+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Remekeltek az ifjú keszthelyi sportlövők
2020. november 13. péntek 12:40 - Keszthely
Remekeltek az ifjú keszthelyi sportlövők
Remekeltek a BEFAG Keszthelyi Erdész Lövészklub serdülői. Az ifjú sportlövők a Budapest Szuper Kupán egy arany és egy ezüstérmet is szereztek. A lövészklub nagy hangsúlyt fektet az utánpótlás-nevelésre. A járványügyi helyzetben is folyamatosan edzenek a sportlövők, köztük az olimpiai kvótás Major Veronika, aki jó formában készül a jövő évi ötkarikás játékokra.

Kálóczi Regina, Lenner Vanda és Soós Bendegúz képviselte a BEFAG Keszthelyi Erdész Lövészklubot a Budapest Szuper Kupán. A serdülő sportolók légpisztoly 40 lövés számban indultak. Kálóczi Regina első, Lenner Vanda ötödik lett, a fiúknál Soós Bendegúz pedig ezüstérmet szerzett. Az aranyérmes Regina élete legnehezebb versenyén van túl.

„Lőttünk először negyvenet, abban 361 kört értem el, aztán jött egy döntő és azt is megnyertem” - mesélte Kálóczi Regina.

Edzője, Keczeli Zoltánné szerint Kálóczi Regina egészen különleges teljesítményt nyújtott „rajt-cél” győzelmével. Végig vezette az alapversenyt és a döntő minden egyes párbaját. Sorra lőtte a tízeseket a keszthelyi lány. A lövészek sportpályafutásuk eddigi legösszetettebb versenyén vettek részt, hiszen az alapversenyt követően döntőben is lőhetett Regina és Bendegúz, ami újabb kihívást jelentett a fiataloknak.A Keszthelyi Erdész Lövészklub nagy hangsúlyt fektet az utánpótlás-nevelésre. A vezetés nagyon büszke az ifjú sportolókra.

„Ez a teljesítmény, amit ők most az elmúlt hétvégén sikeresen teljesítettek, ez azt jelenti, hogy az utánpótlás nagyon jó lábakon áll nálunk. Nagyon sokan járnak hozzánk és a szakmai edzésben hallgatnak ránk. Én azt gondolom, hogy Major Vera kettőt láthattunk Kálóczi Regina személyében” - nyiltakozta Keczeli Zoltán, a Keszthelyi Erdész Lövészklub elnöke. 

Major Veronika minden ifjú sportlövőnek már most példaképül szolgálhat. Az olimpiai kvótás bajnok tavaly még nem gondolta azt, hogy idén is a tokiói olimpiára fognak készülni edzőjével, Keczeli Zoltánnal. Az ötkarikás játékokat 2021 nyarára halasztották a koronavírus-járvány miatt.

„Idén szerettem volna részt venni rajta, hiszen nagyon jó formában voltam, de semmi gond, próbáljuk megtartani a jó formát. Ezt mutatja az országos bajnokság is, ott majdnem világcsúccsal nyertem az alapversenyt, 591 kört lőttem, ugye a világcsúcs az 594, szóval nagyon közel voltam hozzá. A jó forma meg van, most is úgy érzem. Légpisztollyal és sportpisztollyal is, úgyhogy várom a jövő évet" - nyilatkozta Major Veronika.         

Keszthely sportlövője a járvány előtt szinte minden hónapban edzőtáborozott, vagy külföldön versenyzett. Most folyamatosan itthon edz, éppen a Hungarian Open nemzetközi versenyre készül. Azt mondja, hogy abszolút meg van a motivációja. Minden nap az olimpia gondolatával kel és fekszik. A járvány ellenére is folyamatosan edzenek a lövészklubnál. A távolságtartás miatt csak minden második lőállást tudják használni. A Magyar Sportlövők Szövetsége folyamatosan online versenyeket szervez, melyek legjobbjai országos döntőn vehetnek részt. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A lelkes építők 3 napon át készítették az alkotást, ami a reményt és az istenkeresést is szimbolizálja.
 
A vásárlók azonban találhatnak hagyományos adventi díszeket és számos kiegészítőt is.
 
Keszthely Város Díszpolgára 82 éves volt.
 
Televíziónk élőben közvetíti az adventi gyertyagyújtásokat minden vasárnap 17 órától.
 
Adventi gondolatokkal, versekkel és beszélgetésekkel készülnek az alkalomra az önkéntesek.
 
A téli időszakban is lehet számítani az adománycentrum segítségére, adományokat is várnak.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár