+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Pozitív lett a COVID-gyorstesztje a keszthelyi Idősek Otthona egyik lakójának
2020. október 29. csütörtök 14:18 - Keszthely
Pozitív lett a COVID-gyorstesztje a keszthelyi Idősek Otthona egyik lakójának
Koronavírus-gyanús egy lakó a keszthelyi idősek otthonában. Tünetei nincsenek, állapota stabil annak az idősnek, akinél tegnap pozitív lett a COVID-vírus gyorsteszt – tudatta közleményében az Egyesített Szociális Intézmény vezetője. Királyné Domaházi Csilla arról is tájékoztatta televíziónkat, hogy mindent megtesznek azért, hogy mindenki egészségét megóvják és a folyamatos ellátást biztosítsák.

Szerda délután írta meg közösségi oldalán Nagy Bálint polgármester, hogy a keszthelyi Egyesített Szociális Intézményben az óvintézkedések és a látogatási tilalom ellenére is megjelent a koronavírus. Az idősotthon egyik lakójánál mutatták ki a fertőzést, akit – bár tünetmentes - megfigyelés céljából szállítottak el a Zala Megyei Szent Rafael Kórházba. A teszteket a többi lakónál is elvégzik.

Az Egyesített Szociális Intézmény vezetősége Televíziónkat arról tájékoztatta, hogy a lakók közül mindenki jól van, láztalanok és semmilyen aggodalomra adó tünetük sincs. Folyamatosan kapcsolatban vannak az intézmény orvosával és a helyi ÁNTSZ-szel. A nappali intézmény ellátottjairól a mai naptól kezdve otthonukban gondoskodnak, a szociális étkezést kizárólag kiszállítással biztosítják. A vezetőség hozzátette, mindent megtesznek azért, hogy mindenki egészségét megóvják és biztosítsák a folyamatos ellátást.

Az Idősek Otthonában szeptember 9-től rendelték el a teljes körű látogatási és intézmény elhagyási tilalmat. Ezek mellett a hozzátartozóktól érkező csomagokat sem veszik át. A kapcsolattartást továbbra is videochat formájában oldják meg, melyet kérésre bármikor igénybe vehetnek a hozzátartozók.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A lelkes építők 3 napon át készítették az alkotást, ami a reményt és az istenkeresést is szimbolizálja.
 
A vásárlók azonban találhatnak hagyományos adventi díszeket és számos kiegészítőt is.
 
Keszthely Város Díszpolgára 82 éves volt.
 
Televíziónk élőben közvetíti az adventi gyertyagyújtásokat minden vasárnap 17 órától.
 
Adventi gondolatokkal, versekkel és beszélgetésekkel készülnek az alkalomra az önkéntesek.
 
A téli időszakban is lehet számítani az adománycentrum segítségére, adományokat is várnak.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár