+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Nyertes Zsuzsa és Udvarhelyi Boglárka lépett fel Keszthelyen
2020. október 8. csütörtök 16:03 - Keszthely
Nyertes Zsuzsa és Udvarhelyi Boglárka lépett fel Keszthelyen
Operetteket és nosztalgikus örökzöldeket hallhatott a közönség szerda délután a Balaton Színházban Nyertes Zsuzsa és Udvarhelyi Boglárka előadásában. A művésznők a Szépkorúak Hete rendezvénysorozat keretében énekeltek. Az eseményen Nagy Bálint polgármester is köszöntötte a megjelenteket.

A Csárdáskirálynő több betétdalát is hallhatta a közönség az előadáson. Nyertes Zsuzsa színésznő és Udvarhelyi Boglárka énekművész színes műsorral készült a keszthelyi előadásra. Elhangzott, mindketten nagyon szeretik Keszthelyt, így örömmel érkeztek a városba. Az operettek mellett verssel és vidám történetekkel is készültek a művésznők, valamint nosztalgikus örökzöld slágerek is felcsendültek a közönség nagy örömére.

„Benne van az örök szó. Én azt gondolom, hogy ezek valóban örökzöldek. Talán annyi, hogy a fiataloknak nem lesz módjuk megtanulni, mert nekik ugye nem az a nosztalgia, ami nekünk. Nekik majd más lesz a retroslágerek meg a nosztalgikus slágerek, de azért úgy veszem észre, hogyha a szépkorúak között fiatalok lesznek, ők ugyanúgy fogják élvezni a műsoromat, remélem.”  

Immáron nyolcadik alkalommal szervezte meg a Goldmark Károly Művelődési Központ a Szépkorúak Hetét, melynek elengedhetetlen része a nosztalgikus előadás. Bár a járvány miatt kicsit kevesebben jelentek meg az elmúlt évekhez képest, sokan a biztonsági előírásokat betartva, kíváncsiak voltak az ez évi koncertre is.

„Most van az időskorúaknak a hete és ez egy nagyon szép gesztus, hogy a színház ezt az időskorúaknak megrendezi ezt a nagyon vidám estet.” - mondta el Marton Erika.

A program keretén belül Nagy Bálint polgármester is köszöntötte a megjelenteket. Elhangzott, az idősebb generáció által képviselt értékek példaképül szolgálnak a fiataloknak. A polgármester úgy fogalmazott, ezt a kincset nagy becsben kell tartani, mely elengedhetetlen a jövő tervezéséhez. Éppen ezért fontos, hogy a nehéz helyzet ellenére is méltóképpen ünnepeljük meg az időseket.

„Azt vallom, hogy a fiatal vagy fiatalabb generációknak pedig kötelessége ezt a tudást megbecsülni. És amikor mindig azt a kifejezést használjuk, hogy a generációk együttműködése mennyire fontos, akkor valóban, ha a szavak mögé tekintünk, akkor ez tényleg nagyon fontos. Hiszen az idős emberek azt a tudást, tapasztalatot tudják átadni a fiataloknak, amivel a fiatalabb generációk az adott közösséget, jelen esetben Keszthely városának a jövőjét tudják még inkább, még jobb értelemben biztosítani.” 

A polgármester hozzátette, a rendezvény a legnagyobb biztonsági intézkedések mellett zajlott, az időseknek ugyanis igényük volt a kikapcsolódásra, ezért nem szerették volna lemondani.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Tizenhatodik alkalommal rendezték meg az adventi gesztenyesütést Gyenesdiáson.
 
Magyarország egyik legnagyobb beltéri betlehemével büszkélkedhet Zalavár.
 
Elhunyt Réthelyi Jenőné, a hírt családja osztotta meg televíziónkkal.
 
Négy év után ismét vetélkedtek a Mikulás Kupáért.
 
Nevükhöz nagyon sok helyi kulturális program létrejötte fűződik.
 
A korszerű csomóponttal nőtt a közlekedésbiztonság.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus