+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Electric Garden: az elektronikus zene és a nemzeti örökség találkozása
2020. augusztus 18. kedd 13:50 - Keszthely
Electric Garden: az elektronikus zene és a nemzeti örökség találkozása
Idén is elektronikus zenei rendezvény zajlott a Festetics-kastély parkjában. Második alkalommal rendezték meg vasárnap az Electric Gardent. A korábban nagyobb volumenre tervezett programot a járvány miatt csak ötszáz résztvevővel tudták lebonyolítani. A szervezők felkérésére így is két nemzetközileg ismert fellépő jött el Keszthelyre. Az egyik DJ úgy nyilatkozott, hogy nagy dolog, hogy egy ilyen impozáns környezetben találkozik egymással az elektronikus zene és a történelem.

A tavalyi sikeres rendezvény után egyértelmű volt a szervezők számára, hogy 2020-ban is megrendezik az Electric Gardent a Festetics-kastély parkjában. Az elektronikus zenei programra a tavalyi közönségből nagyon sokan jöttek el újra. 

„Nekem a helyszín nagyon-nagyon megtetszett, expozáns helyszín, meg maga a zene is különleges volt, illetve a társaság az különleges és sokáig elhúzódott a buli, ezért nagyon megtetszett nekem ez az egész. Már decemberben, amikor meghirdették, hogy lesz a buli, már akkor megvettem a jegyeket, hogy biztosan fogok jönni idén is” - nyilatkozta Fojtyik Nándor.  

A nagy érdeklődésre való tekintettel a szervezők szintet akartak lépni és két helyszínen, külföldi fellépőkkel akarták megvalósítani a II. Electric Gardent.  A járvány azonban közbeszólt, de az esemény lemondása helyett az ötszáz fős létszámkorlát mellett valósították meg az idei programot. Az eseményt így is egy olyan hazai és német fellépővel gazdagították, akik nemzetközi szinten ismertek. Szigeti Péter, művésznevén Peter Makto szerint nagyon jó, hogy extrém helyeken lehetnek ilyen fajta bulik: „Az hogy ilyen páratlan környezetben a Dunántúlon – jómagam is Sopron környéki srác vagyok – itt zenélhetünk és összeér a modern elektronikus zene a történelem dolgaival ez egy elég fajsúlyos dolog. Eddig klubokban voltunk, ez szerintem érzelmileg, meg élményben is sokkal többet ad az embereknek.”

A szervezők az látják, hogy egyre több helyszín nyit az ilyen események felé, amikkel a fiatalokat és új közönséget lehet megszólítani. A vendégektől azt kérték, hogy óvják a természetet, becsüljék meg örökségeinket és legyenek tudatos partyzók.

Végh Mátyás 'Metha', szervező: „A minőség a kulcs, az hogy minőségi zene szól, minőségi látvánnyal találkozik az, aki ide belép és ha ez a minőség beépül az emberek igényébe, hogy na igen, így is lehet ezt csinálni, akkor elkezdenek efelé menni. Szerintem ez a kastélynak is nagyon jó lehetőség, mert egy teljesen új közönséget hoz be, meg nekünk is nagyon jó hogy egy ilyen impozáns környezetben tudunk ilyen zenei rendezvényt megvalósítani.”

A város jóvoltából, hajnal 4-ig tarthatott a rendezvény a Festetics-kastély parkjában.  

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Nem csak a parton, a vízen is legyünk körültekintőek, hogy elkerüljük a baleseteket!
 
Volt szépségverseny, kutyasuli-bemutató és sok játék.
 
A szentséget Udvardy György veszprémi érsek szolgáltatta ki.
 
A Híradó Plusz vendége Feiler Zsuzsanna, a Sármelléki Általános Iskola igazgatója.
 
Lőversenyre érkeztek az erdőgazdálkodásban dolgozók.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár