+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Keresőjátékkal és rendhagyó tárlatvezetésekkel is várják a látogatókat
2020. október 9. péntek 16:20 - Keszthely
Keresőjátékkal és rendhagyó tárlatvezetésekkel is várják a látogatókat
Tematikus napokkal várja a látogatókat a Helikon Kastélymúzeum ősszel is. A programok célja, hogy a szezonon kívül is olyan információkkal lássák el az érdeklődőket, melyekkel nem minden nap találkozhatnak. A szervezők minden korosztályra gondoltak, hiszen az ismeretterjesztő séták mellett madáretetéssel, a gyermekeknek pedig kincsvadászattal is készülnek november végéig.

A keresőjáték egyik feladatát olvassák a gyermekek a Helikon Kastélymúzeumban. Szombatonként ugyanis a családi nap keretében ezzel is várják az érdeklődőket az őszi tematikus napokon belül. A keresőjátékon az előre meghatározott termekben kell a résztvevőknek bizonyos tárgyakat megtalálniuk, a jó válaszokért cserébe pedig oklevelet is átvehetnek. A fiatalok számára nagy izgalommal telik a keresgélés.

„Így keresgélni kellett folyamatosan. Volt egy csomó szoba, mindig jó kérdések voltak. Keresni kellett, jól el voltak dugva.”   - osztotta meg Kránicz Gergely.

Keddenként a parkban tehetnek tárlatvezetéssel egybekötött sétát a látogatók. Ezeken az alkalmakon olyan információkat is hallhatnak az érdeklődők, melyeket máskor nem biztos, hogy megismerhetnek. Ezeknek is nagy sikerük van, szívesen vesznek rajta a vendégek. A Helikon Kastélymúzeum munkatársai szerint az elmúlt hónapban is már nagy sikerei voltak a tematikus napoknak, melyeknek célja, hogy szezonon kívül is érdekes információkkal lássák el a látogatókat.

„Ezekben gondolunk olyan tárlatvezetésekre, olyan kisebb vásárokra vagy olyan extra programokra, amikkel így találkozhatnak mondjuk az őszi tematikus napok során. Ezekben található madáretetés közösen, amit a családdal hajthatnak végre. Ez a kicsik és nagyok számára egyaránt izgalmas. De vannak olyan sétáink, akár a parkban, akár az Északi-szárnyon, amiket nem minden nap láthatnak és itt bővebb információkat is kaphatnak mondjuk a kastélyról.”  - ismertette Fókás Andor Zalán a Helikon Kastélymúzeum munkatársa.

Szerdánként a könyvtárban ismerhetnek meg különleges példányokat a látogatók, míg a pénteki állati napon a Madárpark mellett a Vadászati kiállítással kapcsolatban lehet totót kitölteni. Vasárnap a közlekedés napja, ahol a történelemi modellvasútról, a Hintókiállításról és a főúri úti kalandokról kaphatnak bővebb ismertetőt az érdeklődők. Az őszi tematikus napok november 30-ig tartanak.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A találkozó célja volt, hogy az elmúlt időszak sikereit, jó gyakorlatait bemutassák egymásnak.
 
Keczeli Bianka és Major Veronika sportlövők voltak az est vendégei.
 
Ezúttal Balatonudvari és Vonyarcvashegy között több szakasz válhatott komfortosabbá.
 
A programba december 15-ig lehet regisztrálni.
 
A Híradó Plusz vendége: Mokos János káplán, a Ranolder iskola hitoktatója.
 
Több fontos kérdésről tárgyalt novemberi soros ülésén a keszthelyi képviselő testület.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus