+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Újabb fiatalok írtak alá támogatási szerződést
2020. október 21. szerda 16:21 - Keszthely
Újabb fiatalok írtak alá támogatási szerződést
14 fiatal és két pár írta alá kedden délután a Keszthely hazavár című program támogatási szerződését. A 2018-ban indult projekt célja a város demográfiai helyzetének javítása, a támogatásra olyan fiatalok pályázhatnak, akik keszthelyi lakcímmel rendelkeznek és ezt a pályázat lejárta után még minimum egy évig megtartják, valamint vállalják legalább 25 órás közösségi tevékenység végzését.

A Keszthely hazavár program keretein beül 2018 júliusától 2020 októberéig 15 fő részesült rezsitámogatásban, 14 fő kapott keresetkiegészítő támogatást, 5 pályázó tanulmányaihoz járultak hozzá és 7 pár részesült első ingatlanhoz jutási támogatásban. Keszthely közel 200 millió forintnyi, vissza nem térítendő támogatást nyert a projekt megvalósítására. A program célja a Keszthelyen élő, innen elszármazott, illetve itt letelepedni szándékozó 18 és 35 év közötti fiatalok lakhatási körülményeinek javítása. Kedden délután a Goldmark Károly Művelődési Központ nagytermében 14 fiatal és 2 pár írhatta alá a támogatási szerződést.

„Ez a folyamat még most is fut, maga a pályázat, tehát lesz még egy lehetősége a keszthelyi fiataloknak, hogy jelentkezzenek és anyagi támogatáshoz jussanak. A következő időszakban indul meg a már többször emlegetett belvárosi lakások fölújítása, amelynek a célja pedig az lesz, hogy szintén a keszthelyi vagy Keszthelyre beköltöző fiatalokat támogassuk belvárosi, teljesen felújított és berendezett lakással, hogy amíg ők ott rezsiáron gyakorlatilag laknak, addig is tudjanak takarékoskodni az életük kezdéséhez.” - tájékoztatott Nagy Bálint, Keszthely polgármestere.

A lakások felújítására és berendezésére a pályázat közel 100 millió forintot biztosít, jelenleg folyamatban van a közbeszerzési eljárás. A támogatás egyik alapfeltétele, hogy a pályázó minimum 25 óra önkéntes közösségi tevékenységet vállaljon. Ez segíti a szociális kapcsolatok kialakítását, a város számára pedig pozitívum, hogy a fiatalokat így be tudja vonni a közösségi életbe. A pályázat a tervek szerint 2022 tavaszán zárul, így várhatóan az idén és jövőre is lesz lehetőség újabb támogatások igénylésére.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A lelkes építők 3 napon át készítették az alkotást, ami a reményt és az istenkeresést is szimbolizálja.
 
A vásárlók azonban találhatnak hagyományos adventi díszeket és számos kiegészítőt is.
 
Keszthely Város Díszpolgára 82 éves volt.
 
Televíziónk élőben közvetíti az adventi gyertyagyújtásokat minden vasárnap 17 órától.
 
Adventi gondolatokkal, versekkel és beszélgetésekkel készülnek az alkalomra az önkéntesek.
 
A téli időszakban is lehet számítani az adománycentrum segítségére, adományokat is várnak.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár