Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Kultúra / Nehéz sorsú diákok adtak elő musicaldarabot
2020. szep. 15. kedd | Vonyarcvashegy
Nehéz sorsú diákok adtak elő musicaldarabot
Mi egy család vagyunk – hangzott el az Imre Sándor Szeretetszínház előadásán. A társulat a hétvégén lépett fel Vonyarcvashegyen, ahol a Valahol Európában című darabot adták elő. A Szeretetszínházba az ország egész részéről járnak az amatőr színészek, akik többsége sérült, nevelőotthon lakója vagy sajátos nevelési igényű gyermek.

A második világháború végén szétbombázzák az Állami Javítóintézetet. A túlélő gyermekek csapatokba rendeződve próbálnak túlélni. Az elárvult fiatalokat csavargóként kezeli a hatóság, ezért hajszát indítanak ellenük. A darab a világ elembertelenedéséről, a bizalomról és az egymás segítéséről is szól. Ezt a musicalt adta elő az Imre Sándor Szeretetszínház. A főszerepet Kozma Milos Noel kapta, aki ötéves kora óta tagja a társulatnak. Már több karaktert is eljátszott ebben a darabban.

„Kuksi nekem azért volt az egyik kedvencem, anno, mert akkor gyerekkoromban becsöppentem ebbe a színházba  és akkor ez volt az első főszerepen ugye, mint kisgyerek. A Ficsúrt, azt azért szerettem mert az meg egy kicsit bolondabb ember, mint amilyen én is vagyok. Mert beöltözik nőnek, mondjuk az nem én vagyok, de az is, a Hosszú az meg teljesen más, az egy sokkal nagyobb jellemfejlődésen kellett átmennem és azt be is vallom, hogy én egy évig, másfél évig nem is éreztem magamévá. Kellett hozzá, hogy megérjek egy olyan szintre, hogy azt tudjam mondani, hogy most már megvan ez a szerep.”

A társulat 2004 óta játssza a Valahol Európában-t. Szakítva a hagyományokkal, összefogott ép és sérült mind a színpadon, mind a kulisszák mögött és azon kívül is. A szeretetszínház színészei között ugyanis nevelőintézetekben nevelkedő gyermekek, sajátos nevelési igényű és sérült fiatalok egyaránt szerepet kapnak. Mint elmondták, ők egy családként működnek, ahol az egymás iránti szeretetet tartják a legfontosabbnak.

„Ahogy a nevében is benne van, próbáljuk a Jó Istentől kapott igénket, a szeretetet hirdetni. Úgyhogy állami gondoskodásban lévő gyerekek, nevelőszülőknél élő gyerekek, hátrányos helyzetű gyerekek, tehát akik olyan családban nevelkednek, intézetben élő sérültek, akik most sajnos nem lehetnek itt a vírushelyzet miatt és családból jövő fiatalok játszanak együtt. És próbáljuk azt a dolgot megértetni ebbe a rohanó világba és abba a világba, ahol előítéletekkel vagyunk tele, hogy nagyon is fontos az elfogadás.” - ismertette Bartokos Tamás az Imre Sándor Szeretetszínház szolgálója.

Az Imre Sándor Szeretetszínház Pali Róbert polgármester meghívására érkezett Vonyarcvashegyre. Hosszú távú terveik között szerepel, hogy több darabbal is láthatóak lesznek a fiatalok a településen.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
Kukkantó
06:24
Savaria Filmfesztivál
06:26
06:28
Ludovika TV
07:00
Híradó
07:45
Balasport 2023
08:15
Sporttárs
08:51
Savaria Filmfesztivál
09:00
Kukkantó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.