+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Megérkezett a város karácsonyfája
2020. november 25. szerda 14:49 - Keszthely
Megérkezett a város karácsonyfája
Szerdán délelőtt érkezett meg a város karácsonyfája. A 12 méter magas fenyőt daru segítségével emelték a helyére, a fát a GESZ munkatársai faragták bele a talpba. Az idei karácsonyfa is felajánlásnak köszönhető, Sümeg mellől került Keszthelyre. A fenyőfát a napokban fogják feldíszíteni.

Speciális teherautóval, túlméretes – 16 méteres - szállítmányként érkezett meg a fenyőfa a Fő térre. Keszthelyen is régi hagyomány már, hogy advent első vasárnapjára feldíszítik a város karácsonyfáját. Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is ajándékba kapta a város a 12 méter magas fenyőfát, amelynek értéke közel 300 ezer forint. A város karácsonyfáját egy daru emelte a helyére.

„Ezt a Bakonyerdő Zrt.-nek a felajánlásából kaptuk a fát és így vállalták magának a fának a leszállítását is bevállalták. Előtte egy hetes kutatómunka folyt a karácsonyfát, hogy megkeressük, hogy kiválasszuk a lehető legszebbet. Sümeg környékén akadtunk erre a szép karácsonyfára. Az előbb elfelejtettem megjegyezni, hogy nagyon szépen meg szeretnénk köszönni a város nevében a Bakonyerdő Zrt.-nek a felajánlását.” - tájékoztatott Laczkó János városgondnok.

A szakemberek a fa aljából ugyan levágtak, de nem távolítottak el ágakat, így a fenyő megőrizte, eredeti, arányos alakját. A GESZ munkatársai nagyon szakszerűen, láncfűrésszel faragták a fenyő törzsét a karácsonyfa talpba. Keszthely város karácsonyfáját a napokban fogják feldíszíteni, így advent első vasárnapjára teljes pompájában fog ragyogni.        

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Az elkövetőt egy órán belül elfogta a rendőrség, előrterjesztik letartóztatásának indítványozását.
 
A szervezet is cstalakozott a világméretű Jerusalema tánc-kihíváshoz.
 
A Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége több mint 4 évtized munkáját ismerte el.
 
A tavaly év végi enyhe időjárás miatt kevesebb madárral lehetett találkozni az etetőkben.
 
A Balaton-part fejlesztésével kapcsolatban várja a város vezetése a lakosság javaslatait.
 
A világ legdrágább gyógyszerére gyűjt kisfiúk gyógyulásáért a Horváth család.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár