+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Megkezdődött a hajók téliesítése
2020. október 22. csütörtök 19:09 - Keszthely
Megkezdődött a hajók téliesítése
A hajósok többségének véleménye szerint a téli időszakban a parton van a legjobb helye a hajónak. A szezon végével le kell szerelni a hajót, kipakolni a kabinokat és leszárítva eltenni a vitorlát. A hajót pedig szakszerűen tárolni. Keszthelyen is megkezdték a Keszthelyi Yacht Kikötőben a hajók daruzását.

Folyamatosan, nagy odafigyelés mellett emeli ki a daru a hajókat kikötőmester irányításával a Yacht Kikötőben.  Jól látható, hogy már levették a vitorlákat,beszedték a köteleket. Már a vízre emelés előtt elkezdődtek a téli felkészülések. 210 hajó vár daruzásra. Október első napjaiban kezdték meg a téli tárolásra való felkészülést. A tulajdonosokkal egyeztetve, meghatározott napokon történik a kidaruzás. Kevés időbefektetéssel a tulajdonos is rengeteg olyan problémától kímélheti meg magát, amelyek akkor jelentkeznek, amikor tavasszal már vízen kellene lenni. A hajók téli tárolása és karbantartása nagyon fontos.

"Elérkezett a téliesítésnek a nagy munkája. A bérlőknek és a kikötő dolgozóinak számára. Elsősorban ami a legfontosabb a hajóknak a kidaruzása és ennek kapcsán, amibe azt tartozik bele, hogy a motoroknak a víztelenítése, téli fagyállóval való feltöltése. Illetve ami még nagyon fontos, hogy a hajóból ilyenkor illik hazavinni a belső felszereléseket. Szivacsokat, egyéb dolgokat mert csak azért kicsit párás a levegő és hogy a következő szezonra használható és friss maradjon. Ezeket elvinni és nagyon fontos, hogy a téli takaróponyva használata a hajókhoz. Ez nagyon sokat véd a hajó állagán és ez feltétlen szükséges művelet ilyenkor."- mondta el a kikötőmester, Ács István.

 A vízből kiemelt hajók, az ideális  tárolóra, a sólyakocsikra kerülnek, azt követően alaposan lemossák az alját. A hajó víz alatti részeit magasnyomású mosóval mossák, ezzel eltávolítható a hajó aljára rakódott algaréteg. Az alapos tisztítás után kerülnek a kikötő tároló udvarába a hajók. Akinek nagy garázsa van, vagy bármilyen fedett helyet tud biztosítani hajója számára, ő még a tél viszontagságaitól is könnyebben meg tudja óvni hajóját. De az állagmegóváshoz szükséges karbantartást neki is el kell végezni.

"Most a daru rakta rá a trélerre a hajót. Most megy a nagy garázsba. Ott lesz a pucolása, takarítása, algagátlózás. Megnézem a szervizrendszert,ki van-e takarítva, hogy minden jó-e. S tavasszal vissza a Balatonra."- mondta Dieter Swoboda.

Amennyiben az időjárás is kedvező lesz, a tervek szerint november 18-n befejeződik a Yacht Kikötőben a hajók kiemelése.

Hegedüs Éva -Keszthelyi Televízió

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A lelkes építők 3 napon át készítették az alkotást, ami a reményt és az istenkeresést is szimbolizálja.
 
A vásárlók azonban találhatnak hagyományos adventi díszeket és számos kiegészítőt is.
 
Keszthely Város Díszpolgára 82 éves volt.
 
Televíziónk élőben közvetíti az adventi gyertyagyújtásokat minden vasárnap 17 órától.
 
Adventi gondolatokkal, versekkel és beszélgetésekkel készülnek az alkalomra az önkéntesek.
 
A téli időszakban is lehet számítani az adománycentrum segítségére, adományokat is várnak.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár