+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Pizzát sütöttek az Alkotóházban
2020. november 9. hétfő 12:01 - Alsópáhok
Pizzát sütöttek az Alkotóházban
Az egészséges pizza sütésésének rejtelmeibe avatta be a hétvégén dr. Benda Judit az érdeklődőket az Alsópáhoki Alkotóházban. A folyamat során a résztvevők maguk őrölték meg a gabonát, összedolgozták, nyújtották és ízesítették a tésztát. Az Alkotóház szervezőinek célja, hogy minél szélesebb körben ismertessék meg az érdeklődőkkel a házilag elkészített termékek elkészítési módját.

Egy konyhai elektromos malom segítségével őrölték meg a résztvevők az előre meghatározott mennyiségű gabonákat. Mindenki külön-külön végezhette el a folyamatot. A járványügyi szabályokat betartva korlátozott létszámban vehettek részt az alkalmon az érdeklődők. A családi workshop keretén belül a gyerekek is be tudtak segíteni. Az élesztő és a só hozzáadását követően már dolgozhatták is össze a tésztát az előadó útmutatásának megfelelően. Voltak azonban olyanok is, akiknek nem okozott újdonságot összeállítani a tésztát. Ez a győrsövényházi család is gyakran főz otthon közösen.

„Már régóta követjük Benda Juditot a szervezőt, illetve a könyvét, könyveit is olvastuk. Mi is így sütjük a kenyerünket nagyrészt otthon, úgyhogy ezért szerettük volna már találkozni vele már régóta.” - mondta elé Farkas Gyula.

A tészta kelési idejében készítették elő a feltéteket is a résztvevők bio alapanyagokból. Az Alsópáhoki Alkotóház célja, hogy minél több mesterséget meg tudjon ismertetni az érdeklődőkkel workshopjaik keretében. Ez a pizzasütés is ehhez járult hozzá. Dr. Benda Judit célja, hogy bemutassa, egészséges alapanyagokból is teljes értékű ételt lehet elkészíteni. A pizzakészítés fortélyait egy szicíliai ismerősétől tanulta meg, ezt adta tovább. A járvány alatt többen kezdtek el otthonaikban is sütkérezni. Az előadó is vallja, egyre többen érdeklődnek az iránt, hogy hogy kell elkészíteni otthonaikban egy tésztát.

„Kenyérsütő tanfolyamokat tartok, igaz a lockdown alatt nem tartottam, de nagyon népszerűek a tanfolyamok. Mert hogy nagyon sokan személyesen szeretnék azt megnézni, hogy hogyan kell ezt csinálni. Tehát nem elég az internet, nem elég a könyv, hanem személyesen szeretnék megtapasztani. De ha esetleg valaki nem tud eljönni, akkor melegen ajánlom a szakácskönyvemet, amiben igyekeztem mindent nagyon pontosan leírni, hogy hogy kell elkészíteni a kenyeret, a pizzát, a zsömlét és bármilyen teljes értékű ételt.”

A pizzákat folyamatosan sütötték meg az Alkotóház sütőjében. Az elkészült ételeket közösen kóstolhattak meg a résztvevők.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A hétvégén már enyhülés várható , az Országos Meteorológiai Szolgálat napsütést jósol.
 
Szakmakamra egy pályázat kapcsán valósulhatott meg 15 tanuló és felkészítő tanáraik segítségével.
 
Különleges technikával hozzák helyre a sérült színeket valamint új festést és padlózatot is kap a terem.
 
A rumos-kakaós, mindenmentes édesség a laktózmentes kategóriában lett második helyezett.
 
A 2021.évi kalendárium is számos érdekességet kínál az olvasóknak.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár