+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Egészségi állapota miatt távozott a kórház főigazgatója
2020. október 13. kedd 17:50 - Keszthely
Egészségi állapota miatt távozott a kórház főigazgatója
Két egészségügyi intézmény főigazgatói posztja alól való felmentését kérte a minisztertől Dr. Kvarda Attila. A kórházak vezetését a működési szabályzat alapján jelenleg az orvosigazgatók látják el. Az elmúlt időszakban elterjedt szóbeszédekre is reagált a volt főigazgató.

Dr. Kvarda Attila  2009-től a Keszthelyi Kórház, 2010 októberétől pedig Hévízi kórház főigazgatói tevékenységét látta el. Az egészségügyi minisztertől  egészségi állapotában bekövetkezett változás miatt kérte,  közös megegyezéssel  munkaviszonyának megszüntetését augusztusban.

"Megfelelő koncentrációban, megfelelő odafigyeléssel nem tudom a feladatomat ellátni és a változás következtében folyamatosan hosszabb időre esetleg távol kell lenni. Azt gondolom- főleg a jelenlegi időszakban - amikor a koronavírusra fokozottabban kell készülni, nem engedheti meg egy főigazgató, hogy hosszabb időre távol van. Ezért azt gondolom, hogy az intézetek működése, stabilitása szempontjából sokkal előnyösebb, hogy ha távozásom után a két intézményt a szervezeti működési szabályzat alapján az orvosigazgatók látják el és folytatják  a főigazgatói feladatokat"-mondta el Kvarda Attila.

A főigazgató elmondta,  a távozásával elindult szóbeszéd, az alaptalan vádak  rosszul érintik őt is és családját is. A két kórház és a megyei kórház részére a  járvány kezdetén szükséges 1,9 millió Ft-os bruttó értékű védőeszköz beszerzése indított el egy folyamatot.

"Legnagyobb meglepetésünkre a nyár folyamán a készenléti rendőrség, nagy értékű csalás miatt ismeretlen tettes ellen nyomozást kezdett el folytatni, s tekintettel arra, hogy ismeretlen tettes köztudott, hogy a kórházakban az egyszemélyi felelősség az a kórház igazgatókon nyugszik. S történtek olyan köztes dolgok, ami alapján egyértelműen- főleg a szóbeszéd- az az igazgatók irányába fókuszálódott. Ez a vizsgálat még jelenleg is zajlik. Természetesen a Készenléti Rendőrség a szükséges vizsgálatokat folyamatosan végzi. A szükséges dokumentumokat lefoglalta,mind az e-dokumentumokat mind  a papíralapú dokumentumokat. Én nagyon várom, hogy már fejezze be és hozzák nyilvánosságra annak az eredményét. De azt gondolom természetesen, hogy a beszerzéssel és a pénzügyi teljesítéssel semminemű szabálytalanság nem történt"- adott tájékoztatást Dr. Kvarda Attila.

Kvarda Attila elmondta, hogy a Keszthelyi Kórházat  400 ezer forint készpénzzel és 305 millió forint számlán lévő összeggel, míg a hévízi kórházat, hasonló összegű készpénzzel és 380 millió forint számlán lévő összeggel adta át. Véleménye szerint ez is bizonyítja, hogy sem ő, sem pedig munkatársai nem tettek olyan lépéseket amellyel a kórház büdzséjét veszélyeztették volna.

Hegedüs Éva- Keszthelyi Televízió

 

Dr. Kvarda Attila teljes interjúja

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Az építőipari vállalkozásokat segítik a digitális világban.
 
Jótékonysági koncertet szervez a Salve Regina kórus a Georgikon utcai tűzkárosultak javára.
 
Kulturális programokkal és a májusfa kivétellel avatták fel az új várvölgyi kemencét.
 
Három új tagot is avatott szombaton a borrend a Festetics-kastélyban.
 
Megújult a Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia 2030 - Turizmus 2.0 program.
 
COVID-ellátásban résztvevő egészségügyi dolgozókat látnak vendégül a turisztikai egyesület tagjai.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár