+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Klassz a pARTon: Szentpáli Roland koncertezett együttesével
2020. július 29. szerda 16:14 - Keszthely
Klassz a pARTon: Szentpáli Roland koncertezett együttesével
Szentpáli Roland tubaművész és a Solti György Rézfúvós Együttes tartott koncertet Keszthelyen, a Balaton parton. A hat éve indult “Klassz a pARTon” című fesztiválsorozat egyik helyszíne Keszthely. A színházban, a Helikon Kastélymúzeumban és a Zenepavilonnál zajlanak a programok.

A Zenepavilon szabadtéri színpadán lépett fel hétfőn este Szentpáli Roland tubaművész és a Solti György Rézfúvós Együttes. A koncertre a “Klassz a pARTon” fesztiválsorozat részeként került sor. A szervezők kiemelt helyszínként tekintenek Keszthelyre, mivel már a hat évvel ezelőtti induláskor azonnal partner volt a város. A projektmenedzser, Horváth Viola hangsúlyozta: különleges ez a koncert: "A ma este azért különleges, mert a Solti György Rézfúvós Együttes az utóbbi időben nagyon ritkán tud együtt játszani, mert a tagjai különböző profi szimfonikus zenekarok tagjai, vagy külföldi zeneakadémiák tanárai. Tehát ez most egy nagy-nagy esemény, hogy a zenekar így össze tudott állni, és tulajdonképpen ők Szentpáli Roland tubaművésznek a zenekara. Úgyhogy ez egy nagyon különleges este lesz."

A zenei élet neves képviselői a tagjai a Solti György Rézfúvós Együttesnek, amely a kétezres évek elején alakult meg. Alapítója Szentpáli Roland volt, így együtt indult el a kamarazenélésnek ez a formációja. A keszthelyi koncerten mind a tíz tag részt tudott venni. A Zenepavilon előtti padokon nagyon sok néző gyűlt össze, akik szembetűnő lelkesedéssel fogadták a fúvósokat. A német és angol barokk zenéktől a modernebb, huszadik századi jazz, swing és bossanova stílusig több dal is szerepelt az előadott repertoárban.

Szentpáli Roland hosszú ideje a hazai és nemzetközi zenei élet egyik legsokszínűbb tubaművésze. Tizenkét  esztendős kora óta foglalkozik a zenével. Jelenleg a Zeneakadémia oktatója, és rendszeresen tart mesterkurzusokat Európa országain túl az Egyesült Államokban és Japánban is. "Olyan szerencsés voltam, hogy a karrierem során játszottam együtt Presser Gáborral, Cserhátival, Zoránnal, és azóta is dolgozom viszonylag sokat a mostani mai popzenészekkel. Nem feltétlen, mint tuba játékos, bár mondjuk a United-del játszottam nem is olyan régen a Müpa-ban. Hangszerelőként dolgozom sokszor a Tóth Verának, Hiennek egyéb ilyen projekteken. Azt gondolom, hogy az egész életet színesíti, a zenés életet színesíti, hogy ha több mindent csinál az ember" - vélekedett a művész.

Szentpáli Roland tubaművész és a Solti György Rézfúvós Együttes számos CD-t adott ki működésük elmúlt két évtizedében. Az előadott zeneművek korszakokon és stílusokon átívelve vezetik be a rézfúvós zene világába az értő és a csak szórakozni vágyó közönséget egyaránt.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Nem értik a méhészek, hogy hová tűnnek el a méhek télen.
 
Új alapokra helyezik az oktatást Reziben.
 
Elindult az iskola bővítése, idén pedig megújul az egészségház és kivágják a beteg tujákat is.
 
A két elkövetőt a keszthelyi rendőrök elfogták.
 
A gyenesdiási iskola felújítása miatt ideiglenesen három helyszínen helyezték el a diákokat.
 
Vince napjához kapcsolódva, ötödik alkalommal várták az érdeklődőket a várvölgyi borosgazdák.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár