+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Sokat segít a nyári gyakorlat
2020. augusztus 11. kedd 17:20 - Keszthely
Sokat segít a nyári gyakorlat
Még három hét áll a nyári gyakorlat befejezésére a szakközépiskolásoknak. A leghosszabb iskolai szünet alatt egybefolyó 140 órányi szakmai gyakorlatot kell teljesíteniük az iskola valamelyik partnerénél. Az Asbóth Gimnáziumból mintegy 380 tanuló köteles ezt véghez vinni. A nyári elfoglaltság célja, hogy még több tapasztalattal gazdagodjanak a diákok.

Egy gyenesdiási szépségszalonban tölti nyári gyakorlatát Sárvári Virág. Az Asbóth Szakgimnázium tanulója az elmúlt tanévben kezdte meg a kozmetikus képzést. A külsős helyszínen az iskolában tanultakat tudja alkalmazni a gyakorlatban is, ezen kívül egyéb tapasztalatokat is tud szerezni, amire iskolai keretek között nem biztos, hogy jutna elég idő.

„Nagyon szeretek itt lenni, rengeteg embert ismertem meg azóta, mióta itt vagyok. Igazából nagyon sok motivációt kapok ezáltal, hogy itt dolgozhatok. Nagyon sok új embert ismertem meg, sok új technikát. Részt vettem egy versenyen is, ez is nagyon sok tapasztalatot nyújtott nekem így a jövőre nézve. Igazából nagyon megszerettem ezt a szakmát. Körülbelül egy évvel ezelőtt döntöttem el, hogy én kozmetikus szeretnék lenni és hát igazából nem bántam meg.”

A nyári gyakorlat alatt lehetőségük van a diákoknak bepillantani a munka világba, hiszen egyes folyamatokat már egyedül végezhetnek el. Segítségkérés esetén a gyakorlati helyen lévő szakember rögtön tanácsadással, útmutatással tudja a munkát előre segíteni. Egyes esetekben párhuzamosan is tudnak dolgozni egy-egy helyen, így a már végzett szakembereknek is kölcsönösen segítségére vannak a tanulók. A nyári gyakorlat 18 év alatt 140 órából, a felett 160 órából áll. Ezt folyamatosan kell végezniük, egy nap alatt maximum 7, illetve 8 órát dolgozhatnak.

„Gazdag a képzési kínálatunk. És úgy gondoljuk, hogy tényleg nagyon értékes, nagyon jó helyekre kerülnek ki a gyerekek, ahol a szakma csínyját-bínját elsajátíthatják. És amit itt látunk a háttérben, a kozmetikus területen ugyan minden napra jut mondjuk x számú vendég és ott be tudják fejezni a feladatot. De például egy karosszérialakatos szakmában, ahol elkezdenek mondjuk egy gépjármű elem javítását, ott hogyha iskolai képzésről és iskolai szorgalmi időről beszélünk, ott nem biztos, hogy látják a gyerekek, hogy a teljes produktum hogyan készült el, a nyári gyakorlat során viszont van erre lehetőség és ez nagyon jó.” - ismertette Linhart Rita szakmai gyakorlat vezető.

Az Asbóth Szakgimnázium mintegy 380 diákját érinti a nyári szakmai gyakorlat, több mint 100 cégnél vannak elhelyezve. Az ágazati képzésben részt vevők teljesített, illetve nem teljesített besorolást kaphatnak a négyhetes intervallum végén, a szakközépiskolások pedig érdemjegyet kapnak teljesítményük után.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Vonyarcvashegy köztiszteletben álló tanítónőjét köszöntötték.
 
A gímek násza idején sokkal nagyobb a szarvasok elütésének veszélye.
 
A keszthelyi oktatási intézményekben nincs hivatalosan megerősített fertőzött.
 
Többek között kiállítás megnyitó, ingyenes tárlatvezetések és pétanque verseny is lesz.
 
Elkezdődött Fenékpuszta első üteme. Tervszerűen halad az építkezés.
 
A Ranolder iskola negyedikesei vetélkedtek egymással a gyermekkönyvtárban.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár