Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Stílusvadászat és emusimogatás is lesz a kastélyban
2020. okt. 2. péntek | Keszthely
Stílusvadászat és emusimogatás is lesz a kastélyban
Színes kínálattal készül a Helikon Kastélymúzeum a Múzeumok őszi fesztiváljára. Az országos esemény keretében éjszakai modellvasút-kiállítás és fotós kihívás is várja az érdeklődőket. Most hétvégén a madárpark sztárjaival lehet testközelből megismerkedni és virtuális sétakocsikázásra is lehetőség lesz. A programok célja, hogy olyan érdekességeket adjon az ide látogatóknak, amiből felfedezhetik, nem csak nyáron érdemes a múzeumokba látogatni.

Domborműveket, építészeti stílusjegyeket és olyan díszeket kell megkeresni és lefotózni a kastély épületein és a parkban, amiket általában észre sem vennének a látogatók. A stílusvadászat szervezői elsőként a napot, utána pedig a szarvast adták meg, amiket a kastély homlokzatán kellett megtalálni. A leggyorsabban beérkező és minőségi fotókból egy nagy fotókollázs készül, amit a Helikon Kastély Kortárs Képzőművészeti Műhely éves kiállításán láthat a közönség élőben.A stílusvadászat a Múzeumok őszi fesztiválja keretében valósul meg, melynek célja, hogy a szezon után is vendégeket vonzanak a kiállítóhelyre.

Iski Szilvi, a kastélymúzeum történész-muzeológusa: „Szokták mondani, hogy a Balaton-parti települések, így Keszthely is a nyárból, a nyaralókból él. Ezért is fontos, hogy ez a szakmai sorozat, amely több hétvégére is kínál programokat, olyan érdekességeket adjon az ide látogatóknak, amiből felfedezhetik, hogy nem csak nyáron és nem csak a nyaralás idején érdemes idejönni hozzánk.”

Az őszi programsorozat még számos érdekességet kínál a kastélymúzeumban. Október 3-án egy virtuális utazásra invitálják a kastély postakocsijával a látogatókat. Ugyanezen a napon a madárparkban a madármegfigyelési világnap kapcsán testközelből lehet megcsodálni és etetni is a lakókat. A bátrabbak még emut is simogathatnak majd, madártotó is lesz, melynek győztese ajándékkal térhet haza. A fesztivál több hétvégén át kínál ingyenes programokat.

„Október 10-én 10 órától egy parki sétára invitáljuk az érdeklődőket, hogy milyen csodák vannak itt a kastély parkjában. Aztán október 17-én még mindig az ősz jegyében a vadászati kiállításon egy rendhagyó foglalkozásra várják a gyerekeket, felnőtteket, családokat egyaránt a szervezők, ahol többek közt falevél-, termésismertető, illetve egy kreatív sarok is várja az érdeklődőket. Mivel ez zárt helyen történik, ezért a járványügyi szabályok miatt maszkban kell lenni, illetve a távolságot is tartani kell.”

A programsor zárásán éjszakai fények közt ismerkedhetnek meg az érdeklődők a  modellvasút-kiállítással. Október 26-án szakmai tárlatvezetés is lesz. A szakemberek bemutatják az 500 négyzetméteres terepasztalon felépített, a világon egyedülálló modellvasút technikai részleteit.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2024. júl. 17. szerda 19:15 | Keszthely
Kiállítás és élőzenés mozi várja a látogatókat Festetics-kastélyban.
| 2024. jún. 17. hétfő 19:15 | Keszthely
Virág tematikába borultak az ország kastélyai, várai
| 2024. jan. 30. kedd 16:07 | Keszthely
Nyílt napot tartottak a Helikon Kastélymúzeum Történelmi Játszóházában.
| 2023. okt. 2. hétfő 17:36 | Keszthely
Keszthely polgármestere cáfolja azokat a híreszteléseket, miszerint privatizálnák a Festetics-kastélyt.
| 2023. szep. 26. kedd 16:09 | Keszthely
Több mint 250 regisztrált vendég érkezett az ország minden részéből a 6. Villanyautós Baráti Találkozóra
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
Egy csipetnyi szó
06:34
Zalai krónika
06:49
Savaria Filmfesztivál
07:00
Híradó
07:45
Savaria Filmfesztivál
08:36
Savaria Filmfesztivál
09:00
Egy csipetnyi szó
09:34
Zalai krónika
09:49
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.