+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Szentségimádásra hívták a híveket
2020. november 23. hétfő 19:09 - Keszthely
Szentségimádásra hívták a híveket
Krisztus Király vasárnapja az idén november 22-e, az egyházi év lezárása, amelyet egy héttel követ advent első vasárnapja. Krisztus király előestéjén minden országban összegyűlnek a hívek a templomokban, szerzetesi közösségekben, rózsafüzér-társulatokban és imádkoznak az Oltáriszentség előtt. Ebben az évben a koronavírus miatt kialakult korlátozások miatt kevesebben voltak a templomokban. Szombaton délután a keszthelyi Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplomba is kis létszámban érkeztek szentségimádásra.

A Krisztus királyságról szóló tanítás egyidős az egyházzal. Azonban a Krisztus király ünnepe nem olyan régen, 1925-ben került be a liturgikus naptárba. A keszthelyi Magyarok Nagyasszonya plébániatemplomban is-mint a világ számos imahelyén- szentségimádásra és imára hívták a katolikus keresztényeket Krisztus király vasárnapja előtti estén.

"Néhány évközi hétköznap és utána vasárnap már Advent első vasárnapja van. Számunkra az egyházi év lezárása hív hálaadásra, s ez egy világot átfogó szentségimádási ima óra amelyet a mai nap során, számtalan helyen tartanak egy órában, egész napos. Az idő nincs meghatározva, csak arra, hogy a mai nap legyen készülve a Krisztus, a mindenség királyát megünneplésére. Amikor mi összegyűlünk akkor ebben benne van természetesen elsősorban a zárása az egyházi évnek, hálaadás a kapott javakért."- mondta el Tál Zoltán plébános.

A közös imában, ami megerősíti a szívekben hitet és a szeretetet benne van a világmindenségre irányuló imádság is.

"Imádság a betegekért, a járványban szenvedőkért, a gyógyítókért, a szociális hálóban, idősek otthonában egyéb helyeken kiszolgáló személyzetért, akik segítik az ő életüket. A betegek, az idősek és hozzátartozóik lelki gondoskodásáért. Azt gondolom, hogy a mai nap során fontos imádkozni mindazokért, akik ezeket az embereket kísérik és segítik. Így lelki tanácsadással is szolgálnak. Egyúttal, mivel az idén elmaradt az Eucharisztikus Világkongresszus ezért ez egyúttal tudatosítása annak, hogy elmélyítjük az Eucharisztia iránti tiszteletünket, Jézus iránti szeretetünket, s az imádás, ez az imádság a mi hódolatunk előtte."-mondta Zoltán atya.

A november 21-i szentségimádásban, különböző helyszíneken együtt  imádkoztak az egész világon egymásért. A szentségimádás egyben imádságos készület volt az egy év múlva, szeptemberben Budapesten megrendezésre kerülő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra is.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Az elkövetőt egy órán belül elfogta a rendőrség, előrterjesztik letartóztatásának indítványozását.
 
A szervezet is cstalakozott a világméretű Jerusalema tánc-kihíváshoz.
 
A Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége több mint 4 évtized munkáját ismerte el.
 
A tavaly év végi enyhe időjárás miatt kevesebb madárral lehetett találkozni az etetőkben.
 
A Balaton-part fejlesztésével kapcsolatban várja a város vezetése a lakosság javaslatait.
 
A világ legdrágább gyógyszerére gyűjt kisfiúk gyógyulásáért a Horváth család.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár