+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Elhunyt Magyar Gyula, a Keszthelyi Televízió egyik alapítója
2020. november 19. csütörtök 16:33 - Keszthely
Elhunyt Magyar Gyula, a Keszthelyi Televízió egyik alapítója
Olyan személytől kell elköszönnünk, aki nem csak családjáért, hanem a közösségért is munkálkodó ember volt, aki mindig és minden helyzetben tudta a kötelességét.

Magyar Gyula 1947-ben született Székesfehérváron. Az általános iskola után itt végezte el a Ságvári Endre Gép- és Híradásipari Technikumot. Családjával Hévízre költöztek, 1972-ben házasodott meg, feleségével két gyermeket neveltek fel.

Magyar Gyula a keszthelyi autószervizben dolgozott, majd az Agrártudományi Egyetem műszaki csoportvezetője lett. 1974-ben levelező tagozaton elvégezte a Közlekedési és Távközlési Műszaki Főiskolát, majd a Bánki Donát Műszaki Főiskolát. 1985-ben alapítója volt a Keszthelyi Televíziónak, műszaki vezetőként a csekély technikai háttérrel is folyamatosan biztosította az adás feltételeit.

Magyar Gyula a mai Asbóth iskola jogelődjének szakoktatója volt és többek közt informatikát is tanított a Farkas Edit Gazdasszonyképző Szakiskolában. Magyar Gyula arany koszorús műszerész mesterként aktív tagja volt a Keszthelyi Ipartestületnek, ahol betöltötte a felügyelőbizottság elnöki tisztét. 

Keszthelyi kötődése óta aktív sportolója, később oktatója-nevelője volt Keszthelyi Erdész Lövészklubnak. Az ő érdeme, hogy hazánkban az első között épült ki a találatjelzést mutató ipari tévélánc a lőtéren. 

Magyar Gyula váratlanul, a járvány következtében hunyt el november 11-én. Temetése a rendelkezéseknek megfelelően, szűk családi körben lesz. Az emlékére tartott gyászmisére a koronavírus-járványra való tekintettel egy későbbi időpontban, várhatóan 2021. tavaszán kerül sor a keszthelyi Karmel templomban.

Magyar Gyula teljes életet élt: volt benne munka, életkedv, tanulás, hivatástudat és humor. Olyan személytől kell elköszönnünk, aki nem csak családjáért, hanem a közösségért is munkálkodó ember volt, aki mindig és minden helyzetben tudta a kötelességét. 

galéria
 
további híreink
 
Az elkövetőt egy órán belül elfogta a rendőrség, előrterjesztik letartóztatásának indítványozását.
 
A szervezet is cstalakozott a világméretű Jerusalema tánc-kihíváshoz.
 
A Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége több mint 4 évtized munkáját ismerte el.
 
A tavaly év végi enyhe időjárás miatt kevesebb madárral lehetett találkozni az etetőkben.
 
A Balaton-part fejlesztésével kapcsolatban várja a város vezetése a lakosság javaslatait.
 
A világ legdrágább gyógyszerére gyűjt kisfiúk gyógyulásáért a Horváth család.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár