+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A jövőről szóló tábor
2020. július 24. péntek 15:45 - Keszthely
A jövőről szóló tábor
A jövőről szól az inforobotika tábor a Balatoni Múzeumban. Az egyhetes kikapcsolódás alatt a résztvevő gyerekek a programozást tanulják, mellyel a kis robotautókat tudják irányítani. A tábor annyira népszerű, hogy a jövő héten is folytatódik. A helyek nagyon gyorsan beteltek. A gyermekfoglalkoztató mellett egy kiállítás is nyílt a Múzeumban Nem vagyok robot címmel, melyet augusztus 2-ig láthat a közönség.

Összesen 12 fiú vett részt az inforobotika táborban a héten. A gyerekek 8 és 12 év közöttiek, akik mindannyian azért érkeztek, hogy a robotok és a programozás világával ismerkedjenek meg. A táborban mindennap új fogalmakkal bővült a tudásuk a szaktanárok és a segítők által. Az egyéni teljesítmény is fontos, azonban a csapatmunka még jelentősebb volt a program során. Kurucz Kolost már régóta foglalkoztatta a robotika, ezért is jelentkezett a táborba.

„A robotok programozása nagyon tetszik, ahogy ezeket a robotokat beprogramozzuk, hogy merre menjenek a pályán. Volt tegnap például akadálypálya. Szerettem volna előbb is foglalkozni a robotikával, de csak most kezdtem el.”

A tábort első alkalommal hirdették meg a Balatoni Múzeumban. Egy helyi informatikai cég azzal kereste fel az intézményt, hogy szívesen adnák át tudásukat a gyermekeknek. Minden eszközt ők biztosítottak; a hat robotautót, az informatikai berendezéseket és természetesen a szakmai segítőket is. Mint elmondták, céljuk, hogy a jövőre készítsék fel a gyermekeket, akiknek olyan logikai tudást biztosíthatnak, amelyet a későbbiekben is tudnak hasznosítani.

„Ez azért szól a jövőről, mert az informatika egy folyamatosan megújuló, innovatív terület és most forradalmi változásokon megy keresztül. Mert amikor arról beszélünk, hogy a negyedik ipari forradalmat éljük, ipar 4.0, ez most egy nagyon használt és ismert szlogen, ennek az oktatásban is megjelenik a vonzata. Az a vonzata, hogy másképp kell tanítani az informatikát, a számítástechnikát, mint ahogy eddig és ez az iskolákban is megjelenik. Amikor arra gondoltunk, hogy egy nyári táborba is elhozzuk ezt a programot, akkor a jövőre gondoltunk.” - ismertette Németh Ferenc, a tábor ötletgazdája.

Az inforobotika táborhoz kapcsolódva nyílt meg a Nem vagyok robot című időszaki tárlat is. Miklós Hajnal festőművész kiállításán különböző robotok láthatóak több élethelyzetben.

„Ez nagyon kapcsolódik a gyerekek mindennapi tevékenységéhez, hiszen robotokat készítenek ők is és Hajnal pedig ezeket készítette el így nagyméretben, rajzolta vagy festette meg. És kapva kaptunk az alkalmon, hogy javasolta ezt a kiállítást, hát mi múzeum vagyunk, a kiállítás az kézenfekvő, úgyhogy nagy örömmel fogadtuk így, hogy kiállítás, tábor ez így nagyon szorosan kapcsolódik egymáshoz.”  - mondta el Németh Péter megbízott igazgató.

Az inforobotika táborra akkora volt az érdeklődés, hogy még egy időpontot kellett meghirdetniük a szervezőknek. Így a jövő héten újabb 12 gyermek ismerkedhet meg a robotok és a programozás világával.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A hétvégén úttörő programot kínált a Helikon Kastélymúzeum: a kínálat “Parkmozival” bővült.
 
Az Asbóth Szakgimnázium csaknem 400 diákja végez nyári gyakorlatot.
 
Balatongyörökön megnyílt Lajta Gábor festőművész tárlata, lezajlott az “Augusztusi Györöki BorKorzó”.
 
Az ország 10 borvidékéről érkezett 11 kiváló pincészet várta a borbarátokat a 9. belvárosi borfeszten.
 
Első alkalommal rendezték meg Keszthelyen a “Dog Beach Fest” néven futó kutyafesztivált.
 
Szinte telt házzal üzemeltek a strandok a hétvégén Keszthelyen. A Városi és a Helikon strandon jártunk.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó