Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Keszthely több iskolájában is regisztráltak fertőzöttet
2020. okt. 15. csütörtök | Keszthely
Keszthely több iskolájában is regisztráltak fertőzöttet
Keszthely több iskolájában is regisztráltak koronavírussal fertőzött tanulót és dolgozót. Elsőként került a nyilvánosság elé, hogy a Zöldmező utcai iskolában egy pedagógus és egy gyógypedagógiai asszisztens fertőződött meg. Ma, azaz október 15-én még két intézményben – az Asbóth és a Premontrei középiskolában – regisztráltak COVID-19 fertőzöttet. A fenntartók és iskolaigazgatók tájékoztatása szerint a járványügyi előírásokat mindenhol maximálisan betartják.

Október 9-én kapta a fenntartótól az információt Keszthely polgármestere, miszerint a Zöldmező Utcai Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményben egy pedagógus és egy gyógypedagógiai asszisztens igazolt koronavírus fertőzött. Nagy Bálint arról tájékoztatott, hogy a pedagógusokkal érintkezett 18 tanuló a 2. és 3. évfolyamból október 14-ig járványügyi megfigyelés alá kerültek. Az elkülönített tanulók október 12-14. között tantermen kívüli digitális oktatásban részesültek.Televíziónk kereste a fenntartó Nagykanizsai Tankerületi Központot. Arra voltunk kíváncsiak, hogy a Zöldmező iskolában és a többi intézményükben azóta hogy alakult a járványügyi helyzet. Híradónk felvételéig nem kaptunk választ.

A Zalaegerszegi Szakképzési Centrum három intézményt működtet Keszthelyen, ezek közül egy iskolában regisztráltak pozitív esetet. Vizlendvai László főigazgató: „Az Asbóth iskolában egy tanulónk igazolt pozitív, egy tanuló van karanténban és három tanuló online oktatásban – ezek preventív jelleggel történtek. A VSZK-ban egy oktató van jelenleg karanténban és a Közgazdaságiban sem karantén, sem igazolt pozitív, sem online oktatás nem történik. Ez nagyon jónak mondható.”

Megkerestük Csótár András iskolaigazgatót, aki elmondta, megítélése szerint a 800 fős tanulói létszámhoz képest minimálisnak tekinthető, az hogy egy fertőzött diák van az intézményben. Csótár András hozzátette, ez annak is köszönhető, hogy maximálisan betartanak minden járványügyi előírást az iskolában.

"A Premontrei Technikumban is van koronavírusos diák: „Ma kaptuk a hírt, hogy az egyik tanulónk pozitív tesztet eredményezett, ezért őt eleve otthon kellett tartani és az osztálytársait is haza kellett küldeni a protokoll szerint” - nyilatkozta Balogh Csaba igazgató. Hozzátette, a járványügyi szabályokat betartják, minden nap fertőtlenítik a tantermeket, hétvégente pedig ózongenerátorral fertőtlenítik a kollégiumi szobákat. Információink szerint a fertőzött diák múlt hét pénteken, október 9-én tartózkodott utoljára az épületben. Ha nem merül fel további gyanú, osztálytársai hétfőn már jöhetnek az iskolába.

Kerestük a város többi egyházi és alapítványi fenntartású iskoláját is, az Életfa, a Család és a Ranolder iskolákban nincs koronavírussal fertőzött tanuló, vagy dolgozó – közölték az intézményvezetők. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2021. dec. 10. péntek 16:30 | Keszthely
Jelenleg 731 aktív fertőzöttről tud a keszthelyi Polgármesteri Hivatal.
| 2021. szep. 13. hétfő 14:57 | Keszthely
Az elmúlt másfél év hatalmas terheket rótt a mentőkre, így nagy öröm volt kötetlenül együtt lenni.
| 2021. aug. 17. kedd 15:54 | Zalaegerszeg
Egész nyáron fogadják az oltóhelyek a fiatalokat, így továbbra is folyamatosan lehet időpontot foglalni.
| 2021. aug. 10. kedd 14:14 | Keszthely
Van olyan praxis, ahol több mint 100-an jelentkeztek a harmadik oltás felvételére.
| 2021. jún. 22. kedd 16:21 | Gyenesdiás
COVID-ellátásban résztvevő egészségügyi dolgozókat látnak vendégül a turisztikai egyesület tagjai.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:52
Vajtó és a világ
19:43
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:52
Vajtó és a világ
22:43
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.