+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Átadták a B+R parkolót
2020. július 17. péntek 16:45 - Keszthely
Átadták a B+R parkolót
Közel 130 millió forint uniós támogatásból alakították ki a B+R parkolót a Pál és a Georgikon utca sarkán. Az ingyenesen használható területen 60 gépjárműnek és ugyanennyi kerékpárnak van hely. A biciklik számára zárható un. bike boxokat is kialakítottak és egy szervizpont is a rendelkezésükre áll. Az új parkolót ma kora délután adták át a város elöljárói és a kivitelező.

Elkészült a B+R parkoló Keszthelyen. A belvároshoz közel, a Festetics-kastély szomszédságában kialakított területen 60 autó és ugyanennyi kerékpár számára van hely. Az új parkolót pénteken kora délután adták át a forgalomnak. A sajtótájékoztatón Nagy Bálint elmondta, a beruházás több célt is szolgál. Egyrészt nagy öröm, hogy egy újabb elhanyagolt területet tudtak rendezni Keszthelyen, másrészt pedig a belváros megközelíthetőségének problémáját is sikerült javítani.

„A másik célja az pedig az volt, hogy Keszthely belvárosában, a sétálóutcán és környékén működő vállalkozásokat, munkaadókat tudjuk támogatni és segíteni azzal, hogy gépkocsival is minél könnyebben megközelíthető legyen Keszthely belvárosa illetve sétálóutcája, és ingyenesen tudjanak parkolni az ide érkezők, ezzel is segítve, javítva az ő versenyképességüket.” - tájékoztatott Keszthely polgármestere.

Az átadón Manninger Jenő elmondta, nagyon fontos segíteni Keszthelyen a parkolást, és ez a beruházás ennek az egyik eleme. A térség országgyűlési képviselője hozzátette, nagy öröm, hogy a beruházás a tervezett költséggel és a tervezett határidőre valósult meg.

„Ez a parkoló hozzá fog járulni ahhoz a közlekedési rendszerhez, amely Keszthelyen a parkolást és a közlekedést fogja segíteni. Önmagában talán nem egy túl nagy jelentőségű dolog ez, az egyértelmű, hogy a kastély turizmusát fogja segíteni, hiszen a kastélyban óriási fejlesztések lesznek. Innen is lesz egy bejárata, tehát eleve az már adott, hogy itt is legyen egy jobb parkoló.” - emelte ki a térség országgyűlési képviselője.

A kerékpáros parkoló kialakításával a városnak fontos célja az is, hogy támogassa a kerékpáros turizmust és népszerűsítse a két keréken való közlekedést. Éppen ezért a tárolók mellett egy önkiszolgáló szervizpontot is kialakítottak, ahol a biciklisek a javításhoz szükséges alapvető szerszámokat és pumpát találhatnak. A kivitelező a járvány ellenére is tartotta a határidőket.

„Én úgy gondolom, hogy minden egyes olyan nehéz dolgot, ami maga az építkezés közben előfordult vagy kialakult, azt nagyon jól sikerült rendeznünk.” - mondta Veréb Máté építésvezető.

A B+R parkoló részben teszt üzemmódban működik. Ez azt jelenti, hogy a bike box-ok használata még kidolgozás alatt van. Fontos ugyanakkor tudni, hogy a parkoló ingyenes és bárki számára nyitva áll.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A hétvégén úttörő programot kínált a Helikon Kastélymúzeum: a kínálat “Parkmozival” bővült.
 
Az Asbóth Szakgimnázium csaknem 400 diákja végez nyári gyakorlatot.
 
Balatongyörökön megnyílt Lajta Gábor festőművész tárlata, lezajlott az “Augusztusi Györöki BorKorzó”.
 
Az ország 10 borvidékéről érkezett 11 kiváló pincészet várta a borbarátokat a 9. belvárosi borfeszten.
 
Első alkalommal rendezték meg Keszthelyen a “Dog Beach Fest” néven futó kutyafesztivált.
 
Szinte telt házzal üzemeltek a strandok a hétvégén Keszthelyen. A Városi és a Helikon strandon jártunk.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó