+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Vívótáborban készültek az őszi versenyre
2020. augusztus 17. hétfő 19:05 - Keszthely
Vívótáborban készültek az őszi versenyre
A Balaton Vívóklub ebben az évben is szervezett a nyári időszakban a sportolóknak tábort. Az öt napos tábor ideje alatt tartott edzéseket a vírus okozta korlátozások, és szabályok miatt nagyon körültekintően két teremben tartották az Egry József Általános Iskolában. A vívók tábori háziversenyén jártunk.

Hatvan vívó készült fel egy nyári tábor keretében az őszi versenyekre. Több csoportban gyakoroltak, tanultak a sportolók. A tábor zárásaként rendezett házi versenyen léphettek együtt pályára. . A szabályok betartása mellett kellett ebben az évben megoldani a tábori programokat, az edzéseket.

"Az egész évi felkészülést megnehezítette, de bizakodva nézünk a jövő elé. Most szeptembertől a keszthelyi szakosztályból négy fő válogatott versenyzőm van. Ez a tábor felfogható alapozó megmérettetésnek,és az igazi tábor az lesz amikor majd Tatára megyünk és ott a kadett juniorok számára augusztus 25-28-ig edzőtábort tartunk. S bízom benne, hogy sikeres lesz az év mindenféle értelemben."-adott tájékoztatást Borosné Eitner Kinga mesteredző.

A gyakorlás és az élmények mellett nagyon fontos volt, hogy az öt napban  az edzőtáborban a tapasztalt ,szép eredményekkel rendelkező versenyzők is fejlődjenek,új gyakorlatokat tanuljanak. Ők az eredményeikkel is példát mutattak vívótársaiknak.

"7-8 éve vívok,hétfőtől péntekig rendszeresen és hétvégente edzőtáborokban és versenyeken és nemzetközi érmünk is született már csapatban mint egyénileg is. Többször országos bajnokok is lettünk."- mondta Németh Zétény.

A nagy meleg próbára tette a sportolókat a tábor ideje alatt. Bár izzadtak a fejvédek alatt, de küzdöttek a pástokon a záró háziversenyen. Akadt olyan versenyző, akinek nem  csak a párával és a meleggel kellett megküzdenie.

"Ami azt illeti, a jobb kezem mostanában el van fáradva ,mert volt egy lesérülésem még télen. Ezért az utóbbi két napban bal kézzel vívok, ami a gyengébbik kezem. Emiatt nincs is akkora elvárás magam felé ,de azért szerintem még így is össze tudok hozni valamit ."- mondta el Kaló Ádám.

A regionális egyesület szakosztályai mellett budapesti vívók is részt vettek a keszthelyi edzőtáborban.  A versenyzőknek  a nyári tábor remek alkalom volt  a  szeptember 15-18 között Balatonfüreden megrendezésre kerülő magyar vívóbajnokságra felkészülésre.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Már folynak a válogatói a XIII.Országos Mélyrézfúvós Versenynek, amelyen keszthelyi tanuló is indul.
 
Fejér György 255 évvel ezelőtt született, tartalmas életén online előadáson ismerhetik meg az érdeklődők.
 
Várhatóan jövő hét közepén haladja meg a 3,5 milliót a beoltottak száma, akkor nyithatnak a teraszok.
 
Nagyon sokan felháborodtak a fővárosi mentők húsvéthétfői feljelentése miatt.
 
A leégett növényzet helyrejön, a madarak új fészket rakhatnak, de sok hüllő és kétéltű pusztult el.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár