+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Fedett terasszal bővült a Royal étterem
2020. július 21. kedd 14:54 - Keszthely
Fedett terasszal bővült a Royal étterem
Modern, időjárásfüggetlen terasszal bővült a keszthelyi Royal étterem. A pénteki hivatalos átadón elhangzott, 18 évet vártak arra, hogy minden akadály elgördüljön az építés elől. A terasz részen körülbelül 70 ember tud helyet foglalni. Az eseményen Nagy Bálint polgármester elmondta, fontos, hogy a település arculatához is illeszkedik a helyiség, erre ösztönzik lassan két éve a belvárosi vállalkozókat.

A helyiség első osztályú WPC burkolattal van borítva, megvilágítása a kornak megfelelő ledes fénysorral lett megoldva. A teraszon lehetőség nyílik télen-nyáron helyet foglalni, a fedett helyiségben ugyanis minden adott ahhoz, hogy a vendégek kellemesen érezzék magukat. Az oldalsó üvegajtók elhúzhatóak, így a belső tér is bővíthetővé vált.

A felújított helyiséget pénteken avatták fel. A hivatalos megnyitón Balogh Zsolt tulajdonos elmondta, 18 évet kellett várni, hogy a modern étterem létrejöhessen. A vendéglátásban szakmailag szerettek volna előrelépni kinézetben és a gasztronómia területén is.

„Alkalmanként jelentkezünk mindig egy regisztrációs, kicsit gourmet-sabb menüvel, ugye és elfogadható áron ráadásul, hogy tényleg mindenki kipróbálhassa, hogy milyen is ez valójában. Akkor úgy gondoltuk még, hogy ide a kastély és a Sétáló utca közé, tehát egy ilyen nagyon frekventált helyen szükség van arra, hogy egy tényleg nagyon minőségi hely üzemeljen évesen, amelynek a befogadóképessége akkora, hogy akár állófogadásokat is tudunk tartani. vagy esküvőket, céges rendezvényeket, bármi egyebet.”

Az átadóra meghívást kapott Nagy Bálint polgármester is, aki elmondta, fontosnak tartják, hogy a település arculatához igazodjon minden üzlet, különösen a belvárosban. Hozzátette, az ehhez szükséges szakmai előkészítések két éve kezdődtek meg, ennek köszönhetően a Royal étterem is el tudta végezni a fejlesztést.

„Ettől két dolgot várunk. Az egyik az, hogy bízunk abban, hogy a belvárosban működő vállalkozásoknak, vendéglátós vállalkozásoknak, illetve kereskedelmi vállalkozásoknak még tovább tud gyarapodni a forgalma ezzel is egy életet hozva Keszthely belvárosába. Illetve ezzel is a helyi vállalkozásokat támogatva és segítve. A másik pedig az, hogy arra ösztönözzük az itteni vállalkozókat, hogy egyrészt újítsák meg az épületeiket, illetve az általuk bérelt építményeket. Másrészt ezt olyan formában tegyék, hogy az a városi arculatba beleilleszkedjen.”

A fedett terasz mellett egy kisebb, napvitorlás résszel is bővült az étterem, melyet azonban csak a szezonban tudnak használni. A teljes befogadóképesség így 176 főre bővült.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
 
 
 
további híreink
 
A hétvégén úttörő programot kínált a Helikon Kastélymúzeum: a kínálat “Parkmozival” bővült.
 
Az Asbóth Szakgimnázium csaknem 400 diákja végez nyári gyakorlatot.
 
Balatongyörökön megnyílt Lajta Gábor festőművész tárlata, lezajlott az “Augusztusi Györöki BorKorzó”.
 
Az ország 10 borvidékéről érkezett 11 kiváló pincészet várta a borbarátokat a 9. belvárosi borfeszten.
 
Első alkalommal rendezték meg Keszthelyen a “Dog Beach Fest” néven futó kutyafesztivált.
 
Szinte telt házzal üzemeltek a strandok a hétvégén Keszthelyen. A Városi és a Helikon strandon jártunk.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó