+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Három egyházközségből bérmálkoztak
2020. október 19. hétfő 19:06 - Keszthely
Három egyházközségből bérmálkoztak
A keszthelyi Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplomban vasárnap délelőtt szentmise keretében fiatalok és felnőttek kérték a keresztény nagykorúságukat. A bérmálásban részesülők ezzel egy időben elkötelezték magunkat az egyházi közösségben való életre, Jézus tanítványainak iskolájában. Három egyházközségből, 67 bérmáló részesült a keresztény nagykorúság szentségében.

Nem hagyományos szentmisére vonultak fel egyházi képviselők a Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplomban vasárnap délelőtt. Az első sorokban azok a fiatalok és felnőttek és a bérmaszülők ültek, akik saját akaratukból döntöttek Krisztus és az egyház mellett. A megszokottól eltérő időpontban tartották Keszthelyen az ünnepi szentmisével egybekötött bérmálást.

"Keszthely, Zalaszántó,Cserszegtomaj egyházközségei jöttek el, hiszen az Érsek atya augusztus 1-el hozzánk csatolta Zalaszántót is. Mi április végén szerettük volna az idei évben. Sajnos a COVID  miatt,a pandémia miatt elmaradt. Szeptember végén amit kijelöltünk, akkor a Keszthelyi Kilométerek reppentek fel, hogy az lesz az utolsó vasárnap,így át kellett tolni erre a mai napra. Hála Isten az idő csodálatos, a gyermekek valóban mindannyian megjelentek bérmaszülők kíséretében. Azt mondhatom, hogy az ünnepet csodásan és szépen meg tudtuk szervezni."-mondta el Tál Zoltán plébános.

A krisztusi közösségbe való bevezetés szertartását Tornavölgyi Krisztián az Érseki Hivatal irodaigazgatója szolgáltatta. Az ünnepségen felidézte a bérmálkozóknak Jézus tanítását, a jó úton való haladást melyhez erőt ad az atya közvetítésével a Krisztus által elküldött Szentlélek. Az evangélium után került sor  a bérmálásra. Az oltár előtt a bérmálkozók és a bérmaszülők sorban vonulnak az atya elé. A bérmálkozók megújították keresztségi ígéretüket majd a plébános köszönetet mondott  bérmaszülői kötelezettségek vállalásáért.

"Ez a tisztség ez egy nagyon nagy felelősségteljes tisztség,amelyben ők kezeskednek,hogy tiszta szándékkal vállalják a bérmálkozók a Krisztus követést,ők pedig a saját hitvalló katolikus keresztény életükkel, vallásgyakorlatukkal,előttük járnak példával. Ez a legfontosabb."- mondta a szertartást vezető plébános.

Október 18-n, Keszthelyen a három egyházközségből 67 fő vállalta a krisztusi életet és küldetést.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A lelkes építők 3 napon át készítették az alkotást, ami a reményt és az istenkeresést is szimbolizálja.
 
A vásárlók azonban találhatnak hagyományos adventi díszeket és számos kiegészítőt is.
 
Keszthely Város Díszpolgára 82 éves volt.
 
Televíziónk élőben közvetíti az adventi gyertyagyújtásokat minden vasárnap 17 órától.
 
Adventi gondolatokkal, versekkel és beszélgetésekkel készülnek az alkalomra az önkéntesek.
 
A téli időszakban is lehet számítani az adománycentrum segítségére, adományokat is várnak.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár