+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Először szerveztek tökfaragó versenyt Várvölgyön
2020. október 28. szerda 14:42 - Várvölgy
Először szerveztek tökfaragó versenyt Várvölgyön
Denevéres és maszkos tökök is készültek az I. Tökfaragó Versenyen Várvölgyön. Az eseményen családok és baráti társaságok vettek részt, akik jó hangulatban készítették el a műveket. A program célja a közösségépítés, ugyanakkor fontos az is, hogy fórumot teremtsenek a helyi termelőknek. A résztvevőket tökös ételekkel is vendégül látták a szervezők.

Lázasan folyt a munka a Művelődési Ház udvarán szombaton délután. Az I. Tökfaragó Versenyen elsősorban családok indultak, de a nagyobb gyerekek önállóan is kést ragadtak, hogy megvalósítsák a legszebb vagy legötletesebb tököt. A várvölgyi rendezvényen elsősorban a helybéliek vettek részt, de a környező településekről is érkeztek érdeklődők.

„Vonyarcvashegyről érkeztünk és igazából a neten keresztül tudtuk meg, hogy egy ilyen verseny indul. Igazából régi ismerősök is vannak itt, munkatársak, és maga a környezetért jöttünk el, meg a gyerekprogram miatt.” - mondta egy résztvevő, Megyeri János.

A verseny résztvevői nagy szakértelemmel faragták a tököket, az alkotások a készítők fantáziáját tükrözték. Számos vicces mű készült, de olyan is volt, aki a járványhelyzetre való tekintettel maszkos tököt faragott. A családok mellett baráti társaságok is kést ragadtak, hogy kifaragják az elképzelt alkotásokat.         

„Azért jöttem el, hogy jól szórakozzak egy kicsit a barátnőmmel. Egy denevéres tököt faragunk ki.” - tette hozzá egy másik résztvevő, Szi Noémi.

Várvölgyön első alkalommal szervezték meg a tökfaragó versenyt, de szeretnének hagyományt teremteni az eseményből. A szervezők elmondták, fontos, hogy programokat szervezzenek, ezeket azonban a járványhelyzetre való tekintettel jelenleg szabadtéren lehet megtenni a legbiztonságosabban. Emellett fontosnak tartják azt is, hogy a helyi termelőknek is fórumot biztosítsanak.

„Itt van az ősz, itt a sütőtökszezon. Termelők is vannak a faluban, és erre gondoltunk, hogy egy ilyen tökfaragó versenynél ők is bemutatkozhatnak a terményeikkel. Azon kívül a szabadtéri programok, amik igazából tervezhetőek ebben az időszakban, és így jobban össze tudjuk hozni a faluközösséget ezáltal.” - tájékoztatott Sényi Erika művelődésszervező, a Várvölygért Egyesület elnöke.

A tökfaragóknak nem csak az alapanyagot biztosították a szervezők, hanem vendégül is látták őket. A meleg tea és forralt bor mellett stílusosan sütőtök krémlevessel kínálták a gyerekeket és a felnőtteket.

Regman Karola - Keszthelyi TV        

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A lelkes építők 3 napon át készítették az alkotást, ami a reményt és az istenkeresést is szimbolizálja.
 
A vásárlók azonban találhatnak hagyományos adventi díszeket és számos kiegészítőt is.
 
Keszthely Város Díszpolgára 82 éves volt.
 
Televíziónk élőben közvetíti az adventi gyertyagyújtásokat minden vasárnap 17 órától.
 
Adventi gondolatokkal, versekkel és beszélgetésekkel készülnek az alkalomra az önkéntesek.
 
A téli időszakban is lehet számítani az adománycentrum segítségére, adományokat is várnak.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár