+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Nemes ügyért gördeszkázta körbe a Balatont Horváth Renátó
2020. október 19. hétfő 11:14 - Keszthely
Nemes ügyért gördeszkázta körbe a Balatont Horváth Renátó
Négy nap alatt gördeszkázta körbe a Balatont Horváth Renátó. A zenei producer célja az volt tettével, hogy felhívja a figyelmet a koronavírus zenészekre mért hatására. A gördeszkázás ideje alatt a Fábián Juli Emlékalapítványnak gyűjtött, mely a zeneipar megsegítésére alakult. A távok alatt mások is csatlakoztak az ötletgazdához.

Múlt héten szerdán indult útnak Horváth Renátó. A 42 éves zenei producer napi mintegy 70 km-t gördeszkázott a Balaton Kör kijelölt bicikliútján. Az amatőr deszkást a borús időjárás sem tántorította el tettétől. Bár az eső nehezítette a körülményeket, az előzetes felkészülésnek és a sportolók által javasolt tanácsoknak köszönhetően folyamatosan tudta teljesíteni az eltervezett távokat. Ezekről minden nap tájékoztatta követőit a közösségi oldalakon. Renátónak több célja is volt nem mindennapi tettével.

„Egyrészt az, hogy így ki gördeszkázzam magamat, amennyire csak lehet és minél többet guruljak. Másodsorban pedig szeretném egy jótékony célra is felhasználni ezt. A Fábián Juli Alapítványnak gyűjtök ezzel pénzt az adjukössze.hu-n, a Fábián Juli Emlékalapítvány oldalán lehet adakozni, aki szeretne. A zenész kollégáimnak a megsegítésére. Igazából én is a zenei iparban dolgozom 15 plusz éve és látom, hogy kicsit nehéz helyzetbe kerültek a kollégák, úgyhogy kigondoltam ezt az őrületet, amit nyilván magam miatt kezdtem el csinálni, mert nagyon szeretek deszkázni, de gondoltam valami másra is felhasználom, ha lehet.”

Az amatőr deszkás és barátaiból álló kísérőcsapata pénteken este érkezett meg Keszthelyre, ahonnan szombat reggel indultak tovább a Városi Strand parkolójától. Renátó mellé folyamatosan lehetett csatlakozni is. Volt, aki végig kísérte egész útja alatt, mivel nagyszerű kezdeményeznek vélte a projektet.

„Siófokról indultunk el első nap. Hárman indultunk, rendkívül eseményteljes napunk volt sok megállóval, sok új emberrel találkoztunk és rendkívül jól szórakoztunk. Aztán az a cél, hogy körbemenjünk, már nincs sok hátra, szóval szerintem ez menni fog. A deszkázás számomra az egyik legjobb dolog a világon.” - mondta el Bölöni Bence.

A két deszkás szombaton délelőtt indult tovább Fonyód felé. A mintegy 220 km-es utat végül négy nap alatt teljesítette Renátó. Az általa képviselt ügy mellé álltak az ismertebb hazai fesztiválok is, akik tárgyi adományokkal vagy belépőjegyekkel támogatták akcióját. E mellett sokan pénzadományokkal is segítették a nemes ügyet.     

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A lelkes építők 3 napon át készítették az alkotást, ami a reményt és az istenkeresést is szimbolizálja.
 
A vásárlók azonban találhatnak hagyományos adventi díszeket és számos kiegészítőt is.
 
Keszthely Város Díszpolgára 82 éves volt.
 
Televíziónk élőben közvetíti az adventi gyertyagyújtásokat minden vasárnap 17 órától.
 
Adventi gondolatokkal, versekkel és beszélgetésekkel készülnek az alkalomra az önkéntesek.
 
A téli időszakban is lehet számítani az adománycentrum segítségére, adományokat is várnak.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár