+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Flóra Napok a kastélyban
2020. július 27. hétfő 19:10 - Keszthely
Flóra Napok a kastélyban
A Helikon Kastélymúzeum Pálmaházában és az ahhoz tartozó hercegi kertben vásárral egybekötött virágkiállítás volt a hét végén. Két napon át a legszebb virágcsodákban gyönyörködhettek a látogatók. A Flóra Napokat már a 8. alkalommal rendezték meg .

A Helikon Kastélymúzeum hercegi kertjében megrendezett nyári virág kiállítás bővelkedett a szebbnél szebb virágzó szépségekbe. Még a szúrós  kaktuszcsodák is kellették magukat. A látogatók egy gyűjtő által adományozott kaktuszgyűjteményben megtalálhatták az egzotikus külsejű oszlop kaktuszokat, arany gömbkaktuszokat azok több fajtáját és a kövek közt rejtőzködő  papsapka kaktuszokat is. Vásárolhattak is a különlegességekből a hagyományos Flóra Napon.

"Legtöbb ember nézelődni jár ide. Maga a Pálmaház meg a kert látványa. De azért fogynak a növények is. Árulunk szobanövényeket is, ami eléggé kurrens itt a vásárlók körében, meg kaktuszok, szukkulensek, mediterrán növények, ilyesmik vannak eladók."- mondta el Hóbor Zsolt, a Helikon Kastélymúzeum munkatársa.

A kedvelt szobanövények, pozsgások és növény különlegességek mellett szívesen fotózkodtak is a kiállítás látogatói.  A szemet gyönyörködtető virágcsodák szinte ámulatba ejtették a kertbe látogatókat. 

"Olyan gyönyörű. Elvinnék innen többet is, de nem lehet. - Miért nem?- De majd veszek innen olyan virágot, ami az én kertembe még nincs. - Ki tetszett már nézni egyet?- Ki! Ott a gyönyörű rózsát. Az gyönyörű."- mondta a debreceni Nagy Lajosné.

Míg a kertben a virágzó fásszárú növények mellett is sokan megálltak, a mocsári hibiszkusz szín kavalkádja egyszerűen lenyűgöző volt. Az Észak-Amerikában őshonos  évelő a mályvafélék családjába tartozik, s júliustól nap mint nap impozáns  tányérnyi színes virágokkal ajándékozza meg a tulajdonosát. A hercegi kert is pompázott a különböző színű hibiszkuszoktól. A növénykedvelők a Pálmaházba is bementek, hogy megnézzék, milyen egzotikus növényeket rejt a francia stílusú gyűjteményes látványkert.

"Nagyon csodálatos az egész kastély. Ez a Pálmaház, ez meg lenyűgöző. - Növény kedvelő?- Szeretjük, igen. Tehát láttunk olyan növényeket, amit eddig még sehol. Úgyhogy nagyon tetszik."- mondta Halápi János.

A Helikon Kastélymúzeum látogatói az állandó és időszaki kiállítás mellett a hét végén  botanikai élményben is részesülhettek. A Pálmaházban augusztus 20-n újabb virágkiállítás várja a látogatókat.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Nem értik a méhészek, hogy hová tűnnek el a méhek télen.
 
Új alapokra helyezik az oktatást Reziben.
 
Elindult az iskola bővítése, idén pedig megújul az egészségház és kivágják a beteg tujákat is.
 
A két elkövetőt a keszthelyi rendőrök elfogták.
 
A gyenesdiási iskola felújítása miatt ideiglenesen három helyszínen helyezték el a diákokat.
 
Vince napjához kapcsolódva, ötödik alkalommal várták az érdeklődőket a várvölgyi borosgazdák.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár