+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Kezdetét vette a kijárási tilalom
2020. november 12. csütörtök 17:40 - Keszthely
Kezdetét vette a kijárási tilalom
Alig lehetett találkozni néhány autóssal a kijárási korlátozás kezdete után. Keszthely korábban forgalmasabb utcái is elcsendesedtek, stábunk tapasztalatai szerint mindenki betartotta a Kormány által előírt szabályokat. Több kivétel is van a kijárási tilalom alól, ezeket azonban okirattal kell igazolni.

Szerda este nyolc órakor vette kezdetét a kijárási tilalom az egész országban. A Fő téren és a Sétáló utcán sem sétált senki. A Kossuth utca elején autósokat sem lehetett látni pár perccel 8 óra után. A Bercsényi utca is elcsendesedett. Itt korábban nagyobb volt a forgalom, most nem lehetett találkozni senkivel. A Bercsényi-Georgikon kereszteződésnél található lámpáknál sem állt senki.

A forgalmasabbnak számító Csapás úton is többször váltott a lámpa zöldről pirosra, azonban nem kellett egy sofőrt vagy gyalogost sem megállítania. Sokáig kellett várni arra, hogy érkezzen egy-egy autó. Gyér volt a forgalom a Keszthelyt elkerülő 71-es út és a Csapás út közötti körforgalomnál. Több mint 10 percenként járt arra egy-egy autós, akik többnyire Keszthely irányába hajtottak tovább.

Ugyanez volt tapasztalható a gyenesdiási körforgalomnál is. Az üzletek parkolója is szinte teljesen üres volt. Orbán Viktor hétfőn jelentette be, hogy november 11-től kijárási tilalom lép érvénybe, ennek megfelelően mindenki köteles este 8 és reggel 5 óra között a lakóhelyén, a tartózkodási helyén vagy egyéb szálláshelyén tartózkodni.

A Magyar Közlönyben megfogalmazottak szerint tilos közterületen, nyilvános helyen bármiféle csoportosulás, gyülekezés. A sportpályákon a csapatsport, mint például a labdarúgás vagy a kosárlabda nem megengedett amatőrök számára. Egyéni sporttevékenységet azonban lehet végezni. A kijárási tilalom alól továbbá kivételt képez a kutyasétáltatás a lakóhelytől vagy tartózkodási helytől számított 500 méteres körzeten belül.

A kijárási korlátozás alól kivételt képez a munkavégzés, a munkából hazatérés vagy a munkavégzés helyére történő közlekedés. Ezek mellett a versenyszerűen sportolók számára tartott edzés vagy sportrendezvény is kivételt képez. Ezeket azonban okirattal szükséges igazolni, melyet a Kormány hivatalos honlapján tettek közzé.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A hétvégén már enyhülés várható , az Országos Meteorológiai Szolgálat napsütést jósol.
 
Szakmakamra egy pályázat kapcsán valósulhatott meg 15 tanuló és felkészítő tanáraik segítségével.
 
Különleges technikával hozzák helyre a sérült színeket valamint új festést és padlózatot is kap a terem.
 
A rumos-kakaós, mindenmentes édesség a laktózmentes kategóriában lett második helyezett.
 
A 2021.évi kalendárium is számos érdekességet kínál az olvasóknak.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár