+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / I. Hévízi Bor- és Gasztrokorzó
2020. augusztus 24. hétfő 14:27 - Hévíz
I. Hévízi Bor- és Gasztrokorzó
Hévíz város borát, a 2019-es Krónikát is megkóstolhatták az érdeklődők a Bor és Gasztrokorzón. A koronavírus-járvány okozta biztonsági intézkedések miatt nem rendezhették meg a városban a hagyományos borfesztivált, ezért egy kisebb programot valósítottak meg a Festetics téren. Az eseményen a korzójelleget szerették volna hangsúlyozni.

Neves borászatok is képviseltették magukat az I. Hévízi Bor- és Gasztrokorzón. A vendégek számtalan nedűt megkóstolhattak a helyi és távolabbi pincészetek kínálatából. Sok érdeklődőlátogatott el az eseményre a környékről, de a közelben nyaralók számára is kikapcsolódást jelentett az alkalom. Ez a család Németországból érkezett. Budapest, Balatonalmádi és Hévíz is úticéljuk volt, véletlenül akadtak az eseményre.

Nagyon jól érezzük magukat -mondta el a Marcus Götzel. Hozzátette, nagyon szépnek tartják Magyarországot, negyedik alkalommal vannak itt. A programon szilvabort kóstolt, amit nagyon ízletesnek talált.

A Bor- és Gasztrokorzón lehetősége volt a vendégeknek megkóstolni Hévíz Város idei borát is. A Kányavári Pincészet Krónika nevű nedűje egy 2019-es száraz, fehér Chardonnay, mely korábban a Magyarország legjobb újbora címet is elnyerte.

„Olyan gondolat jutott eszünkbe, hogy Magyarországon már 16 éve van a Magyarországi Újbor és Sajtfesztivál és ott az ország minden részéből, tehát minden borvidékéről lehet nevezni. És a tavalyi évben 560, közel 600 bortétel került nevezésre és ebből a bortételből az aranyérmes fehérborok közül az első harminc aranyérmes bor került ide borbírálatra.” - osztotta meg Vaszily Zsolt a Da Bibere Zalai Borlovagrend kancellárja.

A hévízi turisztikai egyesület által megálmodott rendezvényen a vírushelyzet miatt elsődlegesen a korzójelleget szerették volna hangsúlyozni. Fontos szempont volt a megvalósításnál, hogy minden biztonsági előírásnak megfeleljen a rendezvény, és minden korosztály megtalálja magának a megfelelő szórakozási lehetőséget.

„Fesztiválszezonról az idén nem beszélhetünk. Azt gondolom, hogy olyan utcai rendezvényeket tudunk összehozni, amik ilyen korzójellegűek. Amik a sétálásra ösztönzi az embereket és főleg arra, hogy mozogásban kóstoljanak, mindenhol egy kicsit beszélgessenek és egy ilyen gasztrofolyamon vegyenek részt. Élmény kell az embereknek. És nem feltétlenül az az élmény, hogy ülök egy helyen és nézelődöm. Az az élmény, amikor sétálok, mindent megtekintek és a folyamat során választok magamnak.” - ismertette Miklós Beatrix a Hévíz TDM Egyesület elnöke.

A négynapos rendezvény során a háttérben az érdeklődők beszélgetéseket hallhattak a kitelepülőkkel, akik munkásságukról beszéltek. A szervezők a vendégek visszajelzései alapján úgy ítélték meg, hasonló programot a jövőben is megrendeznek. 

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus