Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Látogatási tilalom
2020. szep. 10. csütörtök | Keszthely
Látogatási tilalom
Müller Cecília hétfőtől az ország összes szociális intézményében látogatási és intézményelhagyási tilalmat rendelt el. Szeptember 9-től az összes egészségügyi, fekvőbeteg-ellátást nyújtó intézményben látogatási tilalmat- közölte szerdán a Nemzeti Népegészségügyi Központ. A Keszthelyi Kórházat érintve Dr. Kvarda Attila főigazgató az Objektív című adásban nyilatkozott.

Míg egyes országokban enyhülni látszik a koronavírus okozta fertőzés addig hazánkban  újra felerősödött a járvány. Tekintettel a  naponta emelkedő beteglétszámra  indokolttá vált  az újabb szigorítások meghozatala.  Az országos tisztifőorvos az ország összes egészségügyi és fekvőbeteg ellátást nyújtó intézményére látogatási tilalmat rendelt el, beleértve a magánellátókat és a közfinanszírozott intézményeket is. A Keszthelyi Kórház főigazgatója  ,a Keszthelyi Televízió Objektív című adásában mondta el a lakosságot érintő,kórházra vonatkozó változásokat.

"Látogatási tilalom 9-től érvényes az egészségügyi intézményekben. Ez vonatkozik a Keszthelyi Kórházra és a Hévízi gyógyfürdőre is. Mindkét intézményben általános látogatási tilalom került elrendelésre. Az általános látogatási tilalom alól van pár kivétel. Ilyen például, a haldokló beteghez látogató bejöhet. A haldokló beteghez, terminális állapotban lévő beteghez Istentiszteletre bejöhetnek az egyházi személyek. Illetve az apás szülés továbbra is megengedett. Tehát a szülés alatt egy fő, a szülő nő által megjelölt személy a megfelelő szűrővizsgálat után, tehát az un. triázsolás után résztvehet".-adott tájékoztatást Kvarda Attila.

A kisgyermekek kórházban való tartózkodását érintve a főigazgató elmondta, hogy  a gyermekosztályon fekvő gyermekek szülei is kivételt képeznek a látogatási tilalom alól. Az intézkedési határozat kitér arra,hogy indokolt esetben, egyedi kockázatbecslést követően a kórház további engedményt tehet. Dr. Kvarda Attila  a fertőzések terjedésének  lassítása ill. megelőzése érdekében  az immunrendszer erősítésére,a  higiénés szabályokra , a maszk megfelelő használatára is felhívta a figyelmet.

"Ha azt megfelelően használjuk és megfelelő minőségű maszkot használunk, akkor az egy rendkívül jó dolog és nagyon sok minden várható tőle. A fertőzés továbbterjedésének vagy a személyek közötti átadásának a megelőzésében. Itt szeretném hangsúlyozni, hogy a megfelelő maszk. Ma már gyógyszertárakban vagy egyéb árusító helyeken olyan maszkok kaphatóak pl. a sebészeti maszk amely megfelelő védelmet nyújt. A személynek is ill. a környezetének,de elsősorban a személynek."- mondt a főigazgató.

A szakemberek arra figyelmeztetnek ,hogy a koronavírus második hullámában is a legfontosabb és egyetlen megoldás lehet a védekezés egészen addig, amíg a hatékony és biztonságos vakcina elérhetővé válik.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

| 2024. jún. 28. péntek 19:15 | Keszthely
Kampányfogásnak nevezte a DK választókerületi elnöke a keszthelyi szülészeti fekvőbeteg ellátás májusi újraindítását.
| 2024. jún. 28. péntek 19:15 | Keszthely
A Keszthelyi Kórház körzetébe tartozó települések lakóit Zalaegerszegen, Nagykanizsán, Ajkán, Kaposváron és Veszprémben fogadják.
| 2024. jún. 28. péntek 19:15 | Keszthely
Csak egy magyarázat fogadható el, aminek eredményeként Keszthelyen a jövőben is működni fog a szülészet - szögezi le az országgyűlési képviselő.
| 2024. ápr. 19. péntek 19:15 | Keszthely
Május 6-tól újra lesz szülészeti fekvőbeteg ellátás.
| 2024. ápr. 18. csütörtök 19:15 | Keszthely
Rendkívüli ülést tartott a keszthelyi testület.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
07:15
Balatoni Mozaik
07:45
Balasport 2023
08:15
Sporttárs
08:51
Savaria Filmfesztivál
09:00
Kukkantó
09:24
Savaria Filmfesztivál
09:26
09:28
Ludovika TV
10:00
Híradó
10:45
Balasport 2023
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.