+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / 1+1 százalék: a vállalkozók is felajánlhatják
2018. február 22. csütörtök 15:20 - Keszthely
1+1 százalék: a vállalkozók is felajánlhatják
Közeledik az egyéni vállalkozások bevallási határideje. Legkésőbb február 26-áig kell összeállítaniuk és elküldeniük ezt a NAV-hoz, ám az 1+1 százalékok sorsáról ők is május 22-éig dönthetnek. Az adóból 1 %-ot egyházi szervezeteknek, gyülekezeteknek; a másik 1 %-ot regisztrált, egyéb szervezeteknek lehet adni.

Csupán az adószámot kell tudni, a programba beírni és kész. Az adó felajánlható 1+1 %-ának egyik felét egyházi szervezeteknek, gyülekezeteknek lehet eljuttatni, ezek listája a kitöltőprogram egy zárt csoportjában található. A másik 1 %-ra jogosult szervezet adószámát nekünk kell tudni - ám hogy regisztrált-e, arról a NAV honlapján lévő adatbázisból érdemes tájékozódni. P. Nagyné Márkus Ibolya könyvelő az ügyfelei figyelmét minden évben felhívja a lehetőségre.

A rendelkező nyilatkozat elektronikusan, papíron vagy személyesen is benyújtható a NAV-hoz, akár a bevallás részeként, akár attól elkülönülten önálló nyilatkozatként egészen május 22-éig. Aki a bevallással együtt szeretne felajánlani, az az adóbevallási nyomtatvány megfelelő lapjának kitöltésével megteheti. A felajánlott összegek leggyakrabban gyermekek gyógyítását és állatmenhelyek működését szolgálják. Az idei évtől már “megjegyzi” a NAV rendszere, hogy az adott személy melyik egyházi szervezetnek ajánlotta fel az adóját.

A civil kedvezményezett vagy a kiemelt költségvetési előirányzat számára viszont - a korábbi évekhez hasonlóan - továbbra is évente kell megtenni a felajánlást. A nyilatkozatokat papír alapon is be lehet nyújtani. Ám jelentős növekedést mutat az elektronikus megoldást választók száma. Az ügyfélkapun keresztül elérhető kitöltőprogram tavaly innovációs díjat is nyert. 

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
 
 
 
további híreink
 
Az intézkedést Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be pénteken délelőtt.
 
Több fogásról is kapott már visszajelzést a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.
 
18 éve áldotta meg az azóta már szentté avatott II. János Pál pápa a kézfogás harangját.
 
Az egészségügyi dolgozóknak tett felajánlást egy vállalkozó.
 
Az önkormányzat minden szükséges óvintézkedést megtesz a lakosság védelme érdekében.
 
A GESZ munkatársai megkezdték a kiszállítást, a szolgáltatásra folyamatosan lehet jelentkezni.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó