+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Változik a lomtalanítás menete
2020. szeptember 9. szerda 15:48 - Keszthely
Változik a lomtalanítás menete
Házhoz menő lomtalanítási rendszert vezet be az idei évtől a HUSZ Kft. Ennek értelmében azoknak, akik szeretnék igénybe venni a szolgáltatást, telefonon kell regisztrálniuk és időpontot egyeztetniük. A szakemberek és a város vezetése szerint így elkerülhető lesz a rendetlen városkép és a nem keszthelyi lakosok által behozott hulladék lerakása is.

A tavalyi évben még a megszokottak szerint, öt szombaton át zajlott a lomtalanítás Keszthelyen. A lakossági lomgyűjtésre bárki kipakolhatta azt a nagyméretű hulladékot, amely a szemétgyűjtő edényekbe nem fért bele. Ez a rendszer az idei évtől változik, most már csak kérésre érkezik az autó a családi házakhoz.                      

A változásokról kedden tartott sajtótájékoztatót a HUSZ Kft. ügyvezetője és Keszthely polgármestere. Nagy Bálint elmondta, a lomtalanítás ezen módja modernebb az eddigieknél, ugyanakkor elősegíti azt is, hogy ezen időszakban a kijelölt városrészekben ne alakuljon ki az elmúlt években tapasztalt felfordulás.

„Nagyon sok esetben ezekre a hetekre az adott városrészek eléggé rendezetlen képet mutattak egyrészt, másrészt pedig tapasztaltuk azt, és sajnos számszerűségében is nagyon sok olyan illegális hulladék érkezett Keszthely városába ezekben a hetekben, hónapokban más településekről, amiket máshonnan hordtak be ide. Nagyon sok esetben nem csak lomot, hanem egyéb, teljesen illegális hulladékot is. Sajnos, ahhoz, hogy ezt eltakarítsuk, ezt a keszthelyi emberek, a keszthelyi adófizetők pénzéből tudta megtenni korábban az önkormányzat.” - tájékoztatott Keszthely polgármestere.

A házhoz menő lomtalanítás szeptember 17-én veszi kezdetét, az első érintett városrész lakosai számára már zajlik a regisztráció. Kőrös László elmondta, ez a módszer több településen is sikerrel működik. A HUSZ Kft. ügyvezetője kifejtette, idén hat lomtalanítási körzet van, a lakosság számára pedig két hét áll rendelkezésre, hogy jelezzék az igényüket és időpontot egyeztessenek a hulladék elszállítására.

„Egy-egy körzet körülbelül két hét alatt fog lepörögni, azalatt a következő körzet készül fel és regisztrál be az ő számára nyitott regisztrációs időszakban. A lomtalanítást ilyen módon úgy tervezzük, hogy szeptember 17-től december 7-ig fog tartani. Reméljük, hogy el tudjuk kerülni, vagy legalábbis csökkenteni tudjuk azoknak az őrületes szeméthalmoknak, kupacoknak a számát, mennyiségét, amelyek feltételezhetően nem keszthelyi lakosoktól származnak.” - tette hozzá a HUSZ Kft. ügyvezetője.

A lomtalanítás során továbbra is tilos elektronikai hulladékot, építési, bontási törmeléket valamint veszélyes anyagokat kitenni. Ezeket a HUSZ munkatársai nem szállítják el. Társasházak esetében továbbra is megmarad a már megszokott konténeres megoldás, itt az időpontot a közös képviselővel egyeztetik a szakemberek. Lomtalanítást csak az kérhet, aki rendelkezik érvényes hulladékszállítási szerződéssel. Ugyanakkor a HUSZ Kft. felhívja a figyelmet arra, a lomot, valamint az elektronikai és zöldhulladékot továbbra is lehetőség van ingyenesen kivinni a KETÉH telepre keszthelyi lakosok számára lakcímkártya és érvényes szerződés felmutatásával.

A lomtalanítás regsiztrációs telefonszáma: 83/777-478

 

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A KÉSZ szervezésében emlékeztek Trianon 100. évfordulójára.
 
Keszthelyre érkezett a Terror Háza vándorkiállítása, amely a rendszerváltásnak állít emléket.
 
két órán keresztül négy sportágat teljesítettek legjobb tudáuk szerint a középiskolások.
 
Az idei esemény témája a klímaváltozás és az erdők kapcsolata, az erdők klímaváltozást mérséklő hatása.
 
A településen pályázati forrásból valósították meg a rendezvényt, amelynek közösségépítő szerepe volt.
 
A felvonulók az egész falut bejárták, a menetet a helyi kistraktorosok színesítették.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár