+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Keszthely több iskolájában is regisztráltak fertőzöttet
2020. október 15. csütörtök 17:14 - Keszthely
Keszthely több iskolájában is regisztráltak fertőzöttet
Keszthely több iskolájában is regisztráltak koronavírussal fertőzött tanulót és dolgozót. Elsőként került a nyilvánosság elé, hogy a Zöldmező utcai iskolában egy pedagógus és egy gyógypedagógiai asszisztens fertőződött meg. Ma, azaz október 15-én még két intézményben – az Asbóth és a Premontrei középiskolában – regisztráltak COVID-19 fertőzöttet. A fenntartók és iskolaigazgatók tájékoztatása szerint a járványügyi előírásokat mindenhol maximálisan betartják.

Október 9-én kapta a fenntartótól az információt Keszthely polgármestere, miszerint a Zöldmező Utcai Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményben egy pedagógus és egy gyógypedagógiai asszisztens igazolt koronavírus fertőzött. Nagy Bálint arról tájékoztatott, hogy a pedagógusokkal érintkezett 18 tanuló a 2. és 3. évfolyamból október 14-ig járványügyi megfigyelés alá kerültek. Az elkülönített tanulók október 12-14. között tantermen kívüli digitális oktatásban részesültek.Televíziónk kereste a fenntartó Nagykanizsai Tankerületi Központot. Arra voltunk kíváncsiak, hogy a Zöldmező iskolában és a többi intézményükben azóta hogy alakult a járványügyi helyzet. Híradónk felvételéig nem kaptunk választ.

A Zalaegerszegi Szakképzési Centrum három intézményt működtet Keszthelyen, ezek közül egy iskolában regisztráltak pozitív esetet. Vizlendvai László főigazgató: „Az Asbóth iskolában egy tanulónk igazolt pozitív, egy tanuló van karanténban és három tanuló online oktatásban – ezek preventív jelleggel történtek. A VSZK-ban egy oktató van jelenleg karanténban és a Közgazdaságiban sem karantén, sem igazolt pozitív, sem online oktatás nem történik. Ez nagyon jónak mondható.”

Megkerestük Csótár András iskolaigazgatót, aki elmondta, megítélése szerint a 800 fős tanulói létszámhoz képest minimálisnak tekinthető, az hogy egy fertőzött diák van az intézményben. Csótár András hozzátette, ez annak is köszönhető, hogy maximálisan betartanak minden járványügyi előírást az iskolában.

"A Premontrei Technikumban is van koronavírusos diák: „Ma kaptuk a hírt, hogy az egyik tanulónk pozitív tesztet eredményezett, ezért őt eleve otthon kellett tartani és az osztálytársait is haza kellett küldeni a protokoll szerint” - nyilatkozta Balogh Csaba igazgató. Hozzátette, a járványügyi szabályokat betartják, minden nap fertőtlenítik a tantermeket, hétvégente pedig ózongenerátorral fertőtlenítik a kollégiumi szobákat. Információink szerint a fertőzött diák múlt hét pénteken, október 9-én tartózkodott utoljára az épületben. Ha nem merül fel további gyanú, osztálytársai hétfőn már jöhetnek az iskolába.

Kerestük a város többi egyházi és alapítványi fenntartású iskoláját is, az Életfa, a Család és a Ranolder iskolákban nincs koronavírussal fertőzött tanuló, vagy dolgozó – közölték az intézményvezetők. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A lelkes építők 3 napon át készítették az alkotást, ami a reményt és az istenkeresést is szimbolizálja.
 
A vásárlók azonban találhatnak hagyományos adventi díszeket és számos kiegészítőt is.
 
Keszthely Város Díszpolgára 82 éves volt.
 
Televíziónk élőben közvetíti az adventi gyertyagyújtásokat minden vasárnap 17 órától.
 
Adventi gondolatokkal, versekkel és beszélgetésekkel készülnek az alkalomra az önkéntesek.
 
A téli időszakban is lehet számítani az adománycentrum segítségére, adományokat is várnak.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár