+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Örmény siker a Nemzetközi Sakkversenyen
2020. augusztus 31. hétfő 11:31 - Keszthely
Örmény siker a Nemzetközi Sakkversenyen
Örmény származású versenyző nyerte meg a 39. Nemzetközi Sakkversenyt Keszthelyen. A viadal idén is egy héten át zajlott, ebben az évben 89-en érkeztek a megmérettetésre. A dobogósok mellett több különdíjat is odaítéltek. Az esemény díjkiosztóján elhangzott, soha nem jelentkezett még ennyi fiatal és ennyi női játékos a versenyre, mint idén.

A kilenc fordulóból álló megmérettetés a svájci rendszer szerint zajlott idén is. Ez alapján az előzőleg azonos vagy hasonló teljesítményt elért játékosok kerülhettek szembe egymással. Négy országból összesen 89 sakkozó érkezett a megmérettetésre. A 39. Nemzetközi Sakkverseny és egyben 11. Dr. Hévízi László Emlékverseny egy héten keresztül zajlott.

A verseny eredményhirdetésén az első 8 helyezett kapott jutalmat. A Keszthely Város Önkormányzata által felajánlott kupát az örmény Khechumyan Gagik vehette át. A második helyezett a MTK sakkozója Öngüt Tamás Günes lett, a harmadiknak járó díjat pedig Úrhegyi Márton, a Kőbányai Sport Club versenyzője érdemelte ki.

„Örülök neki, bár a kupa az nagyon tetszett meg motiváló volt, de sajnos az örmény játékos mondhatjuk, hogy megérdemelten szerezte meg.”

A helyezettek mellett több különdíjat is átadtak. Elismerték a legjobb keszthelyi, zalai megyei versenyzőket, valamint a legfiatalabb és legidősebb sakkozókat is. Ezek mellett jutalmazták a legjobb 18 és 14 év alatti játékosokat, valamint a segítőknek is megköszönték a munkájukat. A tapasztalatok szerint az erőviszonyok nagyon kiegyenlítettek voltak, szoros volt az élmezőny. Az eseményen elhangzott, nagy büszkeséggel töltötte el a szervezőket, hogy egyre népszerűbb a fiatalok körében is a sakk.

„Nagyon sok fiatal jött el a versenyre. Nem féltek a vírusoktól és aktívan voltak, jól játszottak, jó erőt képviselnek. Nagyon sok leány is eljött a versenyre, akik még nem jártak Keszthelyen, úgyhogy végül is meg voltam lepődve, hogy ennyien lettünk, de természetesen, hogy örültem neki.” - összegezte Szalai István a Keszthelyi Spartacus SK elnöke.                     

Az eseményen elhangzott, bíznak a pozitív jövőben, hogy negyvenedik alkalommal is meg tudják szervezni a versenyt a következő évben.  

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Gyümölcsfaoltó napot rendeztek Tilajban.
 
Az esős időjárás miatt az átlagosnál kevesebb túrázó húzott bakancsot.
 
Sok feladat áll az egyesület előtt
 
Az Egry iskola bemutatójára érkeztek az ország egészéből a HKT módszer iránt érdeklődők.
 
A hagyományoknak megfelelően fáklyás felvonulással tisztelegtek a hősök előtt március 14-én.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus