+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / 26 napirendet tárgyaltak a szeptemberi testületi ülésen
2020. szeptember 24. csütörtök 17:15 - Keszthely
26 napirendet tárgyaltak a szeptemberi testületi ülésen
A városban tavaly végzett rendvédelmi tevékenység, gazdasági társaságok tevékenysége és ingatlanügyek is napirendre kerültek a keszthelyi képviselő-testület csütörtöki tanácskozásán. A szeptemberi soros ülésen szavaztak az ’56-os emlékmű áthelyezéséről, a Bursa Hungarica Felsőoktatási Ösztöndíjpályázatról és elfogadták a helyi klímastratégiát. Az ülésre öt interpellációt is benyújtottak.

Az ülés kezdetén beszámoló került napirendre a városban tavaly végzett rendvédelmi tevékenységről, melyet elfogadott a grémium. A téma kapcsán Zala megye nyugállományba készülő főkapitánya, dr. Sipos Gyula bemutatta utódját, dr. Vereckei Csabát. A Miskolcról érkezett dandártábornok elmondta, Keszthely szomszédságában telepedik le és hasznos, megbecsült tagja kíván lenni a helyi közösségnek. A testület dr. Sipos Gyula mellett köszönetet mondott dr. Horváth István egykori keszthelyi rendőrkapitánynak is a hathatós munkáért és együttműködésért.

A soros ülésen tájékoztatók kerültek a képviselők elé az önkormányzat tulajdonában álló gazdasági társaságok idei, első félévi működéséről. A HUSZ Kft., a KETÉH Kft., a Városfejlesztő Kft. és a Keszthelyi Televízió előterjesztéseit mind elfogadták. Az önkormányzat 2021-ben is részt vesz a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatban. A testület legfeljebb kettőmillió forintot szán az ösztöndíjak fedezetére.

A szeptemberi soros ülésre öt interpellációt nyújtott be Dékány Péter. A KÉVE képviselője a polgármesterhez és a jegyzőhöz intézett kérdéséket. A Balaton Szállóra helyezett drapéria és a Kutyás Park parkolójával és az oda vezető út karbantartásával kapcsolatos kérdéseire kapott választ elfogadta az interpelláló. A Szent Miklós és Rózsa utca által határolt területre kért helyszíni szemlével, az elhagyott gépjárművekkel kapcsolatos, illetve a Hullám Szállóról közterületre nyúló gallyak levágásával kapcsolatos kérdéseire kapott válaszokat a KÉVE politikusa nem fogadta el, a testület többsége viszont igen, így további intézkedés nem szükséges ezekben a témákban.

Megszavazták Keszthely Város helyi klímastratégiáját mely 2030-ig fogalmazza meg az éghajlatvédelmi célokat. A testület döntött arról, hogy felülvizsgálják az önkormányzati intézményi struktúra hatékonyságát és az ingatlangazdálkodási koncepciót. Hosszas vita alakult ki a Kossuth u. 2. szám alatti önkormányzati helyiség bérleti ügyéről. A testület nem hosszabbította meg a bérlő lejáró szerződését, mivel az több mint 2,2 millió forintos tartozást halmozott fel. A KÉVE tagjai tartózkodtak a szavazáson.

Döntöttek az egykori pakuratároló hasznosításáról és egyéb ingatlanügyekről is. Sürgősségi napirendként döntöttek az ’56-os emlékmű áthelyezéséről. A városvezetés célja, hogy a régóta felmerült észrevételeknek és kéréseknek eleget téve méltó, jól látható helyre költöztesse át a keszthelyi fehér embert mintázó szobrot.

Zárt ülésen a VÜZ Kft. és a Goldmark Károly Művelődési Központ vezetői teendőinek ellátásáról is tárgyaltak a testület tagjai.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
 
 
 
további híreink
 
Gyümölcsfaoltó napot rendeztek Tilajban.
 
Az esős időjárás miatt az átlagosnál kevesebb túrázó húzott bakancsot.
 
Sok feladat áll az egyesület előtt
 
Az Egry iskola bemutatójára érkeztek az ország egészéből a HKT módszer iránt érdeklődők.
 
A hagyományoknak megfelelően fáklyás felvonulással tisztelegtek a hősök előtt március 14-én.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus