+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Igazi élményt nyújtott a II. Balaton Off Road Fesztivál
2020. augusztus 18. kedd 14:14 - Cserszegtomaj
Igazi élményt nyújtott a II. Balaton Off Road Fesztivál
Dagonyáztak és siratófalat másztak a hétvégén Cserszegtomajon. A II. Balaton Off Road Fesztiválnak ezúttal az Európa tér melletti felhagyott bánya adott otthont. A szervezők szerint hatalmas sikert aratott a rendezvény és a pálya is, ahol több dagonyát és siratófalat is kialakítottak.

Gyári és épített terepjárók, valamint quadok lepték el az egykori dolomit bányát Cserszegen. Több mint 130 autó és legalább 50 quad vett részt a hétvégi programokon. Különleges, épített járműveket is megcsodálhatott a publikum. Ezt a Tatra futóműves, csővázas autót a tulajdonosa három év alatt építette meg. A jármű különlegessége, hogy elől-hátul fordul. Pászli Gábor szerint a pálya még ennek a járműnek is okoz meglepetéseket: „Nagyon érdekes ez a saras feljáró. Óráról órára változik. Van amikor egy kicsit könnyebb menni benn, van amikor abszolút teljesíthetetlen. Vannak olyan részek, amiket ez sem tud megcsinálni, tehát nagyon jó. Aki keresi a kihívást, az itt talál. Abszolút meg vagyok elégedve, nagyon jó a verseny, meg a rendezvény, örülök, hogy itt lehetek.”

A fesztiválon minden korosztály megtalálhatta számítását. Sokan a családostul együtt érkeztek Cserszegtomajra. Az off roadosok azt vallják, hogy nagyon szoros barátságok születnek minden ilyen programon és a legjobb találkozóhelyek az ilyen rendezvények. Így gondolja Komáromi Balázs is: „Mindenhova, ahova tudunk a lehetőségekhez mérten, oda elmegyünk, ugye Babodra, Bérre, a Dagonya Extrémre. Ide most jöttünk először, nagyon tetszik, nagyon jó. A gyerekeket hoztam el igazából, hogy nézzék meg ők is milyen ez az off road.”

A Balaton Off Road Fesztivált másodszor rendezték meg. Gyenesdiás után most Cserszegtomajon találták meg a helyüket a szervezők. Az egykori bányában akár 60 méteres szintkülönbséggel is megbirkózhattak az autósok, de több dagonyát és kihívást rejtő terepakadályt is kialakítottak. 

„Én úgy gondolom, hogy ezen a területen találja meg mindenki igazából – az összes off road kedvelő, terepjárós, quados, side by side-os az igazi szabadság élményét. Nézzetek körbe, akár itt a siratónál a falakon, itt az erdei részeken – természetesen le van szalagozva és a miénk – sokkal nagyobb a tér, több a lehetőség” - nyilatkozta a szervezők nevében Varga Norbert. 

A szabad autózás mellett több versenyt is rendeztek utcai és profi kategóriában. A quadok és terepjárók sofőrjei is bizonyíthatták tudásukat. A quad futamokon a férfiak mellett gyerekek is rajthoz állhattak, de még egy hölgy is sikeresen vette az akadályokat. A szervezők úgy látják, hogy Gyenesdiás után a cserszegtomaji pályának is óriási sikere volt. A rendezők és a résztvevők is úgy nyilatkoztak, hogy jövőre visszatérnek. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Első alkalommal rendezték meg a “Hévízbivaly Duatlon” névre keresztelt versenyt a Hévízi-lefolyónál.
 
Az Ady Endre és a Malom utca között kap új útburkolatot a forgalmas útszakasz.
 
A Madárpark és Pálmaház kapuit be is zárták, jelenleg az óvintézkedéseket végzik.
 
Dosztojevszkijről hallhattak előadást a Fejér György Városi Könyvtárban.
 
Idén első alkalommal várják a látogatókat télen is a gyenesdiási piacon, az adventi hétvégéken.
 
A Balaton Színházban színes produkciókkal és útravaló gondolatokkal tették meghitté az ünnepet.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár