+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Nehéz sorsú diákok adtak elő musicaldarabot
2020. szeptember 15. kedd 13:10 - Vonyarcvashegy
Nehéz sorsú diákok adtak elő musicaldarabot
Mi egy család vagyunk – hangzott el az Imre Sándor Szeretetszínház előadásán. A társulat a hétvégén lépett fel Vonyarcvashegyen, ahol a Valahol Európában című darabot adták elő. A Szeretetszínházba az ország egész részéről járnak az amatőr színészek, akik többsége sérült, nevelőotthon lakója vagy sajátos nevelési igényű gyermek.

A második világháború végén szétbombázzák az Állami Javítóintézetet. A túlélő gyermekek csapatokba rendeződve próbálnak túlélni. Az elárvult fiatalokat csavargóként kezeli a hatóság, ezért hajszát indítanak ellenük. A darab a világ elembertelenedéséről, a bizalomról és az egymás segítéséről is szól. Ezt a musicalt adta elő az Imre Sándor Szeretetszínház. A főszerepet Kozma Milos Noel kapta, aki ötéves kora óta tagja a társulatnak. Már több karaktert is eljátszott ebben a darabban.

„Kuksi nekem azért volt az egyik kedvencem, anno, mert akkor gyerekkoromban becsöppentem ebbe a színházba  és akkor ez volt az első főszerepen ugye, mint kisgyerek. A Ficsúrt, azt azért szerettem mert az meg egy kicsit bolondabb ember, mint amilyen én is vagyok. Mert beöltözik nőnek, mondjuk az nem én vagyok, de az is, a Hosszú az meg teljesen más, az egy sokkal nagyobb jellemfejlődésen kellett átmennem és azt be is vallom, hogy én egy évig, másfél évig nem is éreztem magamévá. Kellett hozzá, hogy megérjek egy olyan szintre, hogy azt tudjam mondani, hogy most már megvan ez a szerep.”

A társulat 2004 óta játssza a Valahol Európában-t. Szakítva a hagyományokkal, összefogott ép és sérült mind a színpadon, mind a kulisszák mögött és azon kívül is. A szeretetszínház színészei között ugyanis nevelőintézetekben nevelkedő gyermekek, sajátos nevelési igényű és sérült fiatalok egyaránt szerepet kapnak. Mint elmondták, ők egy családként működnek, ahol az egymás iránti szeretetet tartják a legfontosabbnak.

„Ahogy a nevében is benne van, próbáljuk a Jó Istentől kapott igénket, a szeretetet hirdetni. Úgyhogy állami gondoskodásban lévő gyerekek, nevelőszülőknél élő gyerekek, hátrányos helyzetű gyerekek, tehát akik olyan családban nevelkednek, intézetben élő sérültek, akik most sajnos nem lehetnek itt a vírushelyzet miatt és családból jövő fiatalok játszanak együtt. És próbáljuk azt a dolgot megértetni ebbe a rohanó világba és abba a világba, ahol előítéletekkel vagyunk tele, hogy nagyon is fontos az elfogadás.” - ismertette Bartokos Tamás az Imre Sándor Szeretetszínház szolgálója.

Az Imre Sándor Szeretetszínház Pali Róbert polgármester meghívására érkezett Vonyarcvashegyre. Hosszú távú terveik között szerepel, hogy több darabbal is láthatóak lesznek a fiatalok a településen.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Hagyományos sárgulási ünnepséggel köszöntek el a végzős hallgatók.
 
Halálának 100. évfordulóján kiállítással emlékeztek Mary Hamiltonra.
 
Ötszázötvenen tekertek a sereggel május 14-én.
 
A sárgulási ünnepség az egyik legrégebbi hagyománya a 225 éves intézménynek.
 
Somogyi András kezdte meg ajánlásgyűjtést.
 
Ma délelőtt vettek végső búcsút Keszthelyen Cservenka Györgytől.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár