+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Keszthelyre érkezett az Utazó Digitális Élményközpont
2020. október 14. szerda 16:46 - Keszthely
Keszthelyre érkezett az Utazó Digitális Élményközpont
Hullámvasutazhattak, robotot építhettek és 3D-s nyomtatót is szemügyre vehettek a Vajda gimnázium diákjai a Fejér György Városi Könyvtárban. Az Utazó Digitális Élményközpont létrehozói számos érdekességet hoztak el Keszthelyre, amelynek a történetét és a technikai jellemzőit is a fiatalok elé tárták. A program célja az ismeretterjesztés, a digitális becsatlakoztatás és a pályaorientáció.

Egy színválogató LEGO robot működését is elmagyarázta Pikó Tamás. Az Utazó Digitális Élményközpont munkatársa számos érdekességet hozott Keszthelyre, ezeket több oktatási intézmény diákjai is szemügyre vehették. A rendhagyó tanóra első felében az eszközök fejlődésének útját, technikai adataikat és működésük mikéntjét ismerhették meg a diákok.

„Már előtte is hallottam mindenről, amiről itt szó volt, de ilyen részletesen nem. Viszont például a VR szemüvegek nagyon jók voltak, és még előtte nem próbáltam, szóval az különösen tetszett. 3D-s nyomtatót már láttam előtte és hallottam róla többet, meg láttam már előadáson, de az is egyébként nagyon jó.” - mondta Kovács Petra, a Vajda János Gimnázium tanulója.

Az előadást követően a fiatalok ki is próbálhatták az eszközöket. A könyvtár új közösségi terében egy LEGO autót rakhattak össze a diákok, ehhez a szakemberektől fejegységet is kaptak, hogy működésre bírják a járművet. Az olvasóteremben lévő csapat a VR szemüveget próbálhatta ki. Ők egy hullámvasutazáson vehettek részt az eszköz segítségével. A Fejér György Városi Könyvtár számára fontos, hogy rendszeresen tartsanak foglalkozásokat a digitalizáció jegyében.

„Digitális Jólét Programként is működik az intézményünk. Többen vagyunk a kollektívában mentorok, és ilyen formában a nyugat-dunántúli DJP-s csoportnak a tagjai közé tartozunk. Ennek a csoportnak a tagjaként lehetőségünk van a digitális élménybusz helyett élményközpontot fogadni a könyvtárban. A mai napon érkeztek hozzánk a Viharsarokból, messziről, és három iskolából négy tanulócsoportot fogadtunk a mai délelőtt folyamán, így közel 70 gyerek ismerkedhetett meg 3D nyomtató, VR szemüveg és robotokkal a könyvtárunkban.” - tájékoztatott Verebélyi Judit, a Fejér György Városi Könyvtár könyvtárosa.

Az Utazó Digitális Élményközpont megvalósítói a fiatalok mellett időseknek is tartanak előadásokat. Céljuk a digitális becsatlakoztatás, a pályaorientáció és a legújabb technikai fejlesztések bemutatása. Mindezt interaktív formában teszik, így a résztvevők maradandó emlékekkel távozhatnak a foglalkozásokról.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A balesetmegelőzés érdekében kerékpároztak.
 
Hatvanheten bérmálkoztak, három egyházközségből Keszthelyen.
 
A nehéz helyzetben lévő zenész társain szeretett volna segíteni tettével a zenei producer.
 
A Lovas Nemzet fotópályázatára 414 pályamű érkezett. A legjobbak tavaszig láthatóak Keszthelyen.
 
Matematikából is remekeltek a vajdás diákok.
 
Az alapjövedelem javaslatáról tartott tájékoztatót Szabó Tímea.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár