+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Látogatható a Helikon Kastély Kortárs Művészeti Műhelyének idei kiállítása
2020. július 28. kedd 17:03 - Keszthely
Látogatható a Helikon Kastély Kortárs Művészeti Műhelyének idei kiállítása
Két év munkái jelennek meg a Helikon Kastély Kortárs Művészeti Műhelyének idei kiállításán. Közel 20 diák 200 alkotását mutatják be ezen a tárlaton, ahol festmények, grafikák és fotógráfiák egyaránt megtekinthetőek. Bár a képek már márciustól a falakra kerültek, a hivatalos megnyitót a járvány miatt mostanáig halasztani kellett.

Alakzatok, csendéletek, élethelyzetek. Ezek mind láthatóak a Helikon Kastély Kortárs Művészeti Műhely ötödik kiállításán. Az időszaki kiállítóterek mindegyike tele van a fiatal alkotók műveivel. Mindannyian általános vagy középiskolások, a szakkör keretein belül elkészített képeik közül állt össze a válogatás. Többen járnak ide azért, mert később is a művészettel szeretnének foglalkozni. Erre pedig minden esélyük megvan, hiszen az innen kikerült diákokat eddig szinte mindig felvették a képzőművészeti oktató intézményekbe.

„Itt nagyon sokat fejlődtem és tényleg számtalan lehetőség van, hogy mivel lehet alkotni. Tényleg, ahogy felsoroltam, a grafikát, de valamikor linómetszettet is csinálunk, vagy hideg tűt. Ezek nagyon izgalmasak egyébként, szóval ezt ajánlom mindenkinek, aki szeret rajzolni vagy alkotni.” - mondta el Szabó Flóra alkotó.

A körülbelül 200 alkotásból álló kiállítás anyaga már márciusban kikerült három terembe. A koronavírus-járvány miatt azonban eddig ez nem volt látogatható. A szervezők a hétvégén tudták megvalósítani a megnyitót. Mint Bankó Zsolt alapító művészettanár elmondta, minden évben vannak különlegességei az összeállításoknak, ez idén sem volt másképp.

„Az egyik, tavaly volt itt egy Vincent Van Gogh kiállítás heliogravűrökből és a gyerekek azt dolgozták fel színes formában. Ugye azok rajzok voltak. A másik meg most, ahol most ebben a teremben vagyunk, a design része volt ennek az évnek. Tehát a design-tervezéssel foglalkoztunk a nagyobb diákokkal.”  

A tárlaton egy büszkeségfal is látható, melyen azoknak a diákoknak az alkotásait állították ki, akik már felvételt nyertek egy képzőművészeti oktatási intézményben. Az első teremben látható videó is egy diplomamunka, melyet egy korábban ebben az alkotóműhelyben tanuló készített el. A tárlat szeptember 28-ig látogatható.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Nem értik a méhészek, hogy hová tűnnek el a méhek télen.
 
Új alapokra helyezik az oktatást Reziben.
 
Elindult az iskola bővítése, idén pedig megújul az egészségház és kivágják a beteg tujákat is.
 
A két elkövetőt a keszthelyi rendőrök elfogták.
 
A gyenesdiási iskola felújítása miatt ideiglenesen három helyszínen helyezték el a diákokat.
 
Vince napjához kapcsolódva, ötödik alkalommal várták az érdeklődőket a várvölgyi borosgazdák.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár