Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / KÉVE: vonják vissza az adórendeletet
2020. nov. 10. kedd | Keszthely
KÉVE: vonják vissza az adórendeletet
A KÉVE szerint elhibázott döntés volt a helyi adókról szóló önkormányzati rendelet módosítása. Weller-Jakus Tamás elnök hétfői sajtótájékoztatóján elhangzott, a helyi építményadót 50 százalékkal emelték meg. A politikus szerint az ebből származó többletbevételt más módon is elő lehetne teremteni; javaslatuk szerint dolgozókat kéne elküldeni a hivatalból és a városi információs újságját elég lenne évi négy alkalommal megjelentetni.

Weller-Jakus Tamás elmondta, elhibázott döntés volt a helyi adókról szóló önkormányzati rendelet módosítása az októberi testületi-ülésen. A KÉVE elnöke úgy fogalmazott, a helyi építményadót a jelenlegi 400 forint/négyzetméterről 600 forint/négyzetméter árra emelték fel 2021-től. Hozzátette: ez egy felháborító döntés volt.

„Az adó mértékét 50 százalékkal emelték meg. Az egyesületünk úgy gondolja, hogy ez egy nagyon elhibázott lépés volt egy vírus által okozott gazdasági válság közepén, amikor a Kormány is arra törekszik, hogy a vállalkozásoknak a terheit hogyan tudja, vagy hogyan tudná csökkenteni, akkor itt azt látjuk Keszthely városában, hogy itt pont egy ellenkező tendencia működik, hogy itt éppen a keszthelyi vállalkozásoknak az adóterheit pedig növelik” - fejtette ki a KÉVE elnöke. 

A KÉVE politikusa szerint közel 500 darab Keszthelyen működő kis- és középvállalkozást érint ez a döntés. Hozzátette, ha a költségvetés ilyen gyenge lábakon áll, más módja is lenne ezeknek a bevételeknek a pótlására: „Az egyik ilyen nagyon fontos költségcsökkentő javaslatunk az, hogy a város propaganda kiadásai kerüljenek csökkentésre. Gondolunk itt a Balatoni Krónikának a negyedévenkénti megjelenésére. A második pontunk a költségcsökkentésre vonatkozóan az pedig a Polgármesteri Kabinetnek a Polgármesteri Hivatalon belüli megszüntetése.”         

Weller-Jakus Tamás azt javasolja még a testületnek, hogy vonják meg a képviselők tiszteltdíját.  Arra kéri a testület kormánypárti többségét, hogy gondolják át és vonják vissza az adórendelet módosítását. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

 

Dósa Zsolt bizottsági elnök reagálását ITT tekintheti meg

| 2020. nov. 10. kedd 14:42 | Keszthely
A Városstratégiai Bizottság elnöke reagált Weller-Jakus Tamás sajtótájékoztatójára.
| 2024. már. 11. hétfő 19:15 | Keszthely
Horváth Balázst indítja a szervezet a 7-es választókerületben a júniusi helyhatósági választáson.
| 2024. feb. 2. péntek 17:46 | Keszthely
Sajtótájékoztatón számoltak be a jövővel kapcsolatban.
| 2023. nov. 27. hétfő 12:49 | Keszthely
A KÉVE irodában tartott fórumot a Mindenki Magyarországa Néppárt alapítója.
| 2023. júl. 17. hétfő 10:00 | Keszthely
A KÉVE dr. Tóth Gergelyt támogatja a jövő évi önkormányzati választásokon.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.