Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Elkezdődött a Szépkorúak Hete
2020. okt. 6. kedd | Keszthely
Elkezdődött a Szépkorúak Hete
Az ENSZ közgyűlése már 1991-ben az idősek világnapjává nyilvánította október 1-t. Azóta számos országban rendezvényekkel köszöntik az idős embereket. Keszthelyen Hegedüs Endre zongoraművész hangverseny vette kezdetét a Szépkorúak Hete, a zene világnapján. Október 9-ig kiállítás, előadások és szórakoztatóműsor várja a program résztvevőit a Balaton Színházban.

Október első hete az idén is az időskorúaké Keszthelyen. Egy héten át számos kikapcsolódási lehetőséget kínál a Balaton Színház a Szépkorúak Hete rendezvénysorozat keretében. A látogatók figyelme hétfőn Varga Istvánné Mayer Ilona amatőr festő munkáira irányult a Simándy teremben. A tájképek, csendéletek és portrék festője 21 éve ragadott először ecsetet, hogy gondolatait, a fényképezőgéppel rögzített képi világot vásznon is megmutassa. A zalaszántói születésű, Keszthelyen élő alkotót Csányi Zoltán tanár mutatta be. Az érdeklődő közönség megtudhatta, hogy Varga Istvánné Mayer Ilona képein gyakran visszatükröződik gyermekkora. A zalaszántói hegy ahol felnőtt. Az erdőkkel körülölet táj, a víz, az állatok, amik gyakran megjelennek festményein. Varga Istvánné felnőttkorban, gyermekei biztatására kezdett festeni. Egy sokak által tisztelt és szeretett keszthelyi festő tanítványa volt.

"Mikor visszajöttem Debrecenből akkor volt Dore Nagy Aladárnak festőiskolája. Tulajdonképpen oda eljártam, ott akvarelleket tanultunk festeni meg rajzolni tanultunk, de a gyerekeim vettek nekem festészetről tankönyveket és akkor tértem át a vászon és olaj festészethez. Na…most nagyon szívesen festem a környék tájait-nem véletlenül a Festetics-kastély, de elsősorban a Hullámszállót. Lefényképezem és fényképről, és amit nem értek akkor visszamegyek, és mindig megnézegetem."-mondta el Vrga Istvánné.

Varga Istvánné nyugdíjasként sok időt tölt festéssel,  képeiről egy rövid tárlatvezetésen beszélt. A Szépkorúak Hete rendezvény kiváló alkalmat adott számára is, hogy Keszthelyen is megismerjék.

"Amikor 2009-ben kitaláltuk ezt a programsorozatot, akkor is az volt a célunk, hogy tematikus heteket szervezzünk. Én úgy gondolom, hogy a tematizált programokra jobban odafigyelnek az érdeklődők, a hozzánk érkezők és így került be a programsorozatunkba a Szépkorúak Hete is. S azt valóban a visszajelzések alapján lehet látni, hogy ilyenkor egy kicsit jobban fókuszálunk arra a témára, arra  a hétre- mint jelen esetben most az idősebbekre- amiről szól az egész heti program sorozatunk."- adott tájékoztatást Csengei Ágota a Goldmark Károly Művelődési Központ igazgatója.

Az október 9-ig tartó programon mozgással, vetélkedővel és szórakoztató műsorral is várják az érdeklődőket. Varga Istvánné képeit október 31-ig láthatja a közönség a Balaton Színházban.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

| 2024. júl. 3. szerda 19:15 | Keszthely
Zenei aláfestéssel bővül a nyár végéig a Keszthely történelmi belvárosa
| 2024. jún. 6. csütörtök 19:15 | Keszthely
Újraélesztik a Street Festivált. 3 millió forintot biztosít az önkormányzat a programra.
| 2024. jún. 3. hétfő 19:15 | Keszthely
Keszthely testvértelepüléséről, Batumiból érkezett táncosok és énekesek szórakoztatták a közönséget.
| 2024. ápr. 15. hétfő 19:15 | Keszthely
Idén ünnepli alakulásának harmincadik évfordulóját a Zalai Balaton-Part Ifjúsági Fúvószenekar. A színházban rendeztek jubileumi gálaműsort.
| 2024. már. 26. kedd 19:15 | Keszthely
Várják az induló könnyűzenei együttesek jelentkezését, akik a Balaton-parton mérethetik meg magukat.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
Egy csipetnyi szó
06:34
Zalai krónika
06:49
Savaria Filmfesztivál
07:00
Híradó
07:45
Savaria Filmfesztivál
08:36
Savaria Filmfesztivál
09:00
Egy csipetnyi szó
09:34
Zalai krónika
09:49
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.