+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Élő Adventi Kalendárium Várvölgyön is
2020. december 4. péntek 16:12 - Várvölgy
Élő Adventi Kalendárium Várvölgyön is
Idén Várvölgy is csatlakozott az Élő Adventi kalendárium programhoz. Minden este más és más utcában látható az ablakokban az aznapi dátum. A lakosság kreatív módon valósítja meg a kivilágított ablakokat és számokat. A programhoz a község testvértelepülése, Gelence is csatlakozott, így közösségi oldalaikon együtt osztják meg a kalendáriumi képeket.

December 3-án a kora délutáni órákban díszítette ki az utcára néző ablakát Kozma Márta. Ő is csatlakozott az idei várvölgyi adventi kalendárium megvalósítói közé. Ablakában mézeskalács falu tekinthető meg, valamint a párkányt is az ünnepi hangulatnak megfelelően díszítette fenyőágakkal, almával és masnikkal. Kreatívan szerette volna kirakni a számára kisorsolt hármast. Korábban sokat foglalkozott mézeskalács készítéssel, így számára egyértelmű volt, hogy ebből fogja megvalósítani a számát. A lehető legnagyobb titokban készült az estére, hiszen a program szabálya szerint nem szabad előre elárulni, hogy hol lesz a következő szám. Várvölgy először csatlakozott a kezdeményezéshez, a meghirdetést követően három nap alatt már el is keltek a számok a jelentkezők körében.

„Már régebb óta terveztem ezt a dolgot. Igazából egy alföldi barátom, Bordán község polgármesterénél láttam már több éven is ezt a programot meghirdetve. Most kapóra jött ez a járványügyi helyzet, hogy egyébként nem tudjuk megtartani a szokásos Mikulás-ünnepségünket, adventi programjainkat, közös karácsonyfa díszítést, karácsonyi ünnepséget, semmit, ezért legalább egy kis életet lehelünk így az adventi várakozásba.” - mondta el Barcza Balázs polgármester.

Hozzátette, a lakosságnak is tetszik az ötlet. Minden nap közösségi oldalukon teszik közzé, hogy melyik utcában kell keresni az aznapi számot. Tapasztalatuk szerint többen jelzik vissza, hogy látták a kivilágított ablakokat és várják a következőt. De nem csak a község fényeit tekinthetik meg az érdeklődők, Várvölgy testvértelepülése, Gelence is csatlakozott a programhoz. Így minden nap elküldik egymásnak az ablakokról készült fényképeket, melyeket közösen osztanak meg közösségi oldalaikon.

A kidíszített ablakoknál délután 5 órakor kell a kivilágítást felkapcsolni. Ezt követően lehet megtalálni és megtekinteni az előző és az aktuális számokat is. Várvölgyön is több utcában kell keresni a kalendáriumi ablakokat. A Kossuth, a Temető és a Kisfaludy utcákban már biztosan megtalálhatóak a különböző számok. Ezek mellett a Templom-kert is ki van világítva, séta közben ezt is meg lehet tekinteni.

Bár a járványügyi helyzet miatt itt Várvölgyön sem rendezhetik meg a szokásos adventi, illetve karácsonyi programokat, azért a hangulatot szerették volna idevarázsolni. Itt a templomkertben található a település karácsonyfája, melyet az önkormányzat dolgozói díszítettek fel. Illetve mögöttem látható az új betlehem, mely a Várvölgyi Asszony Klub által valósulhatott meg.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Az intézmény munkatársai egy videós összeállításban a kultúrára jellemző idézeteket ismertettek meg.
 
Cél a kulturális termékek összehangolása – hangzott el a Keszthelyi Kulturális Kerekasztal indító ülésén.
 
A Nagyváthy Néptáncegyüttes alapítója posztumusz kapta az elismerést, a kitüntetést fiai vették át.
 
A magyar kultúra napja alkalmából több mint negyven verset, prózát helyeztek ki a színház munkatársai.
 
Két platánfát nem tudtak megmenteni a Baross utcában.
 
22.000 kisgrafikai és 1600 képzőművészeti tárgyat vizsgálnak felül a szakemberek.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár