+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Közvetlen gazdasági haszna van az M76-os gyorsforgalmi útnak
2020. október 9. péntek 16:17 - Fenékpuszta, Keszthely
Közvetlen gazdasági haszna van az M76-os gyorsforgalmi útnak
Közvetlen gazdasági haszna is van már az M76-os gyorsforgalmi útnak, ezért építi logisztikai központját Keszthelyen egy befektető – mondta el ma Manninger Jenő országgyűlési képviselő. A projekt kapcsán kifejtette, az út lehetővé teszi, hogy a környék is bekapcsolódhasson a nemzetközi gyorsútvonal hálózatba, mely mindenki számára hasznos lesz.

Mint ahogy arról már televíziónk korábban beszámolt, szeptember 29-én adták át a forgalom számára az új körforgalmat Fenékpuszta után. Így a járművek egy új, úgynevezett korrekciós szakaszon közlekedhetnek. Ennek köszönhetően zavartalanul zajlik az M76-os út építése. Jelenleg a második szakaszon, a régi 76-os úton dolgoznak a szakemberek.

„Most, amit itt láthatunk a hátunk mögött, itt tulajdonképpen a régi 76-os útnak építik az átvezető hídját a Zalán és a vasút fölött átvezető hídját. Tehát még mielőtt megépül a kétszer kétsávos gyorsforgalmi út, a forgalmat már át fogják terelni a régi 76-os út hídjára. Tehát azt lehet mondani, hogy a régi 76-os úton már hamarosan új hídon, a vasútátjáró fölött és a folyó fölött fogunk tudni közlekedni. És utána ezzel párhuzamosan készül a kétszer kétsávos gyorsforgalmi út is.” - mondta el Manninger Jenő országgyűlési képviselő.

A kétszer kétsávos gyorsforgalmi út Keszthelynek és a térségnek fogja azt biztosítani, hogy még jobban kapcsolódhasson a nemzetközi gyorsforgalmi hálózathoz. A tervek szerint a következő szakasz 2022-ig készül el, majd ezután folytatódik a munka Zalaegerszeg felé. Ennek köszönhetően néhány év múlva akár Ausztria felé is lényegesen gyorsabb kapcsolódást tud majd biztosítani az út. A projektnek gazdasági haszna már most is jelentkezik a környező településeken, így Keszthelyen is.

„A városnál már épít olyan befektető, akik elmondták, hogy a döntésüket többek között az indokolta, hogy Keszthelyre telepítenek egy logisztikai központot, hogy látták azt, hogy milyen gyorsforgalmi úthálózat lesz itt a környéken. Tehát gyakorlatilag a gyorsforgalmi úthálózat bekapcsolja Keszthelyt közvetlenül a nemzetközi hálózatba. És ez is egy fontos szempont.”

Sármellékbe is bekapcsolódik az úthálózat, ezen a településen is várhatóak a térség számára meghatározó építkezések – mutatott rá a képviselő. Ezek a jövőbeli logisztikai központok több munkahelyet is fognak biztosítani. Manninger Jenő hozzátette, az úttervezéseknek része az erdőtelepítési terv elkészítése is, így néhány év múlva a növényzet is újra megtalálható lesz a környéken.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Keszthelyen élő 90. éves Egyed Ernő bácsit a város alpolgármestere köszöntötte.
 
A Művelődési Ház udvarán családok és baráti társaságok egyaránt faragták a tököket.
 
A Festetics-örökség projekt keretén belül mintegy 50 millió forintból valósult meg az attrakció.
 
November 1-ig minden nap várják az érdeklődőket a Városi Piac parkolójában.
 
Szentmisével és emléktábla avatással tisztelegtek a lengyel áldozatok előtt.
 
A Nyitott Pincék Napján hat borász várta az érdeklődőket Balatongyörökön.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár