+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Látogatási tilalom
2020. szeptember 10. csütörtök 19:03 - Keszthely
Látogatási tilalom
Müller Cecília hétfőtől az ország összes szociális intézményében látogatási és intézményelhagyási tilalmat rendelt el. Szeptember 9-től az összes egészségügyi, fekvőbeteg-ellátást nyújtó intézményben látogatási tilalmat- közölte szerdán a Nemzeti Népegészségügyi Központ. A Keszthelyi Kórházat érintve Dr. Kvarda Attila főigazgató az Objektív című adásban nyilatkozott.

Míg egyes országokban enyhülni látszik a koronavírus okozta fertőzés addig hazánkban  újra felerősödött a járvány. Tekintettel a  naponta emelkedő beteglétszámra  indokolttá vált  az újabb szigorítások meghozatala.  Az országos tisztifőorvos az ország összes egészségügyi és fekvőbeteg ellátást nyújtó intézményére látogatási tilalmat rendelt el, beleértve a magánellátókat és a közfinanszírozott intézményeket is. A Keszthelyi Kórház főigazgatója  ,a Keszthelyi Televízió Objektív című adásában mondta el a lakosságot érintő,kórházra vonatkozó változásokat.

"Látogatási tilalom 9-től érvényes az egészségügyi intézményekben. Ez vonatkozik a Keszthelyi Kórházra és a Hévízi gyógyfürdőre is. Mindkét intézményben általános látogatási tilalom került elrendelésre. Az általános látogatási tilalom alól van pár kivétel. Ilyen például, a haldokló beteghez látogató bejöhet. A haldokló beteghez, terminális állapotban lévő beteghez Istentiszteletre bejöhetnek az egyházi személyek. Illetve az apás szülés továbbra is megengedett. Tehát a szülés alatt egy fő, a szülő nő által megjelölt személy a megfelelő szűrővizsgálat után, tehát az un. triázsolás után résztvehet".-adott tájékoztatást Kvarda Attila.

A kisgyermekek kórházban való tartózkodását érintve a főigazgató elmondta, hogy  a gyermekosztályon fekvő gyermekek szülei is kivételt képeznek a látogatási tilalom alól. Az intézkedési határozat kitér arra,hogy indokolt esetben, egyedi kockázatbecslést követően a kórház további engedményt tehet. Dr. Kvarda Attila  a fertőzések terjedésének  lassítása ill. megelőzése érdekében  az immunrendszer erősítésére,a  higiénés szabályokra , a maszk megfelelő használatára is felhívta a figyelmet.

"Ha azt megfelelően használjuk és megfelelő minőségű maszkot használunk, akkor az egy rendkívül jó dolog és nagyon sok minden várható tőle. A fertőzés továbbterjedésének vagy a személyek közötti átadásának a megelőzésében. Itt szeretném hangsúlyozni, hogy a megfelelő maszk. Ma már gyógyszertárakban vagy egyéb árusító helyeken olyan maszkok kaphatóak pl. a sebészeti maszk amely megfelelő védelmet nyújt. A személynek is ill. a környezetének,de elsősorban a személynek."- mondt a főigazgató.

A szakemberek arra figyelmeztetnek ,hogy a koronavírus második hullámában is a legfontosabb és egyetlen megoldás lehet a védekezés egészen addig, amíg a hatékony és biztonságos vakcina elérhetővé válik.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A szabadtéri misén a születésnapját ünneplő veszprémi érsekért is imádkoztak.
 
Több vendéglátóhely sem akar különbséget tenni, egyelőre csak a teraszokon várják a vendégeket.
 
A Bringatanyánál szervizoszlop várja a bringázókat, az átadón BikeSafe akciót is tartottak.
 
Ásatásokon vesznek részt a múzeumbarátok és számos fémkeresős is segíti a szakmai munkát.
 
A nemzetközi kerékpáros verseny második szakasza Balatonfüredtől Nagykanizsáig tartott.
 
Az önkormányzat első ízben hirdette mega versenyt, nevezni május 31-ig lehet.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár