+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Keresőjátékkal és rendhagyó tárlatvezetésekkel is várják a látogatókat
2020. október 9. péntek 16:20 - Keszthely
Keresőjátékkal és rendhagyó tárlatvezetésekkel is várják a látogatókat
Tematikus napokkal várja a látogatókat a Helikon Kastélymúzeum ősszel is. A programok célja, hogy a szezonon kívül is olyan információkkal lássák el az érdeklődőket, melyekkel nem minden nap találkozhatnak. A szervezők minden korosztályra gondoltak, hiszen az ismeretterjesztő séták mellett madáretetéssel, a gyermekeknek pedig kincsvadászattal is készülnek november végéig.

A keresőjáték egyik feladatát olvassák a gyermekek a Helikon Kastélymúzeumban. Szombatonként ugyanis a családi nap keretében ezzel is várják az érdeklődőket az őszi tematikus napokon belül. A keresőjátékon az előre meghatározott termekben kell a résztvevőknek bizonyos tárgyakat megtalálniuk, a jó válaszokért cserébe pedig oklevelet is átvehetnek. A fiatalok számára nagy izgalommal telik a keresgélés.

„Így keresgélni kellett folyamatosan. Volt egy csomó szoba, mindig jó kérdések voltak. Keresni kellett, jól el voltak dugva.”   - osztotta meg Kránicz Gergely.

Keddenként a parkban tehetnek tárlatvezetéssel egybekötött sétát a látogatók. Ezeken az alkalmakon olyan információkat is hallhatnak az érdeklődők, melyeket máskor nem biztos, hogy megismerhetnek. Ezeknek is nagy sikerük van, szívesen vesznek rajta a vendégek. A Helikon Kastélymúzeum munkatársai szerint az elmúlt hónapban is már nagy sikerei voltak a tematikus napoknak, melyeknek célja, hogy szezonon kívül is érdekes információkkal lássák el a látogatókat.

„Ezekben gondolunk olyan tárlatvezetésekre, olyan kisebb vásárokra vagy olyan extra programokra, amikkel így találkozhatnak mondjuk az őszi tematikus napok során. Ezekben található madáretetés közösen, amit a családdal hajthatnak végre. Ez a kicsik és nagyok számára egyaránt izgalmas. De vannak olyan sétáink, akár a parkban, akár az Északi-szárnyon, amiket nem minden nap láthatnak és itt bővebb információkat is kaphatnak mondjuk a kastélyról.”  - ismertette Fókás Andor Zalán a Helikon Kastélymúzeum munkatársa.

Szerdánként a könyvtárban ismerhetnek meg különleges példányokat a látogatók, míg a pénteki állati napon a Madárpark mellett a Vadászati kiállítással kapcsolatban lehet totót kitölteni. Vasárnap a közlekedés napja, ahol a történelemi modellvasútról, a Hintókiállításról és a főúri úti kalandokról kaphatnak bővebb ismertetőt az érdeklődők. Az őszi tematikus napok november 30-ig tartanak.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A pandémia idején is tudtak fejleszteni a kis zalai településen, Vindornyaszőlősön.
 
A múzeum önkéntes programja nagyon népszerű, folyamatosan érkeznek az érdeklődők hozzájuk.
 
A polgármester közleményében a napokban megjelent cikkekről mondta el a véleményét.
 
A kivitelező megőrzi az épület jellegét és tágasabb szobákat alakít ki.
 
Biztosított a jelenléti felkészülés az érettségizőknek.
 
A település tavaly is számos beruházást valósított meg támogatások által, idén is a fejlesztenek.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár