+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Fedett terasszal bővült a Royal étterem
2020. július 21. kedd 14:54 - Keszthely
Fedett terasszal bővült a Royal étterem
Modern, időjárásfüggetlen terasszal bővült a keszthelyi Royal étterem. A pénteki hivatalos átadón elhangzott, 18 évet vártak arra, hogy minden akadály elgördüljön az építés elől. A terasz részen körülbelül 70 ember tud helyet foglalni. Az eseményen Nagy Bálint polgármester elmondta, fontos, hogy a település arculatához is illeszkedik a helyiség, erre ösztönzik lassan két éve a belvárosi vállalkozókat.

A helyiség első osztályú WPC burkolattal van borítva, megvilágítása a kornak megfelelő ledes fénysorral lett megoldva. A teraszon lehetőség nyílik télen-nyáron helyet foglalni, a fedett helyiségben ugyanis minden adott ahhoz, hogy a vendégek kellemesen érezzék magukat. Az oldalsó üvegajtók elhúzhatóak, így a belső tér is bővíthetővé vált.

A felújított helyiséget pénteken avatták fel. A hivatalos megnyitón Balogh Zsolt tulajdonos elmondta, 18 évet kellett várni, hogy a modern étterem létrejöhessen. A vendéglátásban szakmailag szerettek volna előrelépni kinézetben és a gasztronómia területén is.

„Alkalmanként jelentkezünk mindig egy regisztrációs, kicsit gourmet-sabb menüvel, ugye és elfogadható áron ráadásul, hogy tényleg mindenki kipróbálhassa, hogy milyen is ez valójában. Akkor úgy gondoltuk még, hogy ide a kastély és a Sétáló utca közé, tehát egy ilyen nagyon frekventált helyen szükség van arra, hogy egy tényleg nagyon minőségi hely üzemeljen évesen, amelynek a befogadóképessége akkora, hogy akár állófogadásokat is tudunk tartani. vagy esküvőket, céges rendezvényeket, bármi egyebet.”

Az átadóra meghívást kapott Nagy Bálint polgármester is, aki elmondta, fontosnak tartják, hogy a település arculatához igazodjon minden üzlet, különösen a belvárosban. Hozzátette, az ehhez szükséges szakmai előkészítések két éve kezdődtek meg, ennek köszönhetően a Royal étterem is el tudta végezni a fejlesztést.

„Ettől két dolgot várunk. Az egyik az, hogy bízunk abban, hogy a belvárosban működő vállalkozásoknak, vendéglátós vállalkozásoknak, illetve kereskedelmi vállalkozásoknak még tovább tud gyarapodni a forgalma ezzel is egy életet hozva Keszthely belvárosába. Illetve ezzel is a helyi vállalkozásokat támogatva és segítve. A másik pedig az, hogy arra ösztönözzük az itteni vállalkozókat, hogy egyrészt újítsák meg az épületeiket, illetve az általuk bérelt építményeket. Másrészt ezt olyan formában tegyék, hogy az a városi arculatba beleilleszkedjen.”

A fedett terasz mellett egy kisebb, napvitorlás résszel is bővült az étterem, melyet azonban csak a szezonban tudnak használni. A teljes befogadóképesség így 176 főre bővült.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
 
 
 
további híreink
 
A kedvezményre jogosultak többsége február 22-ig automatikusan megkapja a visszatérítést.
 
Az útszéli kereszt a Gyenes és Diás közötti határvonalra épült, melyet 1807-ben állíttaták.
 
Az elismerést idén 6 intézménynek osztották ki, Zala megyében csak a keszthelyi kapta meg.
 
Megnyílt Adorján Péter természetfotós kiállítása, mely november 26-ig tekinthető meg.
 
A "Boeing-Boeing" című, teltházas előadással kezdődött meg a keszthelyi Balaton Színház őszi évada.
 
Sültgesztenye, gesztenyeliszt és más sós és édes finomságok is készültek a hatodik gesztenyefesztiválon.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár