+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / 18. alkalommal szerveztek pétanque versenyt
2020. augusztus 3. hétfő 15:51 - Keszthely
18. alkalommal szerveztek pétanque versenyt
Mozgáskorlátozottak és egészségesek játszottak egymással immár 18. alkalommal a Városi Strandon. A KESOTE Mozgáskorlátozottak Szakosztálya évről évre megrendezi a pétanque versenyt, ahol gyerekek és felnőttek egyaránt indulhatnak. A program célja a közös mozgás, az együttlét és a jó hangulatú baráti beszélgetés.

A koncentrációjukra és az ügyességükre is szükségük volt a csapatoknak ahhoz, hogy győzedelmeskedni tudjanak a vasárnapi versenyen. A Városi Strand hátsó részén négy fős csapatok vetélkedtek egymással, fiatalok és idősek egyaránt szívesen töltötték az időt a szabadban. A pétanque egy francia golyójáték, amit előszeretettel játszanak a strandokon, a viadalban nem csak felnőttek, hanem gyerekek is részt vehetnek.  

„Vannak csapatok, és ugye labdák vannak és ki kell dobni egy kis labdát, és utána meg a nagy labdákkal a legközelebb kell dobni.” - mondta egy résztvevő, Rajkó Norbert.

A strandon már összeszokott csapatok játszottak, hiszen idén immár 18. alkalommal szervezték meg a játékot. A program célja a szórakozás, a közös együttlét, és az, hogy a mozgássérültek és az egészségesek együtt töltsék el az időt.

„Nagyon-nagyon jó, hogy a csapat így összejön, kis vidámságot viszünk a dologba, mert amúgy nem egy olyan nagyon vidám ez az egész dolog a fogyatékkal élőknek. Úgyhogy ez az évi nyárzáró nagyon-nagyon jó kis rendezvény, ami tényleg egy kicsit ilyen jó hangulatot hoz a csapatnak az életébe.” - tette hozzá egy másik játékos, Rácz Józsefné.

A pétanque már a középkortól kezdve nagy népszerűségnek örvendett. Az első versenyt 1910-ben rendezték, de amatőrök is szívesen űzik a sportot. Hazánkban is ismert a játék, a Magyar Pétanque Szövetség 1989-ben alakult. Keszthelyen barátságos mérkőzést játszottak a csapatok, hiszen a program lényege a kikapcsolódás volt.          

„A célja az volt, hogy a fogyatékossággal élők és az egészségesek egy kis mozgással és egy kis együttléttel tudják a társaságnak a számát növelni. Ami a legvonzóbb az egészben, szabadtéren vagyunk, itt a pandémia miatt azért régen találkoztunk, és a hangulata. Kicsik, nagyok, lelkesek, szeretetteljes közösségben, és mindenki örül.” - tájékoztatott Nemes Klára, a KESOTE Mozgáskorlátozottak Szakosztályának vezetője.

A csapatoknak családtagok is szurkoltak, együtt örültek egy-egy pontnak, de vigasztalták is azokat, akik nem jutottak tovább. A játék során mindenki megmérkőzött mindenkivel, így került ki a nap végére az abszolút győztes.           

Regman Karola - Keszthelyi TV        

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A medvék is előbújtak a barlangokból, megjósolták az időt.
 
A január 26-i testületi ülésen a többség jóváhagyta azt a határozatot, amely áremelésről szólt.
 
Több szempontból is megújul Keszthely közkedvelt fesztiválja, amely július elején várja a közönséget.
 
Kutató-mentő készülék beszerzésén dolgozik a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata.
 
A halál megszelídítéséről, az emberi méltóságról, a Magyar Hospice Alapítvány küldetéséről beszélgettek.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus