikon.

A kidíszített ablakoknál délután 5 órakor kell a kivilágítást felkapcsolni. Ezt követően lehet megtalálni és megtekinteni az előző és az aktuális számokat is. Várvölgyön is több utcában kell keresni a kalendáriumi ablakokat. A Kossuth, a Temető és a Kisfaludy utcákban már biztosan megtalálhatóak a különböző számok. Ezek mellett a Templom-kert is ki van világítva, séta közben ezt is meg lehet tekinteni.

Bár a járványügyi helyzet miatt itt Várvölgyön sem rendezhetik meg a szokásos adventi, illetve karácsonyi programokat, azért a hangulatot szerették volna idevarázsolni. Itt a templomkertben található a település karácsonyfája, melyet az önkormányzat dolgozói díszítettek fel. Illetve mögöttem látható az új betlehem, mely a Várvölgyi Asszony Klub által valósulhatott meg.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2023. dec. 5. kedd 19:04 | Zalavár
Magyarország egyik legnagyobb beltéri betlehemével büszkélkedhet Zalavár.
| 2023. dec. 4. hétfő 13:24 | Vörs
Európa legnagyobb beltéri betlehemét több tízezren keresik fel csaknem két hónap alatt.
| 2022. dec. 15. csütörtök 16:08 | Keszthely
Bárki elviheti majd otthonába vasárnap 17 óra után.
| 2022. nov. 30. szerda 14:46 | Vörs
Advent első vasárnapjától jövő január 22-ig ismét látogatható a vörsi betlehem.
| 2022. nov. 28. hétfő 11:20 | Keszthely
A hívek adományaiból építhették fel a nem mindennapi díszeket.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
Kukkantó
06:24
Savaria Filmfesztivál
06:26
06:28
Ludovika TV
07:00
Híradó
07:45
Balasport 2023
08:15
Sporttárs
08:51
Savaria Filmfesztivál
09:00
Kukkantó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.