+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Elhunyt Magyar Gyula, a Keszthelyi Televízió egyik alapítója
2020. november 19. csütörtök 16:33 - Keszthely
Elhunyt Magyar Gyula, a Keszthelyi Televízió egyik alapítója
Olyan személytől kell elköszönnünk, aki nem csak családjáért, hanem a közösségért is munkálkodó ember volt, aki mindig és minden helyzetben tudta a kötelességét.

Magyar Gyula 1947-ben született Székesfehérváron. Az általános iskola után itt végezte el a Ságvári Endre Gép- és Híradásipari Technikumot. Családjával Hévízre költöztek, 1972-ben házasodott meg, feleségével két gyermeket neveltek fel.

Magyar Gyula a keszthelyi autószervizben dolgozott, majd az Agrártudományi Egyetem műszaki csoportvezetője lett. 1974-ben levelező tagozaton elvégezte a Közlekedési és Távközlési Műszaki Főiskolát, majd a Bánki Donát Műszaki Főiskolát. 1985-ben alapítója volt a Keszthelyi Televíziónak, műszaki vezetőként a csekély technikai háttérrel is folyamatosan biztosította az adás feltételeit.

Magyar Gyula a mai Asbóth iskola jogelődjének szakoktatója volt és többek közt informatikát is tanított a Farkas Edit Gazdasszonyképző Szakiskolában. Magyar Gyula arany koszorús műszerész mesterként aktív tagja volt a Keszthelyi Ipartestületnek, ahol betöltötte a felügyelőbizottság elnöki tisztét. 

Keszthelyi kötődése óta aktív sportolója, később oktatója-nevelője volt Keszthelyi Erdész Lövészklubnak. Az ő érdeme, hogy hazánkban az első között épült ki a találatjelzést mutató ipari tévélánc a lőtéren. 

Magyar Gyula váratlanul, a járvány következtében hunyt el november 11-én. Temetése a rendelkezéseknek megfelelően, szűk családi körben lesz. Az emlékére tartott gyászmisére a koronavírus-járványra való tekintettel egy későbbi időpontban, várhatóan 2021. tavaszán kerül sor a keszthelyi Karmel templomban.

Magyar Gyula teljes életet élt: volt benne munka, életkedv, tanulás, hivatástudat és humor. Olyan személytől kell elköszönnünk, aki nem csak családjáért, hanem a közösségért is munkálkodó ember volt, aki mindig és minden helyzetben tudta a kötelességét. 

galéria
 
további híreink
 
A lelkes építők 3 napon át készítették az alkotást, ami a reményt és az istenkeresést is szimbolizálja.
 
A vásárlók azonban találhatnak hagyományos adventi díszeket és számos kiegészítőt is.
 
Keszthely Város Díszpolgára 82 éves volt.
 
Televíziónk élőben közvetíti az adventi gyertyagyújtásokat minden vasárnap 17 órától.
 
Adventi gondolatokkal, versekkel és beszélgetésekkel készülnek az alkalomra az önkéntesek.
 
A téli időszakban is lehet számítani az adománycentrum segítségére, adományokat is várnak.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár