+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Először szerveztek tökfaragó versenyt Várvölgyön
2020. október 28. szerda 14:42 - Várvölgy
Először szerveztek tökfaragó versenyt Várvölgyön
Denevéres és maszkos tökök is készültek az I. Tökfaragó Versenyen Várvölgyön. Az eseményen családok és baráti társaságok vettek részt, akik jó hangulatban készítették el a műveket. A program célja a közösségépítés, ugyanakkor fontos az is, hogy fórumot teremtsenek a helyi termelőknek. A résztvevőket tökös ételekkel is vendégül látták a szervezők.

Lázasan folyt a munka a Művelődési Ház udvarán szombaton délután. Az I. Tökfaragó Versenyen elsősorban családok indultak, de a nagyobb gyerekek önállóan is kést ragadtak, hogy megvalósítsák a legszebb vagy legötletesebb tököt. A várvölgyi rendezvényen elsősorban a helybéliek vettek részt, de a környező településekről is érkeztek érdeklődők.

„Vonyarcvashegyről érkeztünk és igazából a neten keresztül tudtuk meg, hogy egy ilyen verseny indul. Igazából régi ismerősök is vannak itt, munkatársak, és maga a környezetért jöttünk el, meg a gyerekprogram miatt.” - mondta egy résztvevő, Megyeri János.

A verseny résztvevői nagy szakértelemmel faragták a tököket, az alkotások a készítők fantáziáját tükrözték. Számos vicces mű készült, de olyan is volt, aki a járványhelyzetre való tekintettel maszkos tököt faragott. A családok mellett baráti társaságok is kést ragadtak, hogy kifaragják az elképzelt alkotásokat.         

„Azért jöttem el, hogy jól szórakozzak egy kicsit a barátnőmmel. Egy denevéres tököt faragunk ki.” - tette hozzá egy másik résztvevő, Szi Noémi.

Várvölgyön első alkalommal szervezték meg a tökfaragó versenyt, de szeretnének hagyományt teremteni az eseményből. A szervezők elmondták, fontos, hogy programokat szervezzenek, ezeket azonban a járványhelyzetre való tekintettel jelenleg szabadtéren lehet megtenni a legbiztonságosabban. Emellett fontosnak tartják azt is, hogy a helyi termelőknek is fórumot biztosítsanak.

„Itt van az ősz, itt a sütőtökszezon. Termelők is vannak a faluban, és erre gondoltunk, hogy egy ilyen tökfaragó versenynél ők is bemutatkozhatnak a terményeikkel. Azon kívül a szabadtéri programok, amik igazából tervezhetőek ebben az időszakban, és így jobban össze tudjuk hozni a faluközösséget ezáltal.” - tájékoztatott Sényi Erika művelődésszervező, a Várvölygért Egyesület elnöke.

A tökfaragóknak nem csak az alapanyagot biztosították a szervezők, hanem vendégül is látták őket. A meleg tea és forralt bor mellett stílusosan sütőtök krémlevessel kínálták a gyerekeket és a felnőtteket.

Regman Karola - Keszthelyi TV        

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A pandémia idején is tudtak fejleszteni a kis zalai településen, Vindornyaszőlősön.
 
A múzeum önkéntes programja nagyon népszerű, folyamatosan érkeznek az érdeklődők hozzájuk.
 
A polgármester közleményében a napokban megjelent cikkekről mondta el a véleményét.
 
A kivitelező megőrzi az épület jellegét és tágasabb szobákat alakít ki.
 
Biztosított a jelenléti felkészülés az érettségizőknek.
 
A település tavaly is számos beruházást valósított meg támogatások által, idén is a fejlesztenek.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár