Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Keszthelyre érkezett az Utazó Digitális Élményközpont
2020. okt. 14. szerda | Keszthely
Keszthelyre érkezett az Utazó Digitális Élményközpont
Hullámvasutazhattak, robotot építhettek és 3D-s nyomtatót is szemügyre vehettek a Vajda gimnázium diákjai a Fejér György Városi Könyvtárban. Az Utazó Digitális Élményközpont létrehozói számos érdekességet hoztak el Keszthelyre, amelynek a történetét és a technikai jellemzőit is a fiatalok elé tárták. A program célja az ismeretterjesztés, a digitális becsatlakoztatás és a pályaorientáció.

Egy színválogató LEGO robot működését is elmagyarázta Pikó Tamás. Az Utazó Digitális Élményközpont munkatársa számos érdekességet hozott Keszthelyre, ezeket több oktatási intézmény diákjai is szemügyre vehették. A rendhagyó tanóra első felében az eszközök fejlődésének útját, technikai adataikat és működésük mikéntjét ismerhették meg a diákok.

„Már előtte is hallottam mindenről, amiről itt szó volt, de ilyen részletesen nem. Viszont például a VR szemüvegek nagyon jók voltak, és még előtte nem próbáltam, szóval az különösen tetszett. 3D-s nyomtatót már láttam előtte és hallottam róla többet, meg láttam már előadáson, de az is egyébként nagyon jó.” - mondta Kovács Petra, a Vajda János Gimnázium tanulója.

Az előadást követően a fiatalok ki is próbálhatták az eszközöket. A könyvtár új közösségi terében egy LEGO autót rakhattak össze a diákok, ehhez a szakemberektől fejegységet is kaptak, hogy működésre bírják a járművet. Az olvasóteremben lévő csapat a VR szemüveget próbálhatta ki. Ők egy hullámvasutazáson vehettek részt az eszköz segítségével. A Fejér György Városi Könyvtár számára fontos, hogy rendszeresen tartsanak foglalkozásokat a digitalizáció jegyében.

„Digitális Jólét Programként is működik az intézményünk. Többen vagyunk a kollektívában mentorok, és ilyen formában a nyugat-dunántúli DJP-s csoportnak a tagjai közé tartozunk. Ennek a csoportnak a tagjaként lehetőségünk van a digitális élménybusz helyett élményközpontot fogadni a könyvtárban. A mai napon érkeztek hozzánk a Viharsarokból, messziről, és három iskolából négy tanulócsoportot fogadtunk a mai délelőtt folyamán, így közel 70 gyerek ismerkedhetett meg 3D nyomtató, VR szemüveg és robotokkal a könyvtárunkban.” - tájékoztatott Verebélyi Judit, a Fejér György Városi Könyvtár könyvtárosa.

Az Utazó Digitális Élményközpont megvalósítói a fiatalok mellett időseknek is tartanak előadásokat. Céljuk a digitális becsatlakoztatás, a pályaorientáció és a legújabb technikai fejlesztések bemutatása. Mindezt interaktív formában teszik, így a résztvevők maradandó emlékekkel távozhatnak a foglalkozásokról.

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2024. máj. 24. péntek 19:15 | Keszthely
Az önkormányzati fenntartású intézményekben osztották ki a hordozható számítógépeket.
| 2024. ápr. 25. csütörtök 19:15 | Hévíz
A technológiai fejlődésben rejlő lehetőségekről és veszélyekről tanácskozott az országos ipartestület.
| 2024. már. 21. csütörtök 19:15 | Keszthely
A keszthelyi könyvtár az idén is megszervezte a népszerű programot az Aktív Aranykor keretein belül.
| 2022. jún. 8. szerda 16:53 | Zalaegerszeg
Digitalizáció és elektronikus adatkezelés az igazságszolgáltatásban.
| 2022. ápr. 27. szerda 14:03 | Keszthely
Az építőipar digitalizációjáról szerveztek tanfolyamot Keszthelyen.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
Egy csipetnyi szó
06:34
Zalai krónika
06:49
Savaria Filmfesztivál
07:00
Híradó
07:45
Savaria Filmfesztivál
08:36
Savaria Filmfesztivál
09:00
Egy csipetnyi szó
09:34
Zalai krónika
09:49
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.