+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Az ősz beköszöntével körültekintő közlekedést kér a rendőrség
2020. október 8. csütörtök 15:46 - Keszthely
Az ősz beköszöntével körültekintő közlekedést kér a rendőrség
A jármű megfelelő műszaki felkészítése és a körültekintő, az időjárási viszonyoknak megfelelő közlekedés szükséges ahhoz, hogy az őszi-téli időszakban elkerüljük a baleseteket. A rendőrség felhívja a figyelmet arra, az esős útburkolaton megnő a fékút, a ködös, borongós idő pedig jelentősen rontja a látási viszonyokat.

Az ősz beköszöntével fokozott figyelmet kell fordítaniuk a közlekedésre a forgalomban résztvevőknek. Az esős időjárás, az úttesten lévő falevelek, a nedves, ködös idő fokozza a balesetveszélyt. A legnagyobb problémát ilyenkor a csúszós út és a romló látási viszonyok jelentik, ezért a körültekintő közlekedés mellett fontos, hogy a járművezetők felkészítsék autóikat a megváltozott körülményekre.

„A közlekedésben részt vevő járműveknek mindenkor megfelelő műszaki állapotban kell lenni, de ebben az időszakban célszerű néhány dolgot ellenőrizni a járművön. Ilyenek a fékberendezés, a gumiabroncs állapota, világítóberendezés, működőképes legyen az ablaktörlő lapát – néhány példát említettem. Fontos, hogy ahogy csökken a hőmérséklet, úgy lehetőség szerint a nyári gumit cseréljük át téli gumira. Más a tapadása, a fékezés könnyebb lesz, rövidül a féktávolság.” - tájékoztatott Horváth-Szabó Szilvia, a Keszthelyi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője.

A Közlekedésrendészeti Osztály vezetője kifejtette, ebben az időszakban jellemző az ablakok bepárásodása, ez is balesethez vezethet. Elhangzott, ilyenkor fokozottan figyelni kell a gyalogosokra is, akik sok esetben sötét ruházatban lépnek le a zebrára. Horváth-Szabó Szilvia hozzátette, az a tapasztalat, hogy egyre többen fordítanak figyelmet a járművek felkészítésére, ugyanakkor még mindig vannak olyanok, akik nem az időjárási viszonyoknak megfelelően vezetnek.

„Ebben az időszakban a sebesség helytelen megválasztása és a követési távolság be nem tartása miatt bekövetkezett balesetek száma gyakoribbá válik. Ezek miatt fokozott óvatossággal kell közlekedni, tehát mindig az adott időjárási, látási és adott útviszonyoknak megfelelően kell közlekedni.” - tette hozzá az osztályvezető.

Keszthelyen sok esetben a hulló gesztenye is balesetet okozhat, az úttesten lévő termés pedig csúszóssá teheti az útfelületet. A rendőrség felhívja a figyelmet arra, ilyenkor nem csak az autósoknak, hanem a gyalogosan és kerékpárral közlekedőknek is fokozott óvatossággal kell részt venniük a forgalomban.   

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Már folynak a válogatói a XIII.Országos Mélyrézfúvós Versenynek, amelyen keszthelyi tanuló is indul.
 
Fejér György 255 évvel ezelőtt született, tartalmas életén online előadáson ismerhetik meg az érdeklődők.
 
Várhatóan jövő hét közepén haladja meg a 3,5 milliót a beoltottak száma, akkor nyithatnak a teraszok.
 
Nagyon sokan felháborodtak a fővárosi mentők húsvéthétfői feljelentése miatt.
 
A leégett növényzet helyrejön, a madarak új fészket rakhatnak, de sok hüllő és kétéltű pusztult el.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár