+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Pétanque pálya nyílt a Pethő-ház udvarán
2020. augusztus 14. péntek 17:56 - Keszthely
Pétanque pálya nyílt a Pethő-ház udvarán
A sétálóutca legrégebbi, műemlék épületének udvarában Pampetrics Milán borkereskedő valósította meg a pétanque pályát. A városvezetés örömmel fogadta a vállalkozói kezdeményezést. A tegnapi megnyitón elhangzott, a belváros szívében egy olyan közösségi tér nyílt meg, mely a helyiek és az ide látogatóknak is örömet hozhat.

A pétanque pálya gondolata már több éve megfogalmazódott Pampetrics Milán fejében.  A keszthelyi borkereskedő több évig dolgozott egy svájci vinotékában, ahol a hátsó kertben üzemelt pétanque pálya, ennek mintájára valósította meg a kereskedése mögött ezt az attrakciót. A pálya körül térkövet raktak le, újrakavicsozták és rendbe tették az udvart.  

„Jó pár éve megszületett ez a gondolat, hogy itt egy ilyen pálya kialakítható lenne. A Pethő-ház belső udvara egyébként nagyon elhanyagolt, gazdátlannak tűnő volt. Mindig is azt mondtam, hogy ezt érdemes lenne felújítani, többre hivatott ez a ház és ez a belső udvar itt a belváros szívében, tényleg az egyik legszebb udvar és legszebb udvar” - nyilatkozta Pampetrics Milán. 

A kezdeményezést örömmel vette a városvezetés. A pálya megnyitóján Nagy Bálint polgármester hangsúlyozta, olyan közösségi tér nyílt itt meg, ami sok helyinek és ide látogatónak okozhat örömet. Hozzátette, az is nagy öröm, hogy mindezt egy helyi vállalkozó valósította meg: „A belváros szívében egy nagyon fontos területen egy olyan teret tudtunk megnyitni a keszthelyi emberek előtt, ráadásul felújítva és funkcióval megtöltve, ami korábban nem volt nyitott a keszthelyiek, illetve a Keszthelyre látogató vendégek előtt. Önmagában már ezért öröm a mai nap.”

Egy neves francai edző vezetésével mutatta be a pályát a szigligeti edzőtáborból érkezett Magyar Ifjúsági Pétanque Válogatott. Jean Casale a trénere a leghíresebb és többszörös világbajnok párosnak és alapítója a Francia Pétanque Akadémiának. A sportág ikonikus alakja nagyon csodálatosnak tarja ezt a pályát. Különösen azért, mert Magyarországon még kevésbé ismerik a pétanqueot.   Hozzátette, ez egy nagyon jó szabadidősport is. A pálya megnyitóján is tapasztalható volt, hogy több amatőr is nagy lelkesedéssel próbálta ki a pétanqueot.

Amikor az időjárás engedi, üzemelni fog a pálya, használata regisztrációhoz kötött. Játék közben lehetőség van borozgatásra is a Pethő-ház hangulatos udvarában.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A KÉSZ szervezésében emlékeztek Trianon 100. évfordulójára.
 
Keszthelyre érkezett a Terror Háza vándorkiállítása, amely a rendszerváltásnak állít emléket.
 
két órán keresztül négy sportágat teljesítettek legjobb tudáuk szerint a középiskolások.
 
Az idei esemény témája a klímaváltozás és az erdők kapcsolata, az erdők klímaváltozást mérséklő hatása.
 
A településen pályázati forrásból valósították meg a rendezvényt, amelynek közösségépítő szerepe volt.
 
A felvonulók az egész falut bejárták, a menetet a helyi kistraktorosok színesítették.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár