+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Bővítik Hévízen a térfigyelő rendszert
2020. július 23. csütörtök 14:56 - Hévíz
Bővítik Hévízen a térfigyelő rendszert
Két új 10,5”-s tabletet vásárolt Hévíz város önkormányzata a város rendőrőrsének részére. A technikai eszközök segítségével a beállított riasztásokat valós időben, a helyszínen kapják meg a szolgálatban lévő rendőrök, így gyorsabb lehet az intézkedés is. A tabletek a térfigyelő rendszer bővítésének részét képezik.

Az eszköz segítségével gyorsabban tudnak majd reagálni az esetleges problémák során a szolgálatban lévő rendőrök. Ennek köszönhetően nem kell már a rendőrőrsre bemenniük az egyenruhásoknak, hogy ellenőrizzék a rögzített kamerafelvételeket. Így a felelősség kérdésében pillanatok alatt állást tudnak foglalni egy közlekedési eseménynél. Mint a parancsnok elmondta, az egyiket a járőrautóban helyezik el, a másikat pedig az őrsön, amit nagyobb rendőri jelenlét esetén akár a keszthelyi kapitányságra is bevihetnek.

„A Hévízi Rendőrőrs az nem csak Hévíz városáért felel, hanem ezenkívül van 11 településünk. Alsópáhoktól egészen Vindornyaszőlősig, Várvölgyig és Vállusig. A tabletek abban is nagy segítséget nyújtanak, hogyha mondjuk az aktuális szolgálatnak éppen van egy dolga akár mondjuk Zalaszántón és itt kap egy bejelentést, hogy Hévízen gyors intézkedést igényel, akkor ő ott azonnal rá tud nézni és ha kell, akkor más rendőri egységnek is segítséget tud adni abban, hogy tájékoztatja, hogy mit történt.” - mondta el Tamási Zsolt a Hévízi Rendőrőrs parancsnoka.

A tableteket szerda délelőtt adták át hivatalosan a Hévízi Rendőrőrs számára. Dr. Andor László, a Keszthelyi Rendőrkapitányság vezetője elmondta, az eszközök a felderítésben segítik kollégáit, mely a biztonság szempontjából elengedhetetlen. A tableteket az önkormányzat nevében Fisli István képviselő adta át. Mint fogalmazott, Magyarország egyik legbiztonságosabb települése Hévíz, melyhez nagyban hozzájárul a kamerarendszer.

„Egy turisztikából élő település esetén a biztonságnak kiemelt szerepe van. Az a tapasztalat az ilyen kamerarendszerek esetén, ahova ez kiépítésre került, a bűnözők eltűnnek, a bűncselekmények gyakorlatilag minimálisra csökkennek és Hévíz város Önkormányzatának is  természetes célja, hogy a látogató turisták valóban biztonságban tudhassák magukat, az értékeiket.”

Hévízen tavaly október 3-a óta működnek a térfigyelő kamerák. Ezek rendszámfelismerő funkcióval is rendelkeznek. Jelenleg 65 helyszínen 95 kamera van kihelyezve, a közeljövőben azonban újabbakat is telepítenek. Többek között a buszpályaudvarhoz, a Deák térre, valamint a Széchenyi és az Ady utca sarkára is helyeznek ki továbbiakat.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A hétvégén úttörő programot kínált a Helikon Kastélymúzeum: a kínálat “Parkmozival” bővült.
 
Az Asbóth Szakgimnázium csaknem 400 diákja végez nyári gyakorlatot.
 
Balatongyörökön megnyílt Lajta Gábor festőművész tárlata, lezajlott az “Augusztusi Györöki BorKorzó”.
 
Az ország 10 borvidékéről érkezett 11 kiváló pincészet várta a borbarátokat a 9. belvárosi borfeszten.
 
Első alkalommal rendezték meg Keszthelyen a “Dog Beach Fest” néven futó kutyafesztivált.
 
Szinte telt házzal üzemeltek a strandok a hétvégén Keszthelyen. A Városi és a Helikon strandon jártunk.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó