Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Életmód - Gasztronómia / I. Hévízi Bor- és Gasztrokorzó
2020. aug. 24. hétfő | Hévíz
I. Hévízi Bor- és Gasztrokorzó
Hévíz város borát, a 2019-es Krónikát is megkóstolhatták az érdeklődők a Bor és Gasztrokorzón. A koronavírus-járvány okozta biztonsági intézkedések miatt nem rendezhették meg a városban a hagyományos borfesztivált, ezért egy kisebb programot valósítottak meg a Festetics téren. Az eseményen a korzójelleget szerették volna hangsúlyozni.

Neves borászatok is képviseltették magukat az I. Hévízi Bor- és Gasztrokorzón. A vendégek számtalan nedűt megkóstolhattak a helyi és távolabbi pincészetek kínálatából. Sok érdeklődőlátogatott el az eseményre a környékről, de a közelben nyaralók számára is kikapcsolódást jelentett az alkalom. Ez a család Németországból érkezett. Budapest, Balatonalmádi és Hévíz is úticéljuk volt, véletlenül akadtak az eseményre.

Nagyon jól érezzük magukat -mondta el a Marcus Götzel. Hozzátette, nagyon szépnek tartják Magyarországot, negyedik alkalommal vannak itt. A programon szilvabort kóstolt, amit nagyon ízletesnek talált.

A Bor- és Gasztrokorzón lehetősége volt a vendégeknek megkóstolni Hévíz Város idei borát is. A Kányavári Pincészet Krónika nevű nedűje egy 2019-es száraz, fehér Chardonnay, mely korábban a Magyarország legjobb újbora címet is elnyerte.

„Olyan gondolat jutott eszünkbe, hogy Magyarországon már 16 éve van a Magyarországi Újbor és Sajtfesztivál és ott az ország minden részéből, tehát minden borvidékéről lehet nevezni. És a tavalyi évben 560, közel 600 bortétel került nevezésre és ebből a bortételből az aranyérmes fehérborok közül az első harminc aranyérmes bor került ide borbírálatra.” - osztotta meg Vaszily Zsolt a Da Bibere Zalai Borlovagrend kancellárja.

A hévízi turisztikai egyesület által megálmodott rendezvényen a vírushelyzet miatt elsődlegesen a korzójelleget szerették volna hangsúlyozni. Fontos szempont volt a megvalósításnál, hogy minden biztonsági előírásnak megfeleljen a rendezvény, és minden korosztály megtalálja magának a megfelelő szórakozási lehetőséget.

„Fesztiválszezonról az idén nem beszélhetünk. Azt gondolom, hogy olyan utcai rendezvényeket tudunk összehozni, amik ilyen korzójellegűek. Amik a sétálásra ösztönzi az embereket és főleg arra, hogy mozogásban kóstoljanak, mindenhol egy kicsit beszélgessenek és egy ilyen gasztrofolyamon vegyenek részt. Élmény kell az embereknek. És nem feltétlenül az az élmény, hogy ülök egy helyen és nézelődöm. Az az élmény, amikor sétálok, mindent megtekintek és a folyamat során választok magamnak.” - ismertette Miklós Beatrix a Hévíz TDM Egyesület elnöke.

A négynapos rendezvény során a háttérben az érdeklődők beszélgetéseket hallhattak a kitelepülőkkel, akik munkásságukról beszéltek. A szervezők a vendégek visszajelzései alapján úgy ítélték meg, hasonló programot a jövőben is megrendeznek. 

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2025. szep. 9. kedd 19:15 | Gyenesdiás
Bár a településen ma már kevés a szőlőültetvény, a borkészítés hagyománya erősen él, és a helyiek kiemelten fontosnak tartják annak ápolását.
| 2025. júl. 31. csütörtök 19:15 | Keszthely
Az öt napos programsorozatot idén 33. alkalommal rendezték meg.
| 2025. júl. 29. kedd 19:15 | Rezi
A rendezvényen házi készítésű sajtok, hagyományos ételek és élőzene gondoskodott a jó hangulatról.
| 2025. júl. 11. péntek 19:15 | Gyenesdiás
Gasztronómia, bor és kultúra várja a látogatókat.
| 2025. jún. 30. hétfő 19:15 | Cserszegtomaj
19. alkalommal rendezték meg a bornapokat Cserszegtomajon.
XI. Évfolyam 16. Szám
Megjelenés: 2025. augusztus 29.
00:00
Képújság
06:00
Hargita Tv
06:23
Göcsej Filmfesztivál
06:26
Zalai krónika
06:41
Göcsej Filmfesztivál
07:00
Híradó
07:45
Göcsej Filmfesztivál
08:42
Természetvédelem határok nélkül
09:00
Hargita Tv
09:23
Göcsej Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
A Keszthelyi Televízió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.