+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / 86 igazolt COVID-fertőzött van Keszthelyen
2020. november 13. péntek 17:10 - Keszthely
86 igazolt COVID-fertőzött van Keszthelyen
86 fő igazolt koronavírussal fertőzött lakos van Keszthelyen a hivatalos adatok szerint - olvasható Nagy Bálint közösségi oldalára feltöltött közleményében. A polgármester arról is tájékoztatott, hogy járványügyi megfigyelés alatt 54 fő áll.

A közlemény szerint a keszthelyi bölcsődében és óvodákban nincs igazolt megbetegedés, és megfigyelés alatt sincs senki. A Csány-Szendrey Általános Iskola Belvárosi Tagiskolájában azonban 1 pedagógus igazolt fertőzött és az 1.d. osztály megfigyelés alatt van. Ugyanebben az intézményben 2 tanuló járványügyi megfigyelés alatt áll. A Fodor utcai székhelyiskolájában 4 pedagógus van járványügyi megfigyelés alatt. Az Egry József Általános Iskolában 1 pedagógus és 1 tanuló áll járványügyi elkülönítés alatt. A Ranolder János Római Katolikus Általános Iskolában 1 tanuló áll járványügyi megfigyelés alatt. A Zöldmező Utcai Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményben, az Életfa Általános és Alapfokú Művészeti Iskolában és a Család Általános és Alapfokú Művészeti Iskolában nem érintett senki.

A középiskolák november 11-től digitális oktatásra álltak át. Az intézményekben azonban előfordul a vírus, az Asbóth Sándor Szakiskolában 1 pedagógus és 3 tanuló igazolt Covid-fertőzött, 1 pedagógus és 15 tanuló megfigyelés alatt áll. A Közgazdasági Szakiskolában 1 pedagógus és 2 tanuló áll járványügyi megfigyelés alatt. A VSZK-ban 1 pedagógus és 1 tanuló igazolt Covid fertőzött, 1 pedagógus és 1 tanuló járványügyi megfigyelés alatt áll.

Az Idősotthonban nincs új megbetegedés. A 10 igazolt fertőzött lakó és a 8 igazolt fertőzött dolgozó elkülönítés alatt. Több lakót is teszteltek, az eredmények még nem érkeztek meg.

Nagy Bálint arról is tájékoztatott, hogy kötelező a maszkviselés a Városi Piacon, a buszmegállókban, a temetőkben, a nyilvános közösségi tereken, mint játszóterek, kültéri fitnesz parkok, kutyafuttató. Valamint kötelező maszkot viselni, ha sorban állásra, várakozásra kényszerülünk köztereken, például gyógyszertár, posta, bankok előtt, és a köznevelési intézmények előtti várakozás során is.

 

galéria
 
további híreink
 
A hétvégén már enyhülés várható , az Országos Meteorológiai Szolgálat napsütést jósol.
 
Szakmakamra egy pályázat kapcsán valósulhatott meg 15 tanuló és felkészítő tanáraik segítségével.
 
Különleges technikával hozzák helyre a sérült színeket valamint új festést és padlózatot is kap a terem.
 
A rumos-kakaós, mindenmentes édesség a laktózmentes kategóriában lett második helyezett.
 
A 2021.évi kalendárium is számos érdekességet kínál az olvasóknak.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár