+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Az ősz beköszöntével körültekintő közlekedést kér a rendőrség
2020. október 8. csütörtök 15:46 - Keszthely
Az ősz beköszöntével körültekintő közlekedést kér a rendőrség
A jármű megfelelő műszaki felkészítése és a körültekintő, az időjárási viszonyoknak megfelelő közlekedés szükséges ahhoz, hogy az őszi-téli időszakban elkerüljük a baleseteket. A rendőrség felhívja a figyelmet arra, az esős útburkolaton megnő a fékút, a ködös, borongós idő pedig jelentősen rontja a látási viszonyokat.

Az ősz beköszöntével fokozott figyelmet kell fordítaniuk a közlekedésre a forgalomban résztvevőknek. Az esős időjárás, az úttesten lévő falevelek, a nedves, ködös idő fokozza a balesetveszélyt. A legnagyobb problémát ilyenkor a csúszós út és a romló látási viszonyok jelentik, ezért a körültekintő közlekedés mellett fontos, hogy a járművezetők felkészítsék autóikat a megváltozott körülményekre.

„A közlekedésben részt vevő járműveknek mindenkor megfelelő műszaki állapotban kell lenni, de ebben az időszakban célszerű néhány dolgot ellenőrizni a járművön. Ilyenek a fékberendezés, a gumiabroncs állapota, világítóberendezés, működőképes legyen az ablaktörlő lapát – néhány példát említettem. Fontos, hogy ahogy csökken a hőmérséklet, úgy lehetőség szerint a nyári gumit cseréljük át téli gumira. Más a tapadása, a fékezés könnyebb lesz, rövidül a féktávolság.” - tájékoztatott Horváth-Szabó Szilvia, a Keszthelyi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője.

A Közlekedésrendészeti Osztály vezetője kifejtette, ebben az időszakban jellemző az ablakok bepárásodása, ez is balesethez vezethet. Elhangzott, ilyenkor fokozottan figyelni kell a gyalogosokra is, akik sok esetben sötét ruházatban lépnek le a zebrára. Horváth-Szabó Szilvia hozzátette, az a tapasztalat, hogy egyre többen fordítanak figyelmet a járművek felkészítésére, ugyanakkor még mindig vannak olyanok, akik nem az időjárási viszonyoknak megfelelően vezetnek.

„Ebben az időszakban a sebesség helytelen megválasztása és a követési távolság be nem tartása miatt bekövetkezett balesetek száma gyakoribbá válik. Ezek miatt fokozott óvatossággal kell közlekedni, tehát mindig az adott időjárási, látási és adott útviszonyoknak megfelelően kell közlekedni.” - tette hozzá az osztályvezető.

Keszthelyen sok esetben a hulló gesztenye is balesetet okozhat, az úttesten lévő termés pedig csúszóssá teheti az útfelületet. A rendőrség felhívja a figyelmet arra, ilyenkor nem csak az autósoknak, hanem a gyalogosan és kerékpárral közlekedőknek is fokozott óvatossággal kell részt venniük a forgalomban.   

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Két platánfát nem tudtak megmenteni a Baross utcában.
 
22.000 kisgrafikai és 1600 képzőművészeti tárgyat vizsgálnak felül a szakemberek.
 
A Helikon Kastélymúzeum is számos tartalmat kínál az érdeklődőknek a közösségi oldalon.
 
58 centiméter volt a különbség a tó nyugati és keleti végének vízállásában.
 
Az elkövetőt egy órán belül elfogta a rendőrség, előrterjesztik letartóztatásának indítványozását.
 
A szervezet is cstalakozott a világméretű Jerusalema tánc-kihíváshoz.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár