+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Bezárt a Bűnmegelőzési iroda
2020. augusztus 18. kedd 15:37 - Keszthely
Bezárt a Bűnmegelőzési iroda
Csökkent Keszthelyen a bűnözési ráta, jó és stabil a közbiztonsági helyzet a városban – hangzott el a Bűnmegelőzési iroda záró eseményén. Az Energia téren hét héten át segítették a rendőrség munkáját önkéntesek, akik szórólapot osztogattak, eltűnt gyerekek szüleit keresték meg, valamint pénztárcákat, mobiltelefonokat juttattak vissza a tulajdonosaihoz.

A Bűnmegelőzési irodában minden héten 5 fiatal teljesített szolgálatot, akik Keszthely legforgalmasabb helyein hívták fel a figyelmet az értékek védelmére. Az önkéntesek szórólapokat osztogattak a strandon és a mólon is, emellett pedig kiemelt figyelmet fordítottak a parkoló autókra is. A diákoknak a munka mellett lehetőségük volt belesni a kulisszák mögé, a keszthelyi kapitányság és a vízirendészet is vendégül látta őket.

„Jó volt. Voltunk a rendőrkapitányságon, ahol ujjlenyomatokat csináltunk, belepillanthattunk az ott folyó folyamatokba, hogy hogy dolgoznak a rendőrök. A kulisszatitkokba, beleláttunk egy kicsit a munkájukba, és ültünk rendőrautóban.” - mondta az egyik önkéntes, Rezneki Vanda.

Az iroda záró eseményén elhangzott, az önkéntesek immár 19. éve segítik a rendőrség munkáját. Vozár Péterné elmondta, a fiatalok lelkesen és lelkiismeretesen dolgoztak a nyár folyamán. Keszthely alpolgármestere hozzátette, amellett, hogy szerteágazó feladatot láttak el, komolyodott a felelősségvállalásuk, jelenlétükkel pedig biztosították a város biztonságát.

„Mindenképpen hasznosnak ítélem ezt a tevékenységet a város szempontjából és a turisták szempontjából. Érdekes színfoltja volt a kerékpáros regisztráció, illetve a Police Café, amelyben bűnmegelőzési tanácsokkal látták el az ide érkezőket. Amit nagyon fontosnak érzek, hogy ezek a gyerekek nem csak hasznosan töltötték a nyarat, nem csak az önkéntes óráikat tudták le, hanem azt is, hogy talán felelősségteljesebben állnak a további hónapokhoz, évekhez, máshogyan figyelik a környezetüket.” - tájékoztatott az alpolgármester.

Az elmúlt években Keszthelyen és környékén jelentősen javult a bűnözési statisztika, évről évre egyre kevesebb bűncselekményt regisztrálnak. A Keszthelyi Rendőrkapitányság vezetője kiemelte, így volt ez az idei évben is, így elmondható, hogy a város közbiztonsági szempontból idén is jó és stabil szezont zárhat. Dr. Andor László hozzátette, két nagyobb bűncselekményt is sikerült felderíteni, ehhez a bűnmegelőzési irodában szolgálatot teljesítő diákok is hozzájárultak.        

„Egy nagyon jó és stabil, kiemelkedő bűnügyi, közbiztonsági mérleggel zártuk ezt az elmúlt turisztikai, idegenforgalmi nyári szezont. A különböző vagyon elleni és köznyugalmat, közrendet sértő cselekmények száma csökkent, ezen kívül sikerült olyan bűncselekményi kategóriákban, típusokban realizálni a munkatársaimnak, amelyek azért jobban szokták befolyásolni negatív irányba az állampolgárok szubjektív biztonságérzetét” - emelte ki a megbízott kapitányságvezető.

A Bűnmegelőzési iroda az idei szezonra bezárta a kapuit. A szolgálatot teljesítő önkénteseknek hagyományosan egy tábla csokival és apró ajándékkal köszönték meg a munkát. Az iroda jövőre is várja a diákokat az Energia térre.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Fejér György Városi Könyvtár közösségi terének elnevezésére várják az ötleteket.
 
20 kg-os példányt csaltak horogvégre.
 
A szavazáshoz csak e-mail címre van szükség.
 
Olvasásra sarkall az Állatvédelmi Oktatásért Alapítvány kihívása.
 
A sportegyesület hívására húsz e-sportot kedvelő fiatal mérette meg magát a viadalon.
 
A Kis-Balaton nádasa a vízszűrő szerep mellett több élőlény fészkelő- vagy pihenőhelye.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus