+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Zalai tájakon képekben
2020. október 20. kedd 19:06 - Keszthely
Zalai tájakon képekben
A Zalai Hírlap nyugalmazott főszerkesztője öt éve fedezi fel a zalai falvak tájainak szépségét és örökíti meg gépével a látnivalókat. Zalai Tájakon címmel a települések értékeinek rövid történeti bemutatása mellett kötetbe foglalta az utazások alkalmával készített gyönyörű fotókat. A Balaton Színházban nyílt meg az a kiállítás, amelyen 2019-ben készült 32 település riportjának képei láthatóak.

Zala megye hazánk egyik legszebb megyéje. A dombok, a kis települések. A bennük rejlő szépség amit kevesen ismernek. Ezt a szépséget mutatja be Keszthelyen , Zalai Tájakon című kiállításával Győrffy István, a Zalai Hírlap nyugalmazott főszerkesztője. A  kiállítás egy kis töredéke annak a munkának  ami a Zalai Hírlap- mert „Az ön faluja is rajta van a térképen” című turisztikai sorozatába készül.

"2015-ben kezdődött ez a sorozat. Akkor ajánlottam be  a főszerkesztő úrnak, hogy készítenék én egy teljesen politikamentes riportokat a falvakról, amely semmi másról nem szól mint  a falvak turisztikai,természeti, táji értékeinek a bemutatásáról készülne és minden faluról. Hoznék 100-100 válogatott képet."- mondta Győrffy István.

2015-ben elkészült,a megyei napilapban négy települést bemutató fotósorozat  a  nagy tetszést aratott.  A kis falvak vezetői is örömmel fogadták településük ismeretlen szépségeinek bemutatását. Olyannyira, hogy annak a lakosnak akinek nem jár az értékeket településtörténetben fotókon is  bemutató napilap, annak a helyi önkormányzat azt a lapszámot megvásárolja. Mára Zala megye 258 településének több mint 50%-a feldolgozásra került.

"Az első 116 faluról 20118 karácsonyára megjelent egy nagy album az első 116 faluval, 777 fotóval és a riportok teljes szövegével. Természetesen azóta is folytatódik a munka,és az idén- jövő hétfőn megyek Csapiba- és az lesz a 170. község amelyik  megvette,igényelte ezeket a riportokat."- mondta el a kiállító.

Győrffy István meglátja a falvakban  és fotóival megmutatja azokat az értékeket amelyek nem épített örökségek, hanem a tájban megbújó szépségek vagy a táj maga. Az utazásai során megörökített nyolcvankét képpel mutatja be Keszthelyen a Balaton Színházban a zalai tájakat. A kiállítás 2021,január 15-ig látogatható.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A hétvégén már enyhülés várható , az Országos Meteorológiai Szolgálat napsütést jósol.
 
Szakmakamra egy pályázat kapcsán valósulhatott meg 15 tanuló és felkészítő tanáraik segítségével.
 
Különleges technikával hozzák helyre a sérült színeket valamint új festést és padlózatot is kap a terem.
 
A rumos-kakaós, mindenmentes édesség a laktózmentes kategóriában lett második helyezett.
 
A 2021.évi kalendárium is számos érdekességet kínál az olvasóknak.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár