+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Elkezdődött a Darts Kupa
2020. szeptember 29. kedd 14:23 - Keszthely
Elkezdődött a Darts Kupa
31 versenyző részvételével indult a No. 1 Darts Kupa Keszthelyen. A 10 alkalmas versenysorozatban mintegy 100-an állnak a táblák elé, hogy összemérjék a tudásukat egymással. A megmérettetésre Zala megye minden pontjáról érkeznek, de a környező megyékből is vannak jelentkezők. A sorozat döntőjére majd júniusban kerül sor.

Gyakorlottan dobálták a nyilakat a versenyzők az egyik keszthelyi biliárd és darts szalonban. A Darts Kupa résztvevői az 501-es játékszabályok szerint játszottak, a versenyzők csapatokban mérték össze a tudásukat. A kupának otthont adó vendéglátóhely 2012-ben kezdte népszerűsíteni a sportágat, azóta egyre több helyen rendeznek versenyeket. A megmérettetésen felnőttek és gyerekek egyaránt részt vettek.

„Nagyon magas színvonalon zajlik itt a verseny, azért szeretünk nagyon sokan ide járni. Gyakorlatilag a versenyszervezés összeszedett, időre, pontosan zajlik minden. Nagyon jó a helyszín, amint látszik is, megfelelő az infrastruktúra, tehát ide nagyon szeretünk járni. Jó a hangulat.” - mondta egy versenyző, Fehér Gyula.

„Ebben az évben kezdtem, januárban. Nekem tetszik ez a sport, meg fejleszti a matematikámat.” - tette hozzá egy másik játékos, Ebedli Norbert Armand.

A Darts Kupa fordulóit minden hónap utolsó szombatján szervezik meg. A versenyek önállóan is megállják a helyüket, így a sorozat során bármikor lehet csatlakozni. Ennek köszönhetően szeptembertől júniusig mintegy 100 játékos dobálja a nyilakat Keszthelyen. A verseny csapatokkal kezdődik, majd egy főtáblás lebonyolításra kerül sor, így egy induló akár 4-5 meccset is le tud játszani. A helyszín érdekessége, hogy eredetileg nem terveztek darts táblákat felszerelni a létesítményben.

„Ezen a helyen nem szerettünk volna darts táblákat kialakítani, darts helyiségeket, de maradt egy pár négyzetméter, és az én bátyám volt az, aki imádott dartsozni. Megkérdeztem tőle, hogy mi kell ahhoz, hogy elkezdjünk ilyen pályákat telepíteni. Volt rá helyünk, és gyorsan meg is indult a kereslet iránta, ezért három pályát azonnal betettünk. A három pálya után négy lett, öt, majd aztán hat és most már tervezzük a 10 pályás termet.” - tájékoztatott Barta Dorián, a No. 1. Biliárd és Darts Szalon tulajdonosa.

A Darts Kupán gyakorlott versenyzők és amatőrök egyaránt indulhatnak. A versenysorozatra folyamatosan lehet jelentkezni, a megmérettetésekre minden hónap utolsó szombatján kerül sor.       

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Már folynak a válogatói a XIII.Országos Mélyrézfúvós Versenynek, amelyen keszthelyi tanuló is indul.
 
Fejér György 255 évvel ezelőtt született, tartalmas életén online előadáson ismerhetik meg az érdeklődők.
 
Várhatóan jövő hét közepén haladja meg a 3,5 milliót a beoltottak száma, akkor nyithatnak a teraszok.
 
Nagyon sokan felháborodtak a fővárosi mentők húsvéthétfői feljelentése miatt.
 
A leégett növényzet helyrejön, a madarak új fészket rakhatnak, de sok hüllő és kétéltű pusztult el.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár