+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Szabadulószobával ismertetik szakmájukat a közgázosok
2020. december 3. csütörtök 18:01 - Keszthely
Szabadulószobával ismertetik szakmájukat a közgázosok
Szakmai szabadulószobát valósítottak meg a keszthelyi közgázos diákok. A Szakmakamra egy pályázat kapcsán valósulhatott meg 15 tanuló és felkészítő tanáraik segítségével. Ennek célja, hogy általa bemutathassák a pályaválasztás előtt álló diákoknak, hogy milyen képzések közül válogathatnak, ha a Közgazdasági Technikumot választják.

A Szakmakamra-gazdaság elnevezésű szabadulójátékot korábban már megismerhették a pályaválasztás előtt álló általános iskolások. A visszajelzések szerint nagyon élvezték a játékot, mely által a Közgáz képzéseit ismerhették meg. Ezzel a játékos formával könnyebben lehetett számukra bemutatni, hogy mivel is foglalkozik például egy pénzügyi vagy ügyviteli szakember. A szakmakamra megvalósításában 15 diák, köztük 9. és 12. évfolyamosok vettek részt. Így a több szakmai tapasztalattal rendelkező, valamint a korban az általános iskolásokhoz közelebb álló diákok közösen ötletelhettek a megvalósításon.  Ők szakkör keretében találkoztak először.

„Először közösen megbeszéltük a kerettörténetet, majd felosztottuk egymás között a feladatokat szakmák szerint. Gazdasági jellegű, logikai, ám mégis játékos feladatokat sikerült így összeraknunk. Például van közöttük kódfejtős, rejtvényes, valamint párosítós feladat is. Nagyon nagy élmény volt számunkra az, hogy a pályázat keretein belül eljuthattunk mind Zalaegerszegen, mind pedig Pécsen különböző szabadulószobákba, így a szórakozás mellett nagyon sok tapasztalatot is nyerhettünk a saját szabadulójátékunk elkészítéséhez.” - osztotta meg Farkasréti Napsugár Virág.

A szabadulójáték egy pályázatnak köszönhetően valósulhatott meg. Tavaly a Nemzeti Tehetség Programnak köszönhetően 100%-os, másfél millió forint összegű vissza nem térítendő támogatást kapott rá az iskola. A Keszthelyi Közgáz évek óta kiemelt figyelmet szentel a tehetséggondozásnak. 2015-től kezdve 8 pályázatot már megvalósítottak, idén pedig újabb 4 sikeres pályázatról kaptak értesítést. A szakmakamrát tavaly kezdték el felépíteni. Eredetileg 8 hónapra tervezték a megvalósítását, azonban a járványhelyzet közbeszólt. Csordás Éva Margit szakmai igazgatóhelyettes arról tájékoztatott, hogy a pályázat nagy részét még a digitális oktatás bevezetése előtt meg tudták valósítani a diákok és a felkészítő tanárok. Hozzátette, a játék felépítése a pályaorientáció mellett, az iskolában tanulóknak is hasznos tapasztalat volt.

„Rövidtávon a megvalósító diákoknak az együttműködési képességét, a komplex látásmódját, a kreativitását nagymértékben fejlesztette. És hát mindenek előtt a szakma szeretetét. Ezt fontosnak tartom elmondani. Hosszú távon pedig szeretnénk ezt a szabadulójátékot felhasználni egyéb rendezvényeken.”

Az iskola a járványügyi szabályoknak megfelelően jelenleg zárva van, digitális oktatás zajlik. A tervek szerint a szabadulójátékot a pandémia után a Szakmák éjszakáján, a nyílt napokon, illetve a pályaválasztási kiállításokon szeretnék bemutatni.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Már folynak a válogatói a XIII.Országos Mélyrézfúvós Versenynek, amelyen keszthelyi tanuló is indul.
 
Fejér György 255 évvel ezelőtt született, tartalmas életén online előadáson ismerhetik meg az érdeklődők.
 
Várhatóan jövő hét közepén haladja meg a 3,5 milliót a beoltottak száma, akkor nyithatnak a teraszok.
 
Nagyon sokan felháborodtak a fővárosi mentők húsvéthétfői feljelentése miatt.
 
A leégett növényzet helyrejön, a madarak új fészket rakhatnak, de sok hüllő és kétéltű pusztult el.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár