+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Remekeltek az ifjú keszthelyi sportlövők
2020. november 13. péntek 12:40 - Keszthely
Remekeltek az ifjú keszthelyi sportlövők
Remekeltek a BEFAG Keszthelyi Erdész Lövészklub serdülői. Az ifjú sportlövők a Budapest Szuper Kupán egy arany és egy ezüstérmet is szereztek. A lövészklub nagy hangsúlyt fektet az utánpótlás-nevelésre. A járványügyi helyzetben is folyamatosan edzenek a sportlövők, köztük az olimpiai kvótás Major Veronika, aki jó formában készül a jövő évi ötkarikás játékokra.

Kálóczi Regina, Lenner Vanda és Soós Bendegúz képviselte a BEFAG Keszthelyi Erdész Lövészklubot a Budapest Szuper Kupán. A serdülő sportolók légpisztoly 40 lövés számban indultak. Kálóczi Regina első, Lenner Vanda ötödik lett, a fiúknál Soós Bendegúz pedig ezüstérmet szerzett. Az aranyérmes Regina élete legnehezebb versenyén van túl.

„Lőttünk először negyvenet, abban 361 kört értem el, aztán jött egy döntő és azt is megnyertem” - mesélte Kálóczi Regina.

Edzője, Keczeli Zoltánné szerint Kálóczi Regina egészen különleges teljesítményt nyújtott „rajt-cél” győzelmével. Végig vezette az alapversenyt és a döntő minden egyes párbaját. Sorra lőtte a tízeseket a keszthelyi lány. A lövészek sportpályafutásuk eddigi legösszetettebb versenyén vettek részt, hiszen az alapversenyt követően döntőben is lőhetett Regina és Bendegúz, ami újabb kihívást jelentett a fiataloknak.A Keszthelyi Erdész Lövészklub nagy hangsúlyt fektet az utánpótlás-nevelésre. A vezetés nagyon büszke az ifjú sportolókra.

„Ez a teljesítmény, amit ők most az elmúlt hétvégén sikeresen teljesítettek, ez azt jelenti, hogy az utánpótlás nagyon jó lábakon áll nálunk. Nagyon sokan járnak hozzánk és a szakmai edzésben hallgatnak ránk. Én azt gondolom, hogy Major Vera kettőt láthattunk Kálóczi Regina személyében” - nyiltakozta Keczeli Zoltán, a Keszthelyi Erdész Lövészklub elnöke. 

Major Veronika minden ifjú sportlövőnek már most példaképül szolgálhat. Az olimpiai kvótás bajnok tavaly még nem gondolta azt, hogy idén is a tokiói olimpiára fognak készülni edzőjével, Keczeli Zoltánnal. Az ötkarikás játékokat 2021 nyarára halasztották a koronavírus-járvány miatt.

„Idén szerettem volna részt venni rajta, hiszen nagyon jó formában voltam, de semmi gond, próbáljuk megtartani a jó formát. Ezt mutatja az országos bajnokság is, ott majdnem világcsúccsal nyertem az alapversenyt, 591 kört lőttem, ugye a világcsúcs az 594, szóval nagyon közel voltam hozzá. A jó forma meg van, most is úgy érzem. Légpisztollyal és sportpisztollyal is, úgyhogy várom a jövő évet" - nyilatkozta Major Veronika.         

Keszthely sportlövője a járvány előtt szinte minden hónapban edzőtáborozott, vagy külföldön versenyzett. Most folyamatosan itthon edz, éppen a Hungarian Open nemzetközi versenyre készül. Azt mondja, hogy abszolút meg van a motivációja. Minden nap az olimpia gondolatával kel és fekszik. A járvány ellenére is folyamatosan edzenek a lövészklubnál. A távolságtartás miatt csak minden második lőállást tudják használni. A Magyar Sportlövők Szövetsége folyamatosan online versenyeket szervez, melyek legjobbjai országos döntőn vehetnek részt. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Gyümölcsfaoltó napot rendeztek Tilajban.
 
Az esős időjárás miatt az átlagosnál kevesebb túrázó húzott bakancsot.
 
Sok feladat áll az egyesület előtt
 
Az Egry iskola bemutatójára érkeztek az ország egészéből a HKT módszer iránt érdeklődők.
 
A hagyományoknak megfelelően fáklyás felvonulással tisztelegtek a hősök előtt március 14-én.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus